borland píše:
Ak hladas male auto, to je ine. Potom chapem, ze vahas nad i20. Inak este tym 363 litrom u Yarisa - dozadu si dospely nesadne, je to skor reklamny tah. Ak ste dvaja, tak okej, beriem. Ja veziem vacsinou 4 osoby a kufor som na 363 litroch nikdy nemal. Neda sa.
Tak tohle jsem si schvalne v autosalonu vyzkousel - posadil jsem se dopredu, nasteloval sedacku a posunuli lavici vzadu nadoraz tak, aby byl vetsi kufr. Manzelka se za me posadila uplne v pohode. Stejne tak naopak. Ano, ani jeden z nas nema 180 cm a na dovolenou bych takhle nejel, ale na jezdeni po meste uplne v pohode.
borland píše:
K motorom -> pozor na papier, znesie vsetko. Skus sa s tou 1.4 u Hyundaia previest. A nepozerat na vykon! Chyba! Pozri si krutiaci moment. Mimo to, nemyslel som aj tak 1.4-ku, ale 1.6 CRDi. S tym motorom to musi byt drak.
- Yaris 1,33 l Dual VVT-i ma 132Nm pri 3800
- i20 1.4 DOHC CVVT 16V ma 137,3 Nm pri 4200
Nejak tam nevidim tu vyhodu kroutaku u i20 - prakticky stejny, jenom u i20 motor tocis na vetsi otacky, takze vic zere a vic rve

... A davat diesel do takovyho prditka mi prijde nesmysl (bude zbytecne tezky na predek a nenalozeny s nim bude na snehu v zatackach sranda ...), pokud s nim nechci krajet denne 300 km na dalnici.
borland píše:
Cena? Yaris Terra Cool 11290€, i20 13700€ v plnej vybave s motorom 1.6 CRDi.
Neprehovaram, len citam skutocnosti a pozeram sa na to objektivne.
Porovnavas neporovnatelne - kdyz srovnavas benzin s diselem a akcni cenu oholene vybavy Yarise versus plna vybava i20.
Kdyz uz srovnavas, tak nejvyssi vybavy a benzin u obou:
- i20 1.4 Style: 324 900,-
- Yaris 1.33 Sol 369 900,-
Rozdil 45 000 ve prospech i20. ALE: i20 nema ESP ani v nejvyssi vybave tj si pripocitej 20 000 (u Yarisu je), Yaris ma navic kolenni airbag a sestistupnovou prevodku. Takze suma sumarum je tam rozdil kolik ... 10-15t ? Pri cenne auta to nehraje roli, a za chvilku to usetris na nizzsi spotrebe Yarisu

. No a dalsim aspektem je to, ze za 1.4 v i20 budes platit vetsi povinne ruceni a pojistku, protoze ta je do 1350 ccm ... Takze suma sumarum ty auta vyjdou na stejny penize, s ohledem na pojisteni i20 mozna i draz ...
Co se tyce kvality, samozrejme zalezi na kusu u kazde automobilky. Uz jsem si uzil dost aut a servisu. U Toyoty jsem zatim spokojen, takze pri stejne cene jsem si vybral Yarise
Ad pristrojovka uprostred palubovky - nejdriv jsem se toho bal, ze je to dost neprakticky, ale pri zkusebni jizde mi to prislo uplne normalni, ze jsou budiky jinde nez za volantem