pach spaleniny pri topeni
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
pach spaleniny pri topeni
Ahoj vsem, minuly tyden se mi stalo, ze pri otoceni regulatoru topeni na max. nejen ze zacal proudit teply vzduch, jak by se dalo ocekavat, ale ten vzduch doslova smrdel po spalenine. Cim by to mohlo byt, kdyz jsem topeni ztlumil, tak uz bylo vse v poradku. Delalo to jen kdyz to jelo na plnej knedlik. Jinak mam E11 (4E-FE r.v.: 1998) Predem diky za zpravu.
TOYOTA Corolla, 4E-FE, Liftback
Re: pach spaleniny pri topeni
třeba ventilátor (opotřebené uhlíky) a nebo ti tam hoří přetížená elektroinstalace -- jestli to je jako když hoří izolace kabelů tak bych na to radši kouknul, než vyhoříš, jestli je to smrad po spáleném oleji tak je to z motoru.trumpeta01 píše:Ahoj vsem, minuly tyden se mi stalo, ze pri otoceni regulatoru topeni na max. nejen ze zacal proudit teply vzduch, jak by se dalo ocekavat, ale ten vzduch doslova smrdel po spalenine. Cim by to mohlo byt, kdyz jsem topeni ztlumil, tak uz bylo vse v poradku. Delalo to jen kdyz to jelo na plnej knedlik. Jinak mam E11 (4E-FE r.v.: 1998) Predem diky za zpravu.
Nenapadá mě ta spojitost s tím topením... Je tam klapka, která akorát ovládá směr vzduchu, jestli půjde přes radiátor nebo ne. Co vím tak kabely zrovna v těch místech žádný nejsou. Kdyby to bylo tou elektrikou nebo smradem venku, např. od toho motoru, tak by to smrdělo pořád. Těžko říct, nejlepší se podívat no... a to není žádná sranda.
Po spálenisku můžou smrdět hlavně brzdy a spojka, případně nějakej nátěr, hlavně výfuku.
Po spálenisku můžou smrdět hlavně brzdy a spojka, případně nějakej nátěr, hlavně výfuku.
Holomek!
Záleží jak moc to a čím smrdělo -- může to být jen prach, který se celé léto, kdy se netopilo, nerušeně usazoval někde v přívodu vzduchu k radiátoru, a pak to na něj fouklo a spálilo se to.
Letos mi tak topení taky zasmradilo, ale je to chvilka, prach se vypálí a pak už je to OK. Ten smrad znám z domu, když se pořádně po delší době zatopí v ústředním topení a na pokojových radiátorech nějaký prach zůstal. Smrdí to trochu podobně jako od elektriky.
Ale jestli to byl jiný smrad, nebo to přetrvává, bude problém jinde...
Letos mi tak topení taky zasmradilo, ale je to chvilka, prach se vypálí a pak už je to OK. Ten smrad znám z domu, když se pořádně po delší době zatopí v ústředním topení a na pokojových radiátorech nějaký prach zůstal. Smrdí to trochu podobně jako od elektriky.
Ale jestli to byl jiný smrad, nebo to přetrvává, bude problém jinde...