Ale pral bych si, 1,6 - 6kvalt...ale neni k mani

Mám bohužel 1.4. Výrobce tvrdí 6.7 , já mám absolutní spotřebu za 5 let a 70.000 km 6.6 . Jízda je převážně město a dálnice. Jediné, co tohu chybí je krouťák a 6. kvalt. Po dálnici konverguji k tacho 140(~130), ale občas, často to rozbalím na tacho 180(165).johny2000 píše:1,4 nebo 1,6.
Na Prahu, kde se jezdí co to dá, jsem rád že mám 1,6. Když jsem ale byl na návštěvě u rodičů, tak by mi tam bohatě stačila ta 1,4. V Třebíči snad každý jezdí na spotřebu, takže se pořádně nerozjedeš, pruhy na předjíždění tam nejsou. Mimo město je to samá zatáčka, kopec a uzoučké silnice, takže tam jsem výkon využil pouze na chvíli na státní silnici, než jsem dohnal dalšího šetřílka. Takže pokud jezdíš klidně a nepotřebuješ často zrychlovat, řadit se do pruhu a tak, tak stačí 1,4.
Ovšem, pokud jezdíš po Praze, nebo po jiném divokém městě, tak je ta 1,6 potřeba. Není to frajeřina, je to o život. Potřebuješ zrychlit, občas jet v levém pruhu, když najíždí kolona na dálnici a tak.
Spotřeba, i s tou 1,6 se dá jet kolem 7 litrů. Já jezdím kolem 8. A to do práce chvílemi i 160.