Zimní starty
Zimní starty
Zdar, na kolika otáčkách začínáte při úplně studeným motoru?Já začínám něco málo nad 2tis otáčkách po cca 1,5min to pomalu začne padat dolů je to normální???Po zahřátí už to začína někde u 1tis. otáček...Mám E10...Díky za odpovědi.. 

nazdar, hele ja mam E12 1,6 a dela mi to samy...je tam proste pocitac, ktery si to davkuje sam av zimnich mesicich..hlavne pri nizzsich teplotach...nez se motor zahreje si proste drzi vysoke otacky...me to jde dokonce ted jak jsou minusy i kolem 1600ot./min po startu...to pak jezdim na volnobeh 

Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
- Lubomir Klinkáček
- Řidič
jj mam 1,6 4afe a v zime zacinam na 2000 a koncim pak na 500 

Corolla E9 1,6( 77Kw
( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video

http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
To je automatický sytič, ne? Měl to už i Favorit.
Někde to řídí bimetal v karburátoru (i u Toyot, psalo se tu o tom vedle), někde elektronika, ale výsledek je podobný.
(je to z http://skodafavorit.xf.cz/motor.html)Favorit má automatický sytič s přívěrou vzduchu, který pracuje následovně. Při vypnutém studeném motoru sešlápnete jednou plynový pedál. Tím se uzavře škrtící klapka přívodu vzduchu do karburátoru. Tím že se přivřel přívod vzduchu nasává motor více benzínu. Při zahřívání motoru bimetalová pružinka vrací škrtící klapku do otevřené polohy a tím motor nasává více vzduchu a méně benzínu. Sytič ve favoritu jde vypnout následovně a to tak, že při nastartovaném motoru a zařazeném neutrálu sešlápneme na velice krátkou dobu plynový pedál až nám otáčky vyletí přes 4000ot., tím vznikne obrovský podtlak, který donutí otevřít přívěru vzduchu a tím vypne sytič. Některé Favority mají pod regulací výšky světel (na levé straně od volantu) táhlo. Tímto táhlem se POUZE sytič vypíná, nikoliv zapíná, tedy není to regulace sytiče jak známe ze starších aut, tak při studeném motoru velice opatrně.
Proč přívěra vzduchu a nikoliv obohacení benzínu? Tím, že přiškrtíte přívod vzduchu donutíte motor aby si bral více benzínu, ale pouze tolik kolik právě potřebuje na dané otáčky (podle podtlaku). Při obohacení benzínem hůře poznáte jestli motoru nedáváte zbytečně mnoho benzínu a proto je to méně ekonomické.
Někde to řídí bimetal v karburátoru (i u Toyot, psalo se tu o tom vedle), někde elektronika, ale výsledek je podobný.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jenže poslední karburator v corolle byl dáván do některých e9. Uvedeny popis pro favorit se vztahuje právě k těm poloautomatickým karburatorum pierburg. E9 a další už mají jen vstřikování. Uvedeny problém vysokých otáček by se mohl týkat ventilu obohacení směsi pro studený start.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Vícebodové, ke každýmu válci máš svoji vstřikovací trysku. Podle definice co sem kdesi četl má jednobodový vstřikování pouze jednu trysku někde za škrtící klapkou a ta je společná pro všechny válce.XLi píše:Mě to dělá také ale po chvilince už to padá dolů..(měl jsem favorita 1993,karbec) takže mi to nepřišlo ani nijak vzláštní...a i jiné nové auto to dělají.. Hele co je moje rollka jedno bodové vstřikování nebo vícebodové?? mám 1,3 16v 65Kw r.v. 1994...díkec
Jinak ty 2t. ot. jsou normální, taky mě trvají tak půl minuty, pak se drží pár minut 1500 ot, pak 1100 no a nakonec těch 750-800. Tady to plynem, jak na favoritovi, neovlivníš, ostatně to už napsal libor12.
Holomek!