Koupit Carinu?

vše ohledně modelové řady Carina
Banjo
Řidič

Koupit Carinu?

Příspěvek od Banjo »

Měl jsem před léty Corolu 1,4 93 , naskytla se koupě Octavie Tdi 97 66kW - ,potřeba většího auta. Octa není špatná, ale není to Toyota. Když jsem se tady loučil, tak jsem sliboval někdy příště. Teď zvažuji výměnu Octy, potřebuji alespoň malé finance na reko bytu. Konečně k tématu : Oplatí se vyměnit Octu za staší Carinu kombi? Nerezne? Co dovoz D? Moje Corolka rezla. Na co si dát pozor. Díky a doufám, že neopakuji téma.

Díky Banjo
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Měl jsem špatně opečovávanou Carinu E 1994 a měla načatý LZ lem a lehce orezlej spodek, ale nic tragického. Ale nevím, jestli se to takhle s reznutím dá generalizovat, řekl bych, že ne ;) Bude to imho kus od kusu.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Z německa jsou většinou prorezlé skrz na skrz, nestarají se tam o auta moc dobře, ale je to velmi individuální, pokd tomu člověk věnuje aspoň základní péči tak rozhodně nerezaví, mám dvě jedna z roku 96 a druhá 97 a ani jediný škraloupek rzi :wink: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

prorezle? ved maju vsetky pozinkovane karosky,,, kamos ktory je prijimacim technikom v Toyote v Ziline, si dal doviet z NDR Carinu COmbi 1,8l,,, a nevie si ju vynachvalit,,, moj nazor,,, treb asi to nechat doviezt,, poriadne prezriet,, nesmie mat ani naznak hrdze.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No já teda jak jsem sháněl svoji, tak jsem viděl asi tři než jsem koupil tu moji,....a ty normálně pochodovali jak byly prorezle,...držel to pohromadě jenom lak,... :lol: :lol: Normálně jsem to chytil a zůtalo v ruce,..a to byly "vyhlášené" autobazary,... :roll:
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ono staci mala buracka,, a uz to zacne kvitnut,,, to je normalne,,, mam doma teraz jednu anglcku,, je to 1994,, je na ND ale ani milimeter hrdze,, az mi je luto ju porezat,, dla som za nu 10 000,,, mam z nej motor,, keby niekto potreboval 2,0D,,, falsiu mam co je po malej buracke,, a trocha kvitne kde bola predtym burana,, ale inak nemam nic hrdze,,,
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No jo ono je to velmi individuální ,....auto od auta je to jinak,... :wink:
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Kolik stojí dovoz? Vychází to líp domluvit se s nějakým dovozcem?
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

noto spis s nejakym znamym dovozcem, ja sem platil 10kč/km, na voziku inac je prej 13-16kč + prihlaseni a nekde sem cetl ze by se uz nemelo delat schvalovani dovozu pokud ma platnou stk, ale nevim od kdy nebo to byl jenom návr.
a po vlastni ose z Nemecka se plati nejaky pojisteni za znacky asi 3500kč+-. + pocitej cesta tam a cesta za 2 auta zpatky
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Lukáš Podlaha
Člen Týmu

Příspěvek od Lukáš Podlaha »

O ten dovoz jsem se hodně zajímal a mužu říct, že pokud to není auto nad 100 tisíc tak se to opravdu nevyplatí. Já jí koupil od soukromníka, který si ji nechal dovézt z Německa a můžu říct že supr. Koroze žádná, ale výfuk tam už je to znát. U japonců je prostě zvykem, že výfuk neumí, ale ani u fordů to není žádný zázrak. Jinak je známo, že němci se o auta opravdu starají, a není to jako u nás. Mají tam auto v průměru 3 roky a už koukají po jiném, a k tomu lepší silnice, prostě určitě lepší než u nás. Pokud to nebude auto po větší bouračce, potom se bát koroze nemusíš, carina je dobře ošetřena. Kdyby ti to přesto vrtalo hlavou, potom ti doporučuji starou známou 405 od Peugeotu, která opravdu nerezne. U Octávie nenajdeš zrníčko koroze pokud nebyla křáplá, ale nenabídne ti takový komfort a ceny ND docela vysoké, hlavně třeba přední maska. To sráží Octávku dolů.
Toyota CARINA 96 - 1.6 - 73 KW
Carinak_Kubajz

Příspěvek od Carinak_Kubajz »

Lukáš Podlaha píše:O ten dovoz jsem se hodně zajímal a mužu říct, že pokud to není auto nad 100 tisíc tak se to opravdu nevyplatí. Já jí koupil od soukromníka, který si ji nechal dovézt z Německa a můžu říct že supr. Koroze žádná, ale výfuk tam už je to znát. U japonců je prostě zvykem, že výfuk neumí, ale ani u fordů to není žádný zázrak. Jinak je známo, že němci se o auta opravdu starají, a není to jako u nás. Mají tam auto v průměru 3 roky a už koukají po jiném, a k tomu lepší silnice, prostě určitě lepší než u nás. Pokud to nebude auto po větší bouračce, potom se bát koroze nemusíš, carina je dobře ošetřena. Kdyby ti to přesto vrtalo hlavou, potom ti doporučuji starou známou 405 od Peugeotu, která opravdu nerezne. U Octávie nenajdeš zrníčko koroze pokud nebyla křáplá, ale nenabídne ti takový komfort a ceny ND docela vysoké, hlavně třeba přední maska. To sráží Octávku dolů.
:?: Já mám váfuk origo a a ni špetka rzi a oxidace
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

potvrzuju ze na vsech nasich trech toyotach je original vyfuk po 19 letech a az na par mist ( spoje trubek - srouby , kryt katu ) je vsude peknej a jeste bude dlouho slouzit , tak nevim nevim :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já jsem měl Carinu E r.v.1995 s pohonem LPG a výfuk jsem měl taky original.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Přesně tak,...mám už třetí toyotu všecdhny přes 10 let a všechny origo a super výfuk,.. :twisted:
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Ono to teď asi dostane trochu jiný ráz s tím placením za emisní normy. Jak je na tom Carina? 3, 5 nebo 10 tisíc?
Odpovědět

Zpět na „Carina“