Zazimování auta...

vše ohledně modelové řady Celica
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zazimování auta...

Příspěvek od Celi-johnny »

Panove mam prosbu .. potrebuju poradit ohledne zazimovani auta... nemam moznost dat cecilku do garaze... a tak musi stat venku na hlidanem parkovisti jedne firmy..... koupil sem plachtu z materialu stylu Ikea taska takova ta modra.. takove ten plast nebo ta tvrda tkanina nejaka.. nevim ted presne... myslim ze plachta dobra.. ale potreboval bych poradit.. co vsechno pred zimou udelat... behem zimy.. atp.. projizdel sem hodne jinych for a na kazdem je neco jineho.. nekteri rikaji startovat nekteri nechat byt tak jak to je,pak veci co se tykaji podvozku atd mezer mezi plachtou a autem... je to dost veda a ja si pomalu nevim rady... co promazat..atd?.. tak doufam ze rozpoutam diskuzi a dostanu ty nejlepsi rady.. diky moc chlapi za kazdou radu...
Naposledy upravil(a) Celi-johnny dne úte 25.11.2008, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

popripade jestli by nekdo z Ostravy nemel na pronajem garaZ? jenom tak naokraj
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od ArnieGT »

Celi-johnny píše:popripade jestli by nekdo z Ostravy nemel na pronajem garaZ? jenom tak naokraj
Kolik nabízíš za pronájem,...? :lol:
Jinak plachtu bych doporučil prodyšnou jinak se ti všechna vlhkost bude držet pod ni a auto zrezne víc než kdyby bylo bez plachty,... :wink:
Speciální plachty existujou, které Ti nepropustí vlhkost z jedne strany a z druhe naopak dýchají
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

no znas ty ikea tasky mode ne?:. to je stejny matros.. ja myslim ze bude dobra.. nepromokne a vlhkost bude stekat... a od snehu to budu uklizet pokazde kdyz hodne napadne...
no a s tou garazi ... zalezi jak to vypada..? ale tak 500-600/mesic.-.- vic bych asi nedal dokupy...ja stejne uvazuju ze to necham pod plachtou... a v lednu uz snad to nacpu do garaze kde stoji kamosova crx....ale popsat to muzes tu garaz:)
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

http://www.kutiltim.cz/kryci-plachta-pe ... ava-70g-m/

to je ona.. jako neni to zadna super nadupana za litr..ale tak myslim ze to postaci .. doufam...:D:D
kamos co pracuje na vrakaci.. tak to pouziva furt.. a ne na vraky ale na auta co jeste prodvaji a pry ok
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Jo jo jenom říkám co jsem někde četl a tahle asi nedýchá, ale snad to tu chvilku vydrží,... :wink:
Jinak s tou garáží jsem to nemyslel vážně i když mám v baráku 2 volné místa,..ale to už bych se tam fakt nehnul,... :lol: no respektive za chvilku už bude volné jenom jedno,...další přírůstek bude,...
progress-tuners ? tuhle grupu jsem ještě neslyšel,...jak dlouho fungujete?
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

a v jake casti Ostravy vlastne ty bydlis??... No ten na sklub je takovy maly klub:D.. zatim sme jenom 4 mozna se to rozroste par adeptu uz je... ale je to takovy nas maly klub nic velkeho.. a funguje to asi od cervna tak nejak... ted vlastne sme dodelavali stranky... mame hotove nalepky na sklo a snurky na krk budou atd... volovinky... no ale nebavme se o PT ja potrebuju radyyyy:D:D:D:
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

osobně bych to vůbec neřešil,jednu zimu ještě než jsem měl garáž jsem měl auto schovaný pod stejnou plachtou jen do té doby než mi jí vítr sundal i málem s předním nárazníkem!A to jsem to měl stažený silným lanem a ještě vypnutý gumicukama! Pod plachtou jsem měl starý závěsy aby se auto nepoškrábalo a ty byly dost mokrý tou srážející vlhkostí takže jsem dospěl k názoru že je lepší aby to vše dýchalo a když napadne tak to budeš stejně ometat. Jinak jediný co je dobré udělat je vyndat baterku a nabít jí před zimou a pak na jaře před montáží znovu.Na ostatní jako mazání apod se vykašli jednak je to toyota a jednak nevím co by jsi chtěl mazat,maximálně můžeš skontrolovat občas tlak v pneu ale to už musíš být velký blázen :D
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

a s tim startovanim?? ma to smysl? nebo nestartovat-nezahrivat...? tak kdyz ti uletela tak auto pak stalo normalne venku odkryte jo? ja to mam stazene takovyma tema pavoukama t¨..ty gumy na uchyceni zavazadel na zahradce.. akorat sem koupil mensi tu plachtu tak mi vycuhuje predni naraznik a trochu zadni cast...s baterkou mam v umyslu ji davat do tepla-nebude v aute....
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Hoja, no ja sice budu garazovat, ale pokud bych stal venku tak jak jsi psal baterku ven. Zkontrolovat nemrznoucku a pekne ji dolit pak poradne protocit motor at se to dostane vsude tak jak ma.Urcite nic nevypoustet a pekne nechat.Sem tam se pres zimu objevi i peknej den tak bych ji asi vzal po blizkem okoli na malou projizku at se protahnou brzdy atd.Kola nebrzdit a pekne podlozit at auti neuleti.Osetrit tesneni dveri nejakym sil olejem nebo necim cim se to dela.Osobne bych ji jeste osetril z venku nejakym poradnym umitim a voskem a asi bych neplachtoval at dejcha a obcas tam na to cigarko s metlickou vybehl.JInak je to takovy divoky, kazdej radi neco jineho a hodne zalezi na tom jaka ta zima vlastne je.

