zvláštní,to je pro mne nová informace. máš nějaký odkaz nebo literaturu kde se o tom píše? Marně totiž přemýšlím k čemu by tam byl??? Ono totiž když se trochu zamyslís tak tam kde je hlavní provoz pistoveho leteckého motoru chybí jaksi jiná věc než vodík,ale je to jeho kolega kyslík víme. Takže ho tam jako dodateční reduktor dodávali ve formě vstřikování vody do sani při použití kompresoru nebo se používal n2o. To jen tak na okraj.Laser Beam píše:Zkuste ještě vodík,Němci ho za války dávali do Messershmittu bf 109.
TS 23 LPG
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Pavel,tyhle motory s tím problémy neměly. U pár motorů se myslím objevily problémy s vačkami... Výměna regulátoru tlaku oleje by měla probíhat v 70000,ale pokud motor provozujes v pásmu do 4000ot/m tak to neřeš. No asi bych vzal osciloskop a podíval se na tu lambdu za kat. Sinusovka napětí by se měla pohybovat v rozmezí 0.5-0.7V. To kolísání... No je tam dost možnosti. Od klapky,čidel teploty až tu lambdu.
- Laser Beam
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jediná literatura je v mé hlavě a to co jsem 15let od školy nezapomněl. Zmiňovaná 109bf měla tuším kompresorovy vidlicovy 12 válec daimler a při výstupu nad 8000m používala vstřik vody a metanolu 50/50. Říkalo se tomu mw-50.
- Laser Beam
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
to kolisanie otacok som zazil aj ja...ale u mna je to iny problem ale zlepislo sa to velmi,a myslim ze u teba to tiez nastane ak skusis dat vymenit membrany na lpg....ak uz boli menen tak neviem..ale aj to moze byt pricina....mozu byt stare a nesplnaju ucel....skus ist do lpg servisu skor...
Toyota Corolla 1.6 16v,4AFE r.v 1993,
320 000km...:)lpg...
320 000km...:)lpg...
- Laser Beam
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To bych mu nabídl už dávno,jenže kolegovi někdo odjel s převodníkem v obd zásuvce pryč,no a samozřejmě že se nepřihlásí. Kdyby to dotyčný třeba četl,tak upozorňuji že je to neprodejné a funguje pouze s platným licenčním klíčem. Jsem ochoten vrácení finančně ohodnotit. To je tak když se používají bezdrátové technologie. Takže je objednané nové a jelikož to v Čr používáme jako jedni z mála,není skladem ani v evropě a celá se na dodání z usa.
- Laser Beam
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na výrobci a jak moc sofistikované řízení té sekvence je. U základních systému se používají něco na způsob piggy back které využívají signálu pro sériovou ecu a pak složitější které mají samostatnou jednotku která využívá také sériových čidel ale řízení je nezávisle. Jelikož plyn má jiný stechiometricky poměr používají se pro druhou lambda sondu která má u obd2 funkci kontroly kat a výsledných emisí tzv O2 senzor simulátor. Někdo to používá pro nahrazení když vyhazuje kat. Takže by mohlo být vadné i toto. Režimy simulátoru se přepínaji v závislosti na zvoleném palivu. Nejčastější závada ovšem bývá nesprávná funkce krok motorku. Klapka může být špinavá nemusí dovírat,ecu se ji samozřejmě do určitě míry přizpůsobí. Pokud v toy udělali reset ztratila jednotka korekční data a to by také mohla být příčina.