Yaris III

vše ohledně modelové řady Yaris
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

muco píše:No..prkotiny(?)...skôr sa tu bavíme a zisťujeme,čo sa na yarisovy III zmenilo.Takže aj ty si sem prispel niečim novým a vďaka tebe tiež vieme (aspoň ja)opäť toho viac. Nakoniec-tu si len o tom môžeme kecať. A ako hovorí PITKIN :"...a vvvoto ddde..":wink: :wink: :wink:
A ešte:-v tej 1.0 verzii je nová aj prevodovka(6 stupnova)?-a kvôli čomu sa zmenila riadiaca jednotka? A ešte-sorry,nevšimol som si to ale ty máš japonca??? nie francúza??
Opět o něco snížili spotřebu a to díky změně v ECU a nové převodovce. Víc nevím.
Plus tam je viditelnější plastování pod prahy, pidi zástěrka před zadním kolem, a gumový lem na spodku předního nárazníku.

Ano, skutečně mám Japonce. Přidal jsem k podpisu :twisted:
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
calista
Člen Týmu

Příspěvek od calista »

Ďakujem všetkým, že ste sa zúčastnili tohoto tématu :P a dúfam, že máte ešte čo napísať.

Maaara: objednal si si práve toho yarisa 1,33 o ktorom premýšľam. Budem rada ak potom napíšeš k tejto téme viac po jeho odskúšaní. Napísal si, že si skúšal novú fiestu ale asi nie i20 s ktorou by sa dal yaris porovnať. Škoda :( . Pocitovo, keď som sedela v i20 sa mi sedelo v sedačke lepšie (má dobré držanie tela) a aj prístrojovka je klasická, u yarisa je prístrojovka zvláštna (v strede a samá elektronika).

Muco: Tvoj link som si prečítala. Práve v mojom rozhodovacom procese ide o to, že za menej peňazí môžem kúpiť i20 v lepšej výbave ako ponúka yaris...len sa neviem s istotou rozhodnúť ktoré auto má byť to moje :mad: . Kórejci boli vždy zatracovaní a aj preto ten strach ale všimla som si ich rýchly vývoj a snáď len k dobrému.

T.Y.N.G.: S tou reklamou máš pravdu. Aj toto fórum je na to aby som získala čo najviac info ale nakoniec sa budem musieť rozhodnúť len ja SAMA. Ale názory ľudí si veľmi vážim :P . Možno dnes je už naozaj jedno akú značku si človek vyberie.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

calista píše: u yarisa je prístrojovka zvláštna (v strede a samá elektronika).
Spíš záleží na vkusu. Mě se na tomto uspořádání líbí, že mi nepřekáží volat v pohledu na přístrojovku, navíc další prostor pro schránku. "Samá elektronika" - je podle mě jenom na první pohled. Na jedno mrknutí je vidět jak aktuální rychlost, tak otáčky + teplota motoru a údaje o spotřebě. Ostatní údaje jsou povytaženy do popředí, ale né rušivě. Jinak řečeno není potřeba jezdit očima po přístrojovce a "hledat" informace.
Někomu by mohlo vadit krkolomné ovládání pal. PC. Ale na druhou stranu, je toto bezpečnější. U jiných aut, kde je to po ruce, to člověka nutí pořád přepínat sledovat, takže méně pozornosti na provoz.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

T.Y.N.G. píše: pidi zástěrka před zadním kolem...
:twisted:
To som si včera všimol - zvláštne.. že by to pomohlo proti lietajucim kamienkam na zad.koloesách ?neide mi to nejak do hlavy.Tam nemaju ako odlietavať kamienky-či ano?? -alebo načo to viac-menej slúži??

