Tak sem se stal carinakem

vše ohledně modelové řady Carina
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Tak sem se stal carinakem

Příspěvek od tekiler »

Zdravim vsechny zde na foru.Minuly tyden v patek sem si poridil krasnou cernou carinku v kombiku z taznym,vse v elektrice aibagy abs atd.Driv nez sem si pro ni jel jsem prostudoval toto forum a znalosti tady nacerpane mi pomohli odhalit nake zavady na kterych sem pak stavel pri smlouvani o cene.
Ted v sobotu budu menit vsechny naplne a filtry ,rozvody s kladkama a vsechny remeny(alternator atd).Co me ceka?cela spojka,bo kluzne lozisko huci jak prase a menit jenom to se nevyplati,kotouce z destickama protoze se krasne vlni :) no a dojde na konec asi i na denso svicky a nake poradne kable.

Doufam ze mi z pripadnymi dotazy poradite,a vsem carinakum preji at jim to jezdi jak ma!!!! JE TO KRASNY KOCAR !!!! :D
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak sem se stal carinakem

Příspěvek od Idaho »

tekiler píše:Zdravim vsechny zde na foru.Minuly tyden v patek sem si poridil krasnou cernou carinku v kombiku z taznym,vse v elektrice aibagy abs atd.Driv nez sem si pro ni jel jsem prostudoval toto forum a znalosti tady nacerpane mi pomohli odhalit nake zavady na kterych sem pak stavel pri smlouvani o cene.
Ted v sobotu budu menit vsechny naplne a filtry ,rozvody s kladkama a vsechny remeny(alternator atd).Co me ceka?cela spojka,bo kluzne lozisko huci jak prase a menit jenom to se nevyplati,kotouce z destickama protoze se krasne vlni :) no a dojde na konec asi i na denso svicky a nake poradne kable.

Doufam ze mi z pripadnymi dotazy poradite,a vsem carinakum preji at jim to jezdi jak ma!!!! JE TO KRASNY KOCAR !!!! :D
pokud budeš mít zajem o kvalitní a levné díly ( ne to co jeste v součastnosti doporučuje vetšina servisáku - nipparts a pod ) tak se ozvi :)
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

Vitaj medzi nami

nechcem ťa nejak naháňať ale mohol by si si šupnúť pár fotiek do galérie aby sme sa pokochali ... čierne kombi ,r.v.96 atd. ...ako by som o svojom aute čítal ... už len nálepku AUTOHAUSMANN aby si mal na dverách ... :lol: :lol: ako sa mi stalo nedávno v BA... :lol:
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Jojo zdravím,...jednoho z okolí,...a foto by neuškodilo,... :wink: :lol:
Kde jsi ji koupil?...dovoz?
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

mimo píše:Vitaj medzi nami

nechcem ťa nejak naháňať ale mohol by si si šupnúť pár fotiek do galérie aby sme sa pokochali ... čierne kombi ,r.v.96 atd. ...ako by som o svojom aute čítal ... už len nálepku AUTOHAUSMANN aby si mal na dverách ... :lol: :lol: ako sa mi stalo nedávno v BA... :lol:
JJ mam to v planu,jeste sem ji ale neumil a na zadnim okne kolem drahy sterace jeste zeje napis z cenou :) ,dnes mi prisli nove zimni pneu atd tak az ji nalesttim tak urco nafotim.

Jinak budu na jare chtit koupit spojkovou sadu,kotouče a destičky takze se urco ozvu protoze ten nipparts(nebo jak se to jmenuje) je snad vsude.dik za nabidku urco se ozvu

Koupil sem to v bazaru RRR v ostrove u karlovych varu.sem 4ty majitel -prvni nemec dalsi dva cesi.
Kdyz sem dojel do ostravy tak mi zacalo svitit mazani tak sem na to kouk a mel sem sucho,hned sem dolival(ted budu davat valvoline),no ja kkt sem se spatne v bazaru kouk takze stesti ze sem to nezadrel :D ale pouceni do budoucna

ps:odpovedel sem v jednom prispevku-nechtel sem delat 4 delsi
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

kolik jsi za ni platil?????
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak to pozor, jestli jsi to koupil s prázdným olejem a cestou domů ti to začlo svítit, tak než začneš cpát peníze do oprav, tak pořádně prověř únik a/nebo spotřebu oleje! Kolik má najeto?

