liťáky? E10

vše ohledně modelové řady Corolla
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Vrrrrrrrr[/quote]

Ale ale...:-):-) moje diskuze moje kola:-D né dělám si samozdřejmě srandu...s tou diskuzí... :P :wink:
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

S tebou bych chtel nekdy zajit na pivaka :lol:
Rollinka - Corolla 1,3 LXi 4E-FE 65kW 1992/12
http://tasmaniadriver.mysteria.cz/gallery/index.php
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Rico88 píše:S tebou bych chtel nekdy zajit na pivaka :lol:

Škoda že seš z takové dálky :lol: , šel bych hned.(máš dobrej přístup:-D k věci... Třeba se potkáme někdy na něěěěěěěějakém corolla srazu.... :lol:
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Rico, ale teda jakože to pod kapotou máš hoodně vygruntované... :wink: :shock: pěkný...
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

XLi píše:Rico, ale teda jakože to pod kapotou máš hoodně vygruntované... :wink: :shock: pěkný...
Dekuju :oops: ale je tam jeste hodne prace a strasi me ta kastle :cry:
Bud se nekde potkame a nebo za tebou prijedu, ja rad cestuju :lol:
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Dekuju :oops: ale je tam jeste hodne prace a strasi me ta kastle :cry:
Bud se nekde potkame a nebo za tebou prijedu, ja rad cestuju :lol:[/quote]

Oká :) mno já mám kastli ťuk ťuk na dřevo v poho,až na zašlej lak na střeše...ale od jara do podzimu to beru občas tempem tak je to vždycky jak nová rollka...:-) Hele nevíš náhodou tak baj očko kolik asi bude stát výměna oleje s prací a budu dávat preventivně asi manžetu u homo. kloubu je taková popraskaná když je kolo v rejdu tak i ta s prací...mno a ještě se teda mrknu na rozvody ale jestli je to pravdivé co je napsané na bloku motoru tzn. 106000km a já mám teď něco přes 180000tis. tak to by mělo bejt v klídečku... Ale před létem mě straší chladič...jako neteče takhle je oká auto se nepřehřívá ani v kolonách bo tak i loňské vedra ok...,ale všim jsem si že, jak máš na chladiču žebra svislé a pak ty žebírka podélné ty nahusto tak jsou sem tam vypadané a z druhé strany od motoru je ten chladič jakoby sem tam zaoxidovanej- barva taková tak nevím jestli to mám řešit či ne...prosstě až to bude téct nebo vařit?:-D:-D
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

XLi píše:
Rico píše:Dekuju :oops: ale je tam jeste hodne prace a strasi me ta kastle :cry:
Bud se nekde potkame a nebo za tebou prijedu, ja rad cestuju :lol:

Oká :) mno já mám kastli ťuk ťuk na dřevo v poho,až na zašlej lak na střeše...ale od jara do podzimu to beru občas tempem tak je to vždycky jak nová rollka...:-) Hele nevíš náhodou tak baj očko kolik asi bude stát výměna oleje s prací a budu dávat preventivně asi manžetu u homo. kloubu je taková popraskaná když je kolo v rejdu tak i ta s prací...mno a ještě se teda mrknu na rozvody ale jestli je to pravdivé co je napsané na bloku motoru tzn. 106000km a já mám teď něco přes 180000tis. tak to by mělo bejt v klídečku... Ale před létem mě straší chladič...jako neteče takhle je oká auto se nepřehřívá ani v kolonách bo tak i loňské vedra ok...,ale všim jsem si že, jak máš na chladiču žebra svislé a pak ty žebírka podélné ty nahusto tak jsou sem tam vypadané a z druhé strany od motoru je ten chladič jakoby sem tam zaoxidovanej- barva taková tak nevím jestli to mám řešit či ne...prosstě až to bude téct nebo vařit?:-D:-D
Tak olej stoji kolem 500 pokud nebudes kupovet neco extra, filtr mas kolem 150. Tu manzetu netusim. Zakladni veci si delam sam takze nemam paru. Ale tipuju tak 4kila za zapocatou hodinu.
Tempo? Copa to je?

Nemate nekdo zkusenosti s opravou laku? A taky se ktrikanim plastu? Chtel bych to udelat poradne aby Rollinka byla zase krasna... Kdyz jsem uvazil ze asi na celolak nebudou finance.
Diky
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

mno Tempo někdo říká sračka někdo dobře...já mám jen dobrý zkušenosti funguje to tak že houbou to naneseš prostě na nějakej starší lak (ne na noví auto) a napapleš tím celé auto ale né žádnou gumu, plast apd...de to blbě dolů...mno a prostě necháš zaschnout (dělám to tak než obejdu celé auto tak už to pak začnu normálně rozleštovat tak kde sem začal), a to píšou flanelovou hadrou...ale prostě nějakou hadrou co neškrábe lak...mno a jak to rozlešťíš tak to tempo defakto sebou 'zbrousí' když to blbě řeknu nějakou mikro vrstvičku toho zašlího laku a je to zase jako novej lak...na cca 1-2 měsíce je i UV a vodě odolnej-naprší na to udělají se ty 'bubliny' a stečou, nezařírá se ta voda do laku...a tahle sranda v té tubě mi na rollku výjde tak na celé auto a něco (dědova felcka krátká):) a stojí to tak 70-80 Kč jak kde...:-) Jestli se v něčem pletu tak mě někdo opravte nebo doplňte :wink:
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