Obrázek
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

Celi-johnny píše:a s tim startovanim?? ma to smysl? nebo nestartovat-nezahrivat...? tak kdyz ti uletela tak auto pak stalo normalne venku odkryte jo? ja to mam stazene takovyma tema pavoukama t¨..ty gumy na uchyceni zavazadel na zahradce.. akorat sem koupil mensi tu plachtu tak mi vycuhuje predni naraznik a trochu zadni cast...s baterkou mam v umyslu ji davat do tepla-nebude v aute....
potom už stálo odkryté,auto bych nestartoval,pokud to chceš brát do důsledku tak každý studený start motoru moc neprospívá a pokud budeš mít nějaký bordel v benzínu který ti třeba zmrzne tak budeš mít stejně víc starostí než užitku,vzhledem k tomu že zimy u nás jsou krátké tak to auto to ty 4 měsíce přežije,autu vadí nejvíc mráz a vlhkost,mrazu se nevyhneš a vlhkost bude normální pokud to auto nebude zabalené.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

rodriguez píše:
Celi-johnny píše:a s tim startovanim?? ma to smysl? nebo nestartovat-nezahrivat...? tak kdyz ti uletela tak auto pak stalo normalne venku odkryte jo? ja to mam stazene takovyma tema pavoukama t¨..ty gumy na uchyceni zavazadel na zahradce.. akorat sem koupil mensi tu plachtu tak mi vycuhuje predni naraznik a trochu zadni cast...s baterkou mam v umyslu ji davat do tepla-nebude v aute....
potom už stálo odkryté,auto bych nestartoval,pokud to chceš brát do důsledku tak každý studený start motoru moc neprospívá a pokud budeš mít nějaký bordel v benzínu který ti třeba zmrzne tak budeš mít stejně víc starostí než užitku,vzhledem k tomu že zimy u nás jsou krátké tak to auto to ty 4 měsíce přežije,autu vadí nejvíc mráz a vlhkost,mrazu se nevyhneš a vlhkost bude normální pokud to auto nebude zabalené.
:thumbsup:
miguellito
Navigátor

Příspěvek od miguellito »

na fakt zavisi ako dlho na nej nebudes jazdit,ci skutocne ani raz za tu zimu.
ja na nej jazdit budem a v tom pripade toyota netoyota, tlmice a stabilizatory a kopu srobikov a roznych uchytov na podvozku,uz mi napada debilna sol z posypu ciest a trochu uz to oxiduje a hrdzi,vytvaraju sa tam take zlto hrdzave skvrny-fakt neviem cim to tento rok u nas zacali borci solit.
no takze kym to mam este len povrchove tak sa to este teraz cez vykend pokusim odhrdzit a naniest tam vsade taku ciernu zivicu od Liqui Moly,
ale ak nebudes na nej vobec jazdit,tzn.ze nebude na nu stale nieco prskat od cesty tak toto je asi zbytocne.
tak ci tak ale by som ju urcite poriadne umyl a naniesol na nu nejaky dobry vosk,co par mesiacov vydrzi.ja som dal ten Tvrdy Vosk od Liqui Moly.
a dobre nim cele auto potriet-hlavne tam kde by sa mohla dlhsie drzat voda,alebo tam stekat a ostavat.a samozrejme este aj niecim,hlavne asi u celicy natriet niecim aj tie tesnenia okolo dveri,a skontrolovat ci nie su niekde derave az tam nezatecie voda a potom tam nezamrzne a potom az ti to nepraska. tak som to robil ja. a zakryvat ju myslim tiez nemusis ak tam dobre nanesies ten vosk.predsa aj v zime byva niekedy na slnku teplo,takze potom odhrnies raz za cas z nej sneh a ona ti aj v polke januara potom pekne obschne.
no a podla toho ako dlho bude stat ,tak by som asi dal to auto radsej na koliky alebo ju aspon pol metra raz za cas posunul rucne bez motora,az nie su tie pneu stale na jednom mieste.
a inak v ostrekovaci a chladici samozrejme maj nemrzku.
tot vsie 8) si myslim.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tu plachtu bych vůbec nedával, možná s ní trochu ochráníš lak, ale podvozek a všechno ostatní bude trpět. Pokud to nedáš do suché větrané garáže a nebudeš dávat do válců olej atd. tak bych to auto jednoduše nejdéle jednou za týden normálně projel, aby se zahřál motor, pokud možno aby se zahřál i výfuk a nezůstala v něm voda, aby se trochu obrzdily kotouče atd. To by bylo podle mě lepší řešení.
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Citlivky, tomu autu se prd stane, když bude stát jednu zimu venku :!: Plachtu zásadně ne, ta by udělala víc škody než užitku. Vem si z toho auta dom baterku a dej ji někam, kde nemrzne, ideálně s ní na nabíječku jednou za dva měsíce, nebo minimálně před návratem do auta. Ještě je vhodné zvýšit tlak v pneumatikách aspoň na tři bary. No a navoskování taky není úplně špatnej nápad.
Jako projíždět a ohřívat auto jednou za tejden, to s ním může rovnou normálně jezdit, ale odstavuje to asi aby uštřil na povinným a netahal to do soli. To jsou rady, sem můžu rovnou postnout část návodu na uložení Rolls Royce na zimu, to by jste možná koukali, co lze všechno vymyslet :roll:
Odpovědět

Zpět na „Celica“