To calista : Tej prístrojovky sa neboj !!!!!!!!!!!Tiež som sa toho obával a sprvoty sa mi to ani nepáčilo.Je to ale všetko o zvyku. Dokonca s odstupom času som zistil,že je to bezpečnejšie kvôli perifernému videniu.Viac vidíš na cestu ako keby si sklopil oči "dole".Teraz to len chválim.Dobrý nápad to je ..
Inak ten i20 sa mi tiež páči. Treba vyskúšať a srdce ti napovie,čo si kúpiť-ver mu -určite na jedného z nich viac myslíš... :wink: :wink:

Trochu k tomu korejcovi:-ano,urobili velký skok dopredu,ale nič horybilného.Tá spotreba,servis,(česť výnimkam).No ja som z Kalosa(teraz Aveo) skoro ošedivel.To bolo ale daewoo,nie Hyunday .Možno je to u Hyundaya trochu iné.To zasa až tak presne neviem,,
Naposledy upravil(a) muco dne pát 27.02.2009, 12:29, celkem upraveno 2 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Co se týká rozdílu Yaris a konkurence, je třeba připomenout posouvání zadních sedaček a případně rovné dno. Pokud nic nevezeš, mají cestují vzadu hodně místa pro nohy (pro hlavu bohužel ne - 180 cm). A pokud je potřeba naplnit kufr, dá se použít přesně tolik místa kolik je potřeba.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jednu vec by som chcel vyzdvihnúť u yarisa a to fakt velmi šikovne manevrovanie auta-hlavne pri zaparkovaní-pichne sa skoro všade!!!. Nie raz som sa mu za to "poďakoval".X-krát mi "pomohol" zaparkovať bez toho,aby som niekomu zavadzal. A na otočenie voza ja fakt yaris na tom špica !!! Neviem,či taký "rejd" má nejaké vozidlo tejto triedy.
Toto je vážne pri dnešných preplnených parkoviskách na nezaplatenie-treba vyskúšať. Tým však nechcem nikoho nahovárať,aby si kupoval len yarisa!!!! Ale toto je vážne dobrá vlastnosť yariska a bola by velká škoda toto velké "+" u neho nevyzdvihnúť.
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Muco:
K Peugeotom a Citronom. Ani ja by som si od nich auto nekupil. Ale nie je to objektivne, lebo tam robim. To je ako konstrukter lietadla -> ten si do lietadla nikdy nesadne. Na druhej strane, motor 1.6 HDi 110k od francuzov by som bral vsetkymi desiatimi. Mozno neuverite, ale Audiny s trojlitrami nestihaju...

Maaara:
Ak hladas male auto, to je ine. Potom chapem, ze vahas nad i20. Inak este tym 363 litrom u Yarisa - dozadu si dospely nesadne, je to skor reklamny tah. Ak ste dvaja, tak okej, beriem. Ja veziem vacsinou 4 osoby a kufor som na 363 litroch nikdy nemal. Neda sa.

K motorom -> pozor na papier, znesie vsetko. Skus sa s tou 1.4 u Hyundaia previest. A nepozerat na vykon! Chyba! Pozri si krutiaci moment. Mimo to, nemyslel som aj tak 1.4-ku, ale 1.6 CRDi. S tym motorom to musi byt drak.
Cena? Yaris Terra Cool 11290€, i20 13700€ v plnej vybave s motorom 1.6 CRDi.
Neprehovaram, len citam skutocnosti a pozeram sa na to objektivne.

Strach z kvality? Niekto tu pisal o jedinom probleme s kvalitou. Ten niekto necita forum. Problemov je tu dost, ako na kazdom inom aute. Staci si dobre prestudovat jednotlive temy. Budem hovorit za seba : vrzgajuca palubovka, zle licovanie interierovych dielov, nepresna prevodovka, piskajuce brzdy, zle otvarajuci sa kufor pocas nizkych teplot, vymena snimaca ABS, extremna medzera na zadnych sedackach medzi sedakom a operadlom, velka hlucnost motora pri prekroceni 100 km/h. Mam najazdene 15000 km. Cena auta 450000 SKK. Pomer cena / muzika nie je 1:1.
K Hyundaiu : treba si precitat ich forum. Mozno su na tom horsie, neviem.

