spotřeba paliva
Zdravim vsetkych...mam Ave II 2.0 vvti sice kratko ale pozorujem, co sa spotreby tyka velke rozdiely podla toho kde sa jazdi. Ked som siel von z mesta-dialnica-do mesta spotreba bola cca 7.4. Ked idem mesto nie cez spicku mam cca 8.8 no a cez špicku ..to radsej ani nenapisem. Proste benzin dvojliter si svoje zobere, ako aj ine dvojlitre....Prijemny den all.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
spotřeba
Mám Avouše s motorem o obsahu dva litry s označením 3SFE a bez PP.Snažil jsem se změřit spotřebu a došel jsem k číslu celkového průměru město a mimo město 7.4l/100km.Je pravda že když se jede s lehčí nohou delší trasa tak se dostávám na nějakých 6.3l/100km.Spotřebu ale neřeším,zastávám názor že pohodlí a luxus cestování tímto vozem za to stojí.Snad mě za tento názor nikdo nebude pranýřovat.
Avensis 2.0 94kw,sedan T22
Avensis T25 combi 2.0 VVTi 108kw
Avensis T25 combi 2.0 VVTi 108kw
- yenda
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: spotřeba
naprostej souhlaspatriot píše:Mám Avouše s motorem o obsahu dva litry s označením 3SFE a bez PP.Snažil jsem se změřit spotřebu a došel jsem k číslu celkového průměru město a mimo město 7.4l/100km.Je pravda že když se jede s lehčí nohou delší trasa tak se dostávám na nějakých 6.3l/100km.Spotřebu ale neřeším,zastávám názor že pohodlí a luxus cestování tímto vozem za to stojí.Snad mě za tento názor nikdo nebude pranýřovat.

Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
taky přispěju se svou první měřenou spotřebou a to stylem - plná po hrdlo-plná po hrdlo a vyšlo mi 7.3l/100km.730km/53litrů.Podotykám,že lehká noha.Z toho bylo cca 50% dálnice-max.120km/hod a 50% couračky.Beru v úvahu,že je zima a mrzne.Vím,že to není nikterak oslnivá spotřeba,ale měl jsem před tím ford fiestu 1.3 a tam jsem měl spotřebu stejnou a vyšší,při stejném stylu jízdy.Druhou nádrž jezdím dravějc
,tak se potom taky podělím o ten rozdíl.
Zarazila mě ale jedna věc.Po rozsvícení kontrolky rezervy,jsem najel 65km a dobíral jsem 53litrů a to mi to už teklo ven!!! Nechce se mi moc věřit,že mam nádrž na 60litrů,jak se tady píše.To by znamenalo,že mi tam ještě zbývalo cca 7litrů a že bych na to šetrným stylem najel ještě tak 90km!!! a celkem by to na rezervu vycházelo na nějakejch skoro neuvěřitelnejch 150km!!!??? Zkoušel to někdo se stejným autem co mam já?Pokud ne,tak to udělam já s touto nádrží a s pětilitovým kanystrem 

Avensis kombi 1.6-98 233000km
Mam kombi 1999, 2.0TD. Je tam stejna nadrz - 60 litru. Mam zkusenost, ze plovak neukazuje linearne. Prvnich 200 km se rafika pri plne nadrzi ani nehne a pak to pomalu jde dolu, pod pulkou to uz doslova leti smerem k nule. Dotankovavam vzdy vetsinou po prvnim roznuti rezervy (cca 52-54 litru). Zalezi jak auto stoji, pri naklonu do predu ukazuje paliva vic. Jednou jsem opomel dotankovat, zena s tim pak kamsi jela a po prijezdu to zaparkovala cumakem do kopce. Za dve hodinky jse chtel dotankovat a uz jsem to nenatocil. Otocil jsem auto smerem dolu, pumpickou na palivovym filtru natahl naftu a natocil. Pri natankovani se tam vyslo 58,53 litru presne.lubos04 píše: Zkoušel to někdo se stejným autem co mam já?Pokud ne,tak to udělam já s touto nádrží a s pětilitovým kanystrem
Je pravda, ze rezerva sviti nekde kolem 53 litru, takze pri me spotrebe dojezd asi 100 km.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ahojte.Mòj AveVerso 02 D4D 85 KW zerie dost a palubak zamrzol na priemere 48 km/5,4 l. Momentalnu spotrebu vykazuje asi realnu, nalozene auto s rodinou do HR a spät v lete 7 az 8 l nafty,teraz do Swiss to iste.V lete klima, teraz zimne gumy. Vstrekovace a cerpadlo(omylom)vymenene takze novy CR. V praci mame 5 a 6-ku Passat Variant,rozdiel v spotrebe je 1,5 l v neprospech 6-ky, rovnaky vodic a trasa CZ-SK a spät.