XLi píše:mno Tempo někdo říká sračka někdo dobře...já mám jen dobrý zkušenosti funguje to tak že houbou to naneseš prostě na nějakej starší lak (ne na noví auto) a napapleš tím celé auto ale né žádnou gumu, plast apd...de to blbě dolů...mno a prostě necháš zaschnout (dělám to tak než obejdu celé auto tak už to pak začnu normálně rozleštovat tak kde sem začal), a to píšou flanelovou hadrou...ale prostě nějakou hadrou co neškrábe lak...mno a jak to rozlešťíš tak to tempo defakto sebou 'zbrousí' když to blbě řeknu nějakou mikro vrstvičku toho zašlího laku a je to zase jako novej lak...na cca 1-2 měsíce je i UV a vodě odolnej-naprší na to udělají se ty 'bubliny' a stečou, nezařírá se ta voda do laku...a tahle sranda v té tubě mi na rollku výjde tak na celé auto a něco (dědova felcka krátká):) a stojí to tak 70-80 Kč jak kde...:-) Jestli se v něčem pletu tak mě někdo opravte nebo doplňte :wink:
To je zajimave.... asi o tom porpemyslim az to budu mit opravene teda....
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

XLi píše:...mno a ještě se teda mrknu na rozvody ale jestli je to pravdivé co je napsané na bloku motoru tzn. 106000km a já mám teď něco přes 180000tis. tak to by mělo bejt v klídečku... Ale před létem mě straší chladič...jako neteče takhle je oká auto se nepřehřívá ani v kolonách bo tak i loňské vedra ok...,ale všim jsem si že, jak máš na chladiču žebra svislé a pak ty žebírka podélné ty nahusto tak jsou sem tam vypadané a z druhé strany od motoru je ten chladič jakoby sem tam zaoxidovanej- barva taková tak nevím jestli to mám řešit či ne...prosstě až to bude téct nebo vařit?:-D:-D
Být tebou, tak zas tak v klídku z těch rozvodů bych nebyl :wink: Měli by se měnit po ujetí 90.000 km (oficiálně po 100.000km, ale v Toyotě doporučovali u E10 měnit už po 90) nebo 5 (nebo 6?) letech podle toho co nastane dřív.
Jinak pokud chladič funguje, tak ho zatím měnit nemusíš. Mě stál nový chladič před 4 roky cca 3.700,- Kč (oprava po nehodě - zaplatila jej pojišťovna 8) ), ale jak říkám, pokud funguje, tak není co řešit.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Rozvody po pěti letech.
Chladiče z druhovýroby často trpí vydrolováním těch drobných lamelek mezi žebry. Ale dokud to chladí, tak zbytečně nešahat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

mno tak to ste mě teda daly brouka do hlavy.. s těma rozvodama, na koik tak výjdou ta sada? a mění se i vodní pumpa? ale není to nijak zapeklitě nemusím to dávat do Toyoty? Mám šikovnýho servisáka tak by si s tím měl poradit... Ok dobrá chladič nebudu řešit...:-)
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

XLi píše:mno tak to ste mě teda daly brouka do hlavy.. s těma rozvodama, na koik tak výjdou ta sada? a mění se i vodní pumpa? ale není to nijak zapeklitě nemusím to dávat do Toyoty? Mám šikovnýho servisáka tak by si s tím měl poradit... Ok dobrá chladič nebudu řešit...:-)
Vodní pumpu doporučuji tak vyměnit a do Toyoty s tím nemusíš, udělá ti to každý zručný servisák. Na cenu dílů se zeptej Idaha.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na pumpu se vykašli ta rozvoďákem poháněná není a mění se až když teče.
Řemen doporučuji originální, i když je o chlup dražší. Neoriginální mohou být hlučné, japonci jsou na to nějak citliví. Jinak se doporučuje vyměnit i kladky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

Jimmi píše:Na pumpu se vykašli ta rozvoďákem poháněná není a mění se až když teče.
Řemen doporučuji originální, i když je o chlup dražší. Neoriginální mohou být hlučné, japonci jsou na to nějak citliví. Jinak se doporučuje vyměnit i kladky.
Hmmm az kdyz tece..... zajimavy aby nedopadl jako ja kdyz se mi zadrela na oplu a nebejt koniku tak se to potkalo.
Pumpu bych preventivne menil po 150t. km :idea:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“