Nechcem zhadzovat ani jednu znacku. Len jedno nemam rad - ospevovanie a vychvalovanie do nebies niecoho, co nie je svate a to len preto, lebo to mam ja. Moj pohlad - Toyota by mohla ukazat viac. Za rovnaku muziku by som inde zaplatil podstatne menej.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
calista
Člen Týmu

Příspěvek od calista »

borland:
na upresnenie - to malé auto zháňam ja a nie maaara! Inak bola som na predvádzačke i20 s motorom 1,2 aj 1,4 a sú to dosť silné motory. Keď to môžem porovnať tak ten motor 1,4 je zhodný s motorom yarisa 1,33 a tak nemôžeš cenovo porovnávať i20 (s najvyššou výbavou a dieslovým motorom) oproti yarisu s benzínovým motorom. Takže cenovo to zrovnám asi takto: i20 - 10.250€ : yaris - 11290€ :P. A ja premýšľam skôr nad motorom 1,2 a to je - 9.700€.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

yarise jsem si před 5 lety vybral tak, že jsem zkoušel různá auta (snad všechna) a yaris mi nejlíp padl do ruky a vyhovoval mi poměr výkon cena vzhledem k mojim tehdejším požadavkum na auto.

dnes vim, že yaris je docela "normální" auto, z běžných evropských součástek, a že "Toyota" není žádné kouzelné zaříkávadlo :D

Klidně bych dneska vzal i tu i20 (třeba kvůli okenním airbagum vzadu)

.... ačkoli ten nový motor 1,33 s šestikvaltem.. motory ty jsou v yarisech asi to nejlepší!!? :D (jinak totiž vržou, nebrzdí, teče do nich...skoro všechny servisy jsou hrozný..!! :P
calista
Člen Týmu

Příspěvek od calista »

no tak takú úprimnú odpoveď som nečakala :shock: ....ale asi nakoniec ostanem pri tej i20, viac si ma získala keď som do nej sadla :P . Ale na yariska budem hľadieť stále s rozžiarenými očkami, páči sa mi aj ten 8)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

calista píše:Ďakujem všetkým, že ste sa zúčastnili tohoto tématu :P a dúfam, že máte ešte čo napísať.
..Kórejci boli vždy zatracovaní a aj preto ten strach ale všimla som si ich rýchly vývoj a snáď len k dobrému.
Poviem ti len tolko, dobre si vsimni prednu masku i20,predne svetla,packy na stierace a smerovky, vsetko je napodobnene z YarisaII. Pripada mi to doslova ako CTRL+C a CTRL+V na PC. Vsimni si design noveho Forda Fiesta,aboslutne japonsky styl vonkajsieho designu,aj ked viac taha na Mazdu 2. A nakoniec si uvedom jedno, to co oni teraz dali na trh. s cim idu prerazit, TOYOTA uz mala davno pred par rokmi. a to je fakt, ktory aj mna presvedcil kupit si TOYOTU YARIS. Zachvilu budu aj i20 aj Fiesta a ostatni montovat START-STOP,6-st.prevodovku atd....
ale Ty to uz mozes mat DNES :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

nuz, ja som s yarisom spokojna aj napriek tomu, ze:
.. som nemala filter klimatizacie,
...mi musia demontovat izolator,
...si bucham obcas hlavu o zadne dvere,
...priemerne 4 - 5krat za zimu (a vlhka) na prvykrat nenastartujem,
...obcas pocitim zub prevodovky.
Tak aj napriek tomu, yarisa hodnotim ako vyborne auto, samozrejme v tej triede do akej patri.
Je vyborne a lahko ovladatelne, ma prijatelnu spotrebu a plusom je posun zadnych sedadiel.
Keby som chcela mojho toytiaka vymenit (tato myslienka mi preblesla hlavou cca pred dvomi tyzdnami), menila by som ho za yarisa 1.33 :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Calista,teraz si na ťahu ty...Poradím ti ešte: Kup si yarisa a budeš v našej rodine original a určite budeš jeden z tých čo yarisa budú preklinať,alebo medzi tými,čo na neho nedopustia..
avšak nesmieš zabudnúť aj na to, že ak si kupiš napr.i20,budeš na tom rovnako..:-bud ho budeš chváliť,alebo preklinať. (poradil som ti ??
:) :) )

Teraz vážne-
A to podstané: Či už kupiš takú,alebo onakú značku,-VYJEDNAVAJ!!!
Nie ako ja-blbec pri kupe fordu.Bral som ho v podstate hneď v hotovosti a ked som mu povedal,že beriem a rovno zaplatím,tak ma pozval do "ich" baru na kávičku. To som si myslel,aké gesto urobil...neskôr som zistil,že by mohol v pohode spustiť 10-15.000Sk,keby som ho pritlačil k stene...Na yarise sa dá spustiť min. cena metalízy!!!!!!!!!!!!!!!!!(to viem na 100%).Samozrejme záleží na predajcovi,aký je oblomný :mad: :mad:

