garančka 15000km

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Keď sa Ťa tak pekne spýtala,či by si si nemohla presadnúť inde,mala si jej povedať "NIE!"...To by som chcel vidieť ten xicht...
No s VIP to je si takto:-ak si u nich kupila len jedno auto a nedajbože len raz-poprípade minimálne Lexus za nejaký ten melonik,tak VIP bohužial nie si.....
Proste su rovní a rovnejší-ako všade...Nie na každého je rovnaký meter a na VIP sú obzvlášť iné :evil: :evil: :evil:

A ešte sa vrátim trochu k tomu rozvozu..Nebol som samozrejme všade,ale dnes je už uplne bežná táto služba.Pochybujem,žeby zrovna Toyota tuto nemala....... :? :? :? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ja som sedel vedla prijmacieho pultu nalavo. Je tam taky minisalonik s kreslami a stolom. Maju tam aj minikavomat.

Skusenost s VIP miestenkami je opat zarazajuca. Zakaznik by mal byt predsa VIP. Oni velmi rychlo zmenia pristup. Auta sa nepredavaju, predaj klesol o 40 percent na Slovensku a vsetci kupuju u susedov v Cechach. Dufam, ze to takto pojde dalej. Potom ti mozno nabuduce miesto VIP s radostou nechaju.

Co sa tyka vzpier - ja si myslim, ze to urcite na zaruku je. Vy vravite, ze ved je zima, treba to opravedlnit. Lenzie tie auta su predsa navrhovane aj na zimu. To by sme potom mohli povedat, ze mi nestartuje auto, lebo je zima a je to v pohode. Vzpery su tam na to, aby otvarali kufor. A mne je jedno, ci je +35 alebo -10. Ja chcem, aby sa mi otvaral kufor. Ak si rozbijem hlavu, mozem potom zalovat Toyotu? Opat spomeniem nas zavod PSA. U nas sa vzpery otvaraju dokoran aj pri -10. U Skodovky tiez. Kolegov Fusion tiez. Preco nie Toyota?

Na vyrobcov treba byt tvrdi. Len tak sa dosiahne progres.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

borland píše:Co sa tyka vzpier - ja si myslim, ze to urcite na zaruku je.
no jo, ono to sice na záruku je, jenomže podstata problému bude v tom, že je to jistojistě špatně navržený a udělaný už z výroby!!

u mé 11let staré omegy jsou vzpery i na motoru, fungují pořád stejně od -25 do +40 a je to pohodička, třeba při dolévání ostřikovačů v zimě, že nemusim hledat žádnou tyčku... :bigups:
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

muco píše:...... Opatrne ak sa brzdí,hlavne ak sa viac využíva brzdenie "motorom" -ten film sa tam vytvorí. Niekde som aj písal o tom,že pre brzdy je horšie,ak sa nimi šetrí práve dosť obľúbeným "brzdením motorom",len aby sa ušetril nejaký benzinček...Je to sice pekné,ale každé šetrenie niečoho je na úkor "niečoho" (napr. ak budete opatrne šlapať na plyn,len aby sa ušetrilo,auto bude ako -lemra-známa to vec). A to je to isté pri brzdách.Niekedy je to pre nich naozaj na škodu-vážne!--brzdy su od toho aby sa brzdilo(teda nemyslím exrém)......
Naprosto souhlasím, viz můj případ: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=9017
Jenom stručně - ve výsledku jsem měl orezlý kotouče - nevím jestli jsem je příliš šetřil nebo ne, ale teď se snažím i o to, aby mi auto nestálo déle jak 3 dny. Navíc brzdy používám trochu víc. A taky si myslím, že po téhle zkušenosti jsem u nich trochu blíž k VIP postavení :twisted:
Teď už si budou dávat sakra pozor 8)
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

muco píše:Keď sa Ťa tak pekne spýtala,či by si si nemohla presadnúť inde,mala si jej povedať "NIE!"...To by som chcel vidieť ten xicht...
No s VIP to je si takto:-ak si u nich kupila len jedno auto a nedajbože len raz-poprípade minimálne Lexus za nejaký ten melonik,tak VIP bohužial nie si.....
Proste su rovní a rovnejší-ako všade...Nie na každého je rovnaký meter a na VIP sú obzvlášť iné :evil: :evil: :evil:

A ešte sa vrátim trochu k tomu rozvozu..Nebol som samozrejme všade,ale dnes je už uplne bežná táto služba.Pochybujem,žeby zrovna Toyota tuto nemala....... :? :? :? :?
..keby mali tu ich VIP zonu aspon oznacenu..ale kaslat na to. Pokusne sadnem aj next time a uvidim co sa bude diat :)
No a k odvozu mi z Prahy napisali nasledovne:
V případe servisních placených prohlídek je odvoz zákazníka v kompetenci autorizovaného servisu, jakožto samostatného podnikatelského subjektu. Jakým
způsobem se postará o náhradní dopravu pro zákazníky záleží od ním stanovených podmínek a možnostech.