- Mirosz
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Taky tedy přidám něco málo, ikdyž mám Carinu E. Motorizace 2.0, 93kW
Dálky při eco jízdě (rychlost 100-120km/h), dvou lidech a většinou plný kufr zvládám okolo 6,5l.
Dálky po dálnici (D1) při tachometrových cca 130km/h a čtyřech lidech okolo 8-8,5l/100km.
Město (pouze řidič), vzdálenosti většinou do 10km a spotřeba cca 10l/100km.
No a celkový průměr, myslím, že je hodně přesný, neboť tankuji už snad roku v kuse stále do plné, viz. http://www.spritmonitor.de/en/detail/216035.html
Dálky při eco jízdě (rychlost 100-120km/h), dvou lidech a většinou plný kufr zvládám okolo 6,5l.
Dálky po dálnici (D1) při tachometrových cca 130km/h a čtyřech lidech okolo 8-8,5l/100km.
Město (pouze řidič), vzdálenosti většinou do 10km a spotřeba cca 10l/100km.
No a celkový průměr, myslím, že je hodně přesný, neboť tankuji už snad roku v kuse stále do plné, viz. http://www.spritmonitor.de/en/detail/216035.html
Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html

- sluzebnik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec.
Tak já sice nemám najetých 10t km, ale mám tam najetých cca 5t km.
Z toho 3t jsou s příčníky a rakví, 5 osob, zimní gumy, klima a průměrná rychlost přes 110km/hod. Výsledná spotřeba byla 6,2l/100km. Ostatní jsem jezdil sám, zimní gumy, klima a jízda po městě a blízkém okolí do 40km od města. Výsledná spotřeba byla 5,7.
Celkový průměr je uveden v profilu.
Tak já sice nemám najetých 10t km, ale mám tam najetých cca 5t km.
Z toho 3t jsou s příčníky a rakví, 5 osob, zimní gumy, klima a průměrná rychlost přes 110km/hod. Výsledná spotřeba byla 6,2l/100km. Ostatní jsem jezdil sám, zimní gumy, klima a jízda po městě a blízkém okolí do 40km od města. Výsledná spotřeba byla 5,7.
Celkový průměr je uveden v profilu.
Clown Pennywise píše:Tomu verim, ale spise by me zajimala dlouhodoba spotreba tzn. alespon 10tkm, leto/zima. Je jasne, ze pri optimalni rychlosti bude spotreba nizka, ale dlouhodobe s pohotovostni hmotnosti pres 1,5t a motorem CR o obsahu 1995 ccm se proste podle meho nedostanu pod 6l. Tedy alespon ja ne.
tak tohle jsem poznal taky. dojezd mi ukazoval nejakych 53km,tak zajedu na pumpu a natankoval jsem jen 52,13l a bylo to po hrdlo.Tak si pak take rikam kolik se tam opravdu vejde?lubos04 píše: Zarazila mě ale jedna věc.Po rozsvícení kontrolky rezervy,jsem najel 65km a dobíral jsem 53litrů a to mi to už teklo ven!!! Nechce se mi moc věřit,že mam nádrž na 60litrů,jak se tady píše.To by znamenalo,že mi tam ještě zbývalo cca 7litrů a že bych na to šetrným stylem najel ještě tak 90km!!! a celkem by to na rezervu vycházelo na nějakejch skoro neuvěřitelnejch 150km!!!??? Zkoušel to někdo se stejným autem co mam já?Pokud ne,tak to udělam já s touto nádrží a s pětilitovým kanystrem
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
no u benzinu je tak: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8726hudyss píše:tak tohle jsem poznal taky. dojezd mi ukazoval nejakych 53km,tak zajedu na pumpu a natankoval jsem jen 52,13l a bylo to po hrdlo.Tak si pak take rikam kolik se tam opravdu vejde?lubos04 píše: Zarazila mě ale jedna věc.Po rozsvícení kontrolky rezervy,jsem najel 65km a dobíral jsem 53litrů a to mi to už teklo ven!!! Nechce se mi moc věřit,že mam nádrž na 60litrů,jak se tady píše.To by znamenalo,že mi tam ještě zbývalo cca 7litrů a že bych na to šetrným stylem najel ještě tak 90km!!! a celkem by to na rezervu vycházelo na nějakejch skoro neuvěřitelnejch 150km!!!??? Zkoušel to někdo se stejným autem co mam já?Pokud ne,tak to udělam já s touto nádrží a s pětilitovým kanystrem
a naftaci zeby meli jinou nadrz?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
jarmil píše:Mam kombi 1999, 2.0TD. Je tam stejna nadrz - 60 litru. Mam zkusenost, ze plovak neukazuje linearne. Prvnich 200 km se rafika pri plne nadrzi ani nehne a pak to pomalu jde dolu, pod pulkou to uz doslova leti smerem k nule. Dotankovavam vzdy vetsinou po prvnim roznuti rezervy (cca 52-54 litru). Zalezi jak auto stoji, pri naklonu do predu ukazuje paliva vic. Jednou jsem opomel dotankovat, zena s tim pak kamsi jela a po prijezdu to zaparkovala cumakem do kopce. Za dve hodinky jse chtel dotankovat a uz jsem to nenatocil. Otocil jsem auto smerem dolu, pumpickou na palivovym filtru natahl naftu a natocil. Pri natankovani se tam vyslo 58,53 litru presne.lubos04 píše: Zkoušel to někdo se stejným autem co mam já?Pokud ne,tak to udělam já s touto nádrží a s pětilitovým kanystrem
Tak s tym ukazovatelom stavu paliva je to presne tak. najprv sa ani nehne a od "polovice" to leto dolu...
Na plnu nadrz (ze vraj 60l - nikdy mi tam tolko nevoslo - max 58l) prejdem zhruba 850km (+-) a ked mam na ukazovateli presne polovicu nadrze uz som presiel 550km (+-) takze polovica to urcite nebude

Ale uz som si zvykol, pri natankovani (stale do plna) si vynulujem denne pocitadlo a viem, ze urcite prejdem 800km a este daco naviac.
Po rozsvieteni "hladoveho oka" je to este zhruba 100km.
K tym palubakom co klamu... neviem ako to meraju ale asi nijako.
Spotrebovane palivo zrejme pocitaju z ulozenych "palivovych map" (neviem ako to nazvat inak) v riadiacej jednotke.
PP si zisti polohu plynoveho pedalu, otacky, rychlost a co ja viem co este a povie si, ze sa prave spotrebuva xy paliva. Ale ci sa v skutocnosti aj tolko spotrebuje...
Preto si chcem postavit vlastny PP kde sa bude spotreba paliva merat (resp . odvodzovat od otacok motora a doby otvorenia vstrekovacich trysiek. Len neviem zistit aky ma prietok palivove cerpadlo pri konkretnych otackach (zavislost prietoku na otackach)
Jedna sa o motor 2.0TD 2C-TE. nevie niekto?
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
U mýho dehtu jsem měl nejmenší spotřebu 5,3l při lehké jízdě po silnicích 1tř.....Když jezdím po městě spotřeba se vyšplhá až na 8l.....V průměru se myslím dá jezdit tak za těch 6,5l....U benzina D4 110 kw se sporřeba pohybovala tok okolo 8,5l....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
zase jedna zimní
Tak velký Ave Verso 2.0 VVT-i jezdm teď v mrazech a větru s nákladem cca 100 - 200kg oceli za 7.5... Je to normální jízda všehochuť, ale na vzdálenosti kolem 50 - 450 km od startu do vypnutí motoru. Statistika pro extra-noname benzín (myšleno jako Eurooil, ono, unicorn...atd) a cca 5000km (prosinec-leden).
Back in Czech.