Prajem ti šťastnú ruku :wink: :wink: :wink: a vyber ten "dobrý kus" 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

borland píše: Maaara:
Ak hladas male auto, to je ine. Potom chapem, ze vahas nad i20. Inak este tym 363 litrom u Yarisa - dozadu si dospely nesadne, je to skor reklamny tah. Ak ste dvaja, tak okej, beriem. Ja veziem vacsinou 4 osoby a kufor som na 363 litroch nikdy nemal. Neda sa.
Dá sa urobiť aj kompromis-a vtedy by sa dalo aj ludí zobrať :wink: :wink: :wink:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

borland píše: Ak hladas male auto, to je ine. Potom chapem, ze vahas nad i20. Inak este tym 363 litrom u Yarisa - dozadu si dospely nesadne, je to skor reklamny tah. Ak ste dvaja, tak okej, beriem. Ja veziem vacsinou 4 osoby a kufor som na 363 litroch nikdy nemal. Neda sa.
Tak tohle jsem si schvalne v autosalonu vyzkousel - posadil jsem se dopredu, nasteloval sedacku a posunuli lavici vzadu nadoraz tak, aby byl vetsi kufr. Manzelka se za me posadila uplne v pohode. Stejne tak naopak. Ano, ani jeden z nas nema 180 cm a na dovolenou bych takhle nejel, ale na jezdeni po meste uplne v pohode.
borland píše: K motorom -> pozor na papier, znesie vsetko. Skus sa s tou 1.4 u Hyundaia previest. A nepozerat na vykon! Chyba! Pozri si krutiaci moment. Mimo to, nemyslel som aj tak 1.4-ku, ale 1.6 CRDi. S tym motorom to musi byt drak.
- Yaris 1,33 l Dual VVT-i ma 132Nm pri 3800
- i20 1.4 DOHC CVVT 16V ma 137,3 Nm pri 4200
Nejak tam nevidim tu vyhodu kroutaku u i20 - prakticky stejny, jenom u i20 motor tocis na vetsi otacky, takze vic zere a vic rve :-) ... A davat diesel do takovyho prditka mi prijde nesmysl (bude zbytecne tezky na predek a nenalozeny s nim bude na snehu v zatackach sranda ...), pokud s nim nechci krajet denne 300 km na dalnici.
borland píše: Cena? Yaris Terra Cool 11290€, i20 13700€ v plnej vybave s motorom 1.6 CRDi.
Neprehovaram, len citam skutocnosti a pozeram sa na to objektivne.
Porovnavas neporovnatelne - kdyz srovnavas benzin s diselem a akcni cenu oholene vybavy Yarise versus plna vybava i20.
Kdyz uz srovnavas, tak nejvyssi vybavy a benzin u obou:
- i20 1.4 Style: 324 900,-
- Yaris 1.33 Sol 369 900,-

Rozdil 45 000 ve prospech i20. ALE: i20 nema ESP ani v nejvyssi vybave tj si pripocitej 20 000 (u Yarisu je), Yaris ma navic kolenni airbag a sestistupnovou prevodku. Takze suma sumarum je tam rozdil kolik ... 10-15t ? Pri cenne auta to nehraje roli, a za chvilku to usetris na nizzsi spotrebe Yarisu :-). No a dalsim aspektem je to, ze za 1.4 v i20 budes platit vetsi povinne ruceni a pojistku, protoze ta je do 1350 ccm ... Takze suma sumarum ty auta vyjdou na stejny penize, s ohledem na pojisteni i20 mozna i draz ...

Co se tyce kvality, samozrejme zalezi na kusu u kazde automobilky. Uz jsem si uzil dost aut a servisu. U Toyoty jsem zatim spokojen, takze pri stejne cene jsem si vybral Yarise :-)

Ad pristrojovka uprostred palubovky - nejdriv jsem se toho bal, ze je to dost neprakticky, ale pri zkusebni jizde mi to prislo uplne normalni, ze jsou budiky jinde nez za volantem ;-)
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Odpovědět

Zpět na „Yaris“