E9 - Instalace autorádia a repráků

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
FRANCOTIRADOR
Člen Týmu

E9 - Instalace autorádia a repráků

Příspěvek od FRANCOTIRADOR »

Koketuji s myšlenkou nainstalovat autorádio - s rádiem samotným by problém nebyl, ale repráky mi dělají starosti. V mém vozíku je ustřižen Eurokonektor, předpokládám-li, že je kabeláž pro audio připravena sériově bez ohledu na třídu výbavy vozu