pach spaleniny pri topeni

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
trumpeta01
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

pach spaleniny pri topeni

Příspěvek od trumpeta01 »

Ahoj vsem, minuly tyden se mi stalo, ze pri otoceni regulatoru topeni na max. nejen ze zacal proudit teply vzduch, jak by se dalo ocekavat, ale ten vzduch doslova smrdel po spalenine. Cim by to mohlo byt, kdyz jsem topeni ztlumil, tak uz bylo vse v poradku. Delalo to jen kdyz to jelo na plnej knedlik. Jinak mam E11 (4E-FE r.v.: 1998) Predem diky za zpravu.
TOYOTA Corolla, 4E-FE, Liftback
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Možná tam máš myš. Počkej, jestli se to v létě nezmění na zápach tlejícího masa :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tomualdo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomualdo »

no po zime by to mohla byt spis pecinka :-) Byl to ale spis elektrosmrad :-)
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

Mam sice 2000 VVTi, ale obcas vnimam stejne priznaky - usoudil jsem, ze to natahlo neco z motoru? a dal to neresil :oops:
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
josuk
Věčnej rejpal

Re: pach spaleniny pri topeni

Příspěvek od josuk »

trumpeta01 píše:Ahoj vsem, minuly tyden se mi stalo, ze pri otoceni regulatoru topeni na max. nejen ze zacal proudit teply vzduch, jak by se dalo ocekavat, ale ten vzduch doslova smrdel po spalenine. Cim by to mohlo byt, kdyz jsem topeni ztlumil, tak uz bylo vse v poradku. Delalo to jen kdyz to jelo na plnej knedlik. Jinak mam E11 (4E-FE r.v.: 1998) Predem diky za zpravu.
třeba ventilátor (opotřebené uhlíky) a nebo ti tam hoří přetížená elektroinstalace -- jestli to je jako když hoří izolace kabelů tak bych na to radši kouknul, než vyhoříš, jestli je to smrad po spáleném oleji tak je to z motoru.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nenapadá mě ta spojitost s tím topením... Je tam klapka, která akorát ovládá směr vzduchu, jestli půjde přes radiátor nebo ne. Co vím tak kabely zrovna v těch místech žádný nejsou. Kdyby to bylo tou elektrikou nebo smradem venku, např. od toho motoru, tak by to smrdělo pořád. Těžko říct, nejlepší se podívat no... a to není žádná sranda.

Po spálenisku můžou smrdět hlavně brzdy a spojka, případně nějakej nátěr, hlavně výfuku.
Holomek!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Záleží jak moc to a čím smrdělo -- může to být jen prach, který se celé léto, kdy se netopilo, nerušeně usazoval někde v přívodu vzduchu k radiátoru, a pak to na něj fouklo a spálilo se to.

Letos mi tak topení taky zasmradilo, ale je to chvilka, prach se vypálí a pak už je to OK. Ten smrad znám z domu, když se pořádně po delší době zatopí v ústředním topení a na pokojových radiátorech nějaký prach zůstal. Smrdí to trochu podobně jako od elektriky.

Ale jestli to byl jiný smrad, nebo to přetrvává, bude problém jinde...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“