Já měl taky Carinu a spotřeba oleje přes litr na tisíc není nic příjemnýho - musela pryč...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já měl taky Carinu E a najeto asi 250000km a spotřeba na 15000km 0!!!!
tedy po opravě-prasklé těsnění pod olej čerpadlem.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jirka píše:Já měl taky Carinu E a najeto asi 250000km a spotřeba na 15000km 0!!!!
Nechci malovat čerta na zeď, ale jestli mu cestou z KV do Ovy začal svítit olej tak to bez úniku nebude :cry:
Obrázek
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Marty píše:
Jirka píše:Já měl taky Carinu E a najeto asi 250000km a spotřeba na 15000km 0!!!!
Nechci malovat čerta na zeď, ale jestli mu cestou z KV do Ovy začal svítit olej tak to bez úniku nebude :cry:

svitit to nezacalo,ale pri razantnim brzdeni nebo prudke zataceni to jen bliklo,samo ze pri plinule jizde na dalnici sem to nezaregistroval protoze bez prohlidky meho technika sem to ani nehonil,nikde netece bouzel majitel predemnou najel 12500 na jeden olej a nedolival ,takze tak cerne to zas nevidim :) a nikde sem nenasel kolik tam vlastne nalil,btw jak sem psal ze sem se spatne podival tak sem si uvedomil ze sem se nekouk na rysku ale na neco jineho :oops: nemel sem totiz bryle,no a pod autem po 6ti dnech neni na zemi jednina skvrna a to sem skousel to nechat nastartovane na miste delsi dobu a obcas i proturovat-vsak uvidim!!a nestraste me :D
(budu to samozrejme sledovat jak cyp jak se rika,mam vsak na to odborne oko v podobe spolupracovnika co ma sam toyotu,jeho bratr ma toyotu,vyuceny automechanik celkem tomu rozumi)

re jirka: typka sem sklepal na 50 000,-
7a-Fe
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Přeji mnoho ujetých kilometrů bez nehod a vážnějších problemů. Určitě naházej fotky at se mrknem na další kousek. Ja jí mám také krátce asi půl roku a po koupi jsem nechal udělat přes Idaha menší opravy a zatím v pořádku. 8)
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

becvys píše:Přeji mnoho ujetých kilometrů bez nehod a vážnějších problemů. Určitě naházej fotky at se mrknem na další kousek. Ja jí mám také krátce asi půl roku a po koupi jsem nechal udělat přes Idaha menší opravy a zatím v pořádku. 8)
no uz sem vymnenil svicky,rozvody byli na aute nove,klinaky, olej,vzduch a olej filtr,sterace

ted me cekaji predni desticky(mam uz pripravene),no a budu asi mnenit cidlo polohy skrtici klapky a budu muset vyresit trepani(vibrace) volantu pri brzdeni,ale nevim zda to sou jen cepy nebo zda to je kloub stabilizatoru

No akorat jedna vec me zarazila,povylezle posledni okna(za dvermi spolujezdce)na obou stranach uplne stejne,a nevim zda to tak ma byt,a nebo to tuknul nekdo zezadu :(
7a-Fe
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

tekiler píše:ted me cekaji predni desticky(mam uz pripravene),no a budu asi mnenit cidlo polohy skrtici klapky a budu muset vyresit trepani(vibrace) volantu pri brzdeni,ale nevim zda to sou jen cepy nebo zda to je kloub stabilizatoru
Nebo taky zvlněné kotouče?
Obrázek
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Marty píše:
tekiler píše:ted me cekaji predni desticky(mam uz pripravene),no a budu asi mnenit cidlo polohy skrtici klapky a budu muset vyresit trepani(vibrace) volantu pri brzdeni,ale nevim zda to sou jen cepy nebo zda to je kloub stabilizatoru
Nebo taky zvlněné kotouče?
no kdyz sem na ne cumel tak se tvarili v klidu,nevim jestli se to zvlneni da pozorovat pouhym okem,nejsem mechanik ale pri takovem rozmeru by to melo byt viditelne
7a-Fe
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Spíše koutouče když brzdíš a klepe se volant.Jinak blahopřeju novej Toyoťáku.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
Odpovědět

Zpět na „Carina“