Z toho teda usudzujem, ze moznosti AWF su velmi limitovane (najviac asi ochotou..) :(

Nad ramec (nepytala som sa na to) ma informovali o nahradnom vozidle, a kedze T.Y.N.G. mal nejake problemy, tak pripajam:

Co se týče náhradního vozidla - na základe snahy o neustále zlepšování se Toyota snaží svým zákazníkům vyjít maximálně vstříc a pro účely zajištění mobility během garančních-záručních oprav byl zaveden nový program, kdy má zákazník možnost získat náhradní vozidlo po dobu záruční opravy zdarma. Na uvedeném speciálním programu participuje už více než polovina našich autorizovaných partnerů. To jestli se tohoto programu autorizovaný partner účastní je na jeho vlastním rozhodnutí. Náš autorizovaný partner Vám podá případně veškeré potřebné informace.

ostava len dufat, ze servis do ktoreho chodite sa programu zucastni. Ale najlepsie by bolo, aby sme nikto nemali zarucne poruchy/opravy. :)
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

:?:
Obrázek
Obrázek
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Ičo píše::?:
Obrázek
Obrázek
pěkný! jinými slovy důkaz, že někde nechápou, že každý zákazník=VIP!!!???

(to jsem chápal i když jsem brigádně prodával párky v rohlíku nebo zmrzlinu..) :mrgreen:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To mil:

Toto že ti odpísali??? :shock: :shock: :shock:
Ja to potom nechápem...Veď ta logika z toho logicky vyplíva,že ak si chcem zákazníka pritiahnuť,tak taký banálny odvoz by mal byť samozrejmosťou.
To naozaj už TOYOTA ako taká nemôže "nariadiť" takúto dnes bežnú službu v najobyčajnejšom servise??? Ved to snáď nemyslia vážne,že keď sa mi pokazí auto,tak ho musím zoberať do servisu a nechať ho tam,tak ako sa asi vrátim -napr.do roboty.Neviem si to predstaviť v takom väčšom meste....Prídem o hodinu neskôr a o tu hodinu zostanem viac v robote(teda ak mám takuto možnosť samozrejme v zamestnaní)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

presne tak, to mi odpisali..
Ako vidis, sevisom asi na pritiahnuti zakaznika nezalezi. Maju totiz o zakaznikov automaticky postarane..Povinne garancky, kedze sa nemozu absolvovat inde tych zakaznikov zarucuju..plus nejake buracky pocas zaruky, alebo ine zarucne vady.. Pocet servisov toyota/pocet aut...myslim ze je to pre ne akurat. Na co by sa trhali. Aj ked samoska, neplati to o vsetkych, nuz ale skusenosti nemile maju mnohi :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja idem teraz v pondelok na ôsmu hodinu.Chcel by som sa ešte ale vás-čo ste boli opýtať,či sa "pečiatka" alebo nejaké iné potvrdenie o tom,že skontrolovali aj karoseriu sa zapisuje niekde inde v serv.knižke,ako tam,kde sa zapisuje absolvovanie ročnej garančky-ako takej. Ja som totiž bol upozornený pri kúpe fiesty,aby som si overil to, či mi dali pečiatku aj do "kolonky" kontrola karoserie,lebo mi padne záruka na karoseriu,ak tam nebudem mať pečiatku...
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ked pozeram svoju servisnu knizku, tak jedina kolonka je len "Vykonanie servisnej kontroly", kde aj mam peciatku. Priestor pre zaznam o kontrole karoserie nevidim.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dík, tiež vidím len jednu kolonku .Proste vykonanie kontroly a hotovo(načo to rozkúskovavať).
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco: rok 2007!!! co chces na tom aute kontrolovat!!! :rolleyes:

projedou myckou, daji ti nový olej ze sudu (aspon za 20E/litr) a dolejou ostrikovac a pak dostanes razitko!!

Ale věřit, že ti někdo pořádně kontroloval karoserii můžeš!! I kdyz je to jen iluze, pouhá iluze.. věřit mužeš!! Jo jo.. :woot:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

ja nič...to oni :mad: :mad: - škoda 3tisíc korunáčky :roll: :roll: a tu karoseriu si skontrolujem sám-len nech mi auto neumývajú kartáčmi... a ten ostrekovač?- mám plný a doplním ho ešte pondelok až po hrdlo...Ak mi naúčtujú ostrekovač,tak im to jeb..o hlavu.
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Takže -mám to za sebou. Vymenili olej(dúfam...)a olejový filter.Kabinový a ani vzduchový nemenili,lebo vraj nie je potrebné pri tých naj.kilometroch(7300km).
Na jednej strane to beriem ako úprimné vyjadrenie sa(nechcú ma zbytočne oberať o peniaze,ak nie je to tak potrebné).
Na druhej strane si zasa kladiem otázku: Kua čo na tom stojí + - 3150 Sk.Veď naliali tam 3,4l.oleja a vymenili ol.filter.(možno sa pozreli na brzdy a karoseriu ...(možno).Robili to 1,5hod.Čo je asi normalne,ale ja si myslím,že olej vymením do 15 min. aj s odkvapkaním...Auto mi nieže neumyli,ale dokonca zajebabrali skoro celú pal.dosku. Čo tam packali so špinavými rukami,nechápem-veď tam nema ani prečo šahať...
Ale som na druhej strane rád,že ho neumyli,lebo ho radšej umyjem sam a nie kefami...asi tolko..(moje prvé dojmy z povinnej kontroly)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“