Celica 1975 TA22

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Doky
Věčnej rejpal

Celica 1975 TA22

Příspěvek od Doky »

Kluci musím se s nečím pochlubit povedlo se mi úplně pozbýt rozumu a koupil jsem na renovaci Toyotu Celicu r.v. 1975 s 1.6 motorem T22 plně funkční ale nyní plechařinou totálně a vnitřkem odstrojenou.Je celá na renovaci od podlahy, částečně je ale již předchozím majitelem který na ní pro pracovní vytíženost a práci v zahraničí neměl čas.Kapoty,přední blatníky a dverě jsou již obroušené na plech ale kastle po celkovém obroušení byla nastríkána základovkou tak to celé dám opět opískovat protože podlahy a prahy se mi nezdaj a pak snad najdu tak šikovného klepmíře v okolí který vše udělá tak jak má.,,Mladej" nemá nářadí a kde to udělat porádně.Když někdo někoho v okolí Chrudimi zná,někoho kdo se umí vyhrát s tak starým autem tak prosím rád bych se s ním potkal a probral to s ním.Budu chtít vidět jeho práci :lol: protože na tom autě je práce pro vyhrání se.A dávat to a teď ať nekteří prominou vydřiduchům z některých servisů který se skrz prsty dívaj na to auto protože to není nejnovější AVENSIS mě akorát tak nakrkne.Mý kamarádi začali něco podniklat ale jsem hrozně vybíravý a puntičkár!!!Dnes jsem zažil s ní pěknej zážitek, majitel k ní přišel a na 2 druhý!!!!!!!pokus po téměř půlroce stání ji nastartoval.Vím že bude zapotřebí na ní strašně moc udělat ale prostě jsem neodolal - škoda ze to není záď jak na ,,rapidku" Arnie GT vím o čem mluvím ale to klasické kupátko a bude to hezké auto.Barva bude asi černá a budou se dělat chromy-to taky dáván v potaz když někoho kdo se s tím umí vyhrát v brusírně a má zájem se s tím pohrát ,dejte vědět.Lišty kolem oken a další hliníkové věci po mém základním vyleštění půjdou k Idahovi-ještě o tom ale neví :lol: .Dnes mu zavolám.Jakoukoliv technickou dokumentaci moc ocením.Schémata, atd.Čalouníka předběžně mám.Moc prosím o pomoc lidí z fóra.Pro mně je to systém odpočinku kterým bych chtěl něco zachránit - já nepotřebuju lézt na EVEREST, ani jít 3x do rok NA DOVOLENOU/NEBYL JSEM NA NÍ 8 LET/a chci si v rámci koníčku to auto dávat postupně do kupy.Fotky dodám do cca týdne ať máte určitou představu co je na ní teď a jak se bude pokračovat.Mimochodem moje polovička měla hlášku na kterou nezapomenu-když budeš stále tak hodný jak dnes si kupuj auta třeba i každej den.Asi začnu!!! :lol: ZA POMOC A INFORMACE VŠEM DĚKUJU.
Naposledy upravil(a) Doky dne sob 03.01.2009, 22:17, celkem upraveno 1 x.
Nějaké ty auta doma jsou.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja se asi zabiju, nebo spis tebe :D po ni uz prahnu 2 roky , a porad nic. Dokumentaci uz jsme s ArnieGT nekde probirali , jinak nahod co nejdriv foto

jeste se zeptam ma 1 nebo 2 karburatory?

s radosti Ti pomuzu schanet manualy a budu doufat ze ti to s ni vyjde a bude to nadhernej kousek , skoda ze nebydlis bliz

neco zde : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 55&start=0

jinak muzes mi napsat od koho a za kolik si ji koupil , kdyztak SZ
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne sob 03.01.2009, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Je to ta která má jen 1 karburátor :( ale i tak se s ní vyhrajeme.Ani nevíš jakou z ní mám radost, já vždy když mám špatné období dělám takové blbosti.Manuály kluci zlatí moc by mně to vše pomohlo.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Parááááda,...super jsi udělal,...a doufám že co nejdříve nahodíš fota a budeš nás informovat o postupu práce.
Každopádně gratulace a škoda že nejsi blíže, klidně bych Ti s ní pomohl :wink: :lol:
Jinak pořád se nevzdávám před vánocema mi jen jedna unikla o vlas z Německa,..byla nádherná a za babku, no jo reágoval jsem pozdě :roll: , ale nakonec se ta správná najde,... :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Kluci byly to absolutní náhoda. Sám ještě tomu neveřím že jsem si pořídil hračku.Vím že jste oba fajšmekři a moc děkuju.Já mám strašně málo času a nyní jsem zůstal i bez blízké haly a tak budu to dělat vše až se ,,oteplí" v kamarádové velké garáži ale určitě jednotlivé části které můžu si dělat po nocích malinkaté si začnu repasovat.Bude toho dost :lol: .Budu pořizovat podrobnou dokumentaci o renovaci slibuju a od předchozího majitele mám dostat i nějaké nahrané video které dělal když jí začal dávat do kupy a postupně ji zvařejňovat.Mám i fotky ale již na papíře jak vypadala.Bude se vyvářet a vyvářet, vyklepávat a rovnat atd.to se bude dělat jako první ta kastle je nutně na dodělání.Kluci určitě se najdou další a bude to hezkej srázek když ho dáme .
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Super,..no to soufám že nakonec se jich tady najde více a uspořádáme srazík,...tak na tohle se fakt těším,...teď už jenom taková "drobnost",... ale asi plně chápu Tvoje pocity,...a Tvoje přítelkyně je taky ke gratulaci :lol: :lol: :lol:
Jinak pokud Ti pomůžou i nějaké fotečky tohoto modelu tak jich taky mám dost i nějakých renovací, ale samozřejmně to dokumentaci nenahradí, ale hodně by to mohlo pomoct :wink:
pošli SZ: adresu a můžu Ti to na cedlu poslat :wink: Třeba i jen jako inspirace na barcu nebo cokoli jiného,.. :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Teda Juro! Ty dokážes ale opravdu překvapit! Gratuluji a vítám Tě mezi lidí co investují čas a peníze do "černé díry" jménem veterán. :) že ale ten pocit že ti říká "pane" hřeje u srdce co? :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

To je to Libore co jsem ti říkal respektive psal že nechci zakřiknout že mi budeš moci pomoc :lol: Vím jsem blázen ale ten pocit když jsem jí uviděl a viděl že nastartovala se nedá ani popsat.Mám čas to auto nebudu dělat abych ho měl za půl roku hotové je mi to ukradený, tohle nebyl účel.Prostě ať mi to trvá třeba i 2 roky ale prostě jsem neodolal.Vím že jsi fachman a obrátím se na tebe budu potřebovat určitě pomoct :lol: a nejen poradit jak se znám.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Že bych si udělal výlet do Chrudimi? :)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Auto se převeze počítám tak do 7-14 dní.Měl jsem potíž v téhle zimě s letníma pneu na dodávce která má táhnout vlek.Do dodávky musím naskládat plechařinu a všechny , věci z auta a dnes jsem to nechtěl táhnout osobákem.Když dojedeš spát je kde :lol: , jídla taky dost :lol: , nějaké víno se taky najde :lol: .
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No tak to zní slibně. :) to abych už začal plánovat dovolenou. :)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

už se na ní těšim

Příspěvek od micron »

neni černá díra jako černá díra... některý čvachtaj jedna báseň i když jsou pěkně jetý :lol:
tady pár linků...
http://www.toyheadauto.com/Toyota_Links_Page.html
http://ourworld.compuserve.com/homepage ... mepage.htm
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Ta černá by Simons je v podstatě předlohou barevnou.Motor neplánuju nějakým výrazným způsobem měnit možná se aplikují 2 karburátory.Interiér bude v černém provedení jak byl původní, jsem zvědavej jak to bude vypadat sám.Důležité pto zevnějšek a zčásti inter.budou určitě chromové doplňky, lišty na óknech, zadní náfuk-to je plast, přední maska.Kola se mi líběj taky chromová nebo leštěná 14 max 15.Tohle bude ale poslední věc která se bude pak rešit.Co se týče mechanických záležitostí spíše půjde o zachování funkčnosti a oprav poškozených a opotřebováných dílů/ať je jich co nejmíň.Moc děkuju Microne.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

ježiš... hlavně sem nedávej fotky, půlka lidí bude mít odkrvenej mozek a s druhou to rovnou švihne :D , ale tak jo.. dej je sem, risknem to :) gratuluju ;) musim přiznat že ti jí hnusně závidim :D
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

neprehledls tohle: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 55&start=0

jinak pokud se zadari tak pro tebe budu mit moc dobrou vec, ale jeste to neni jisty, pracuju na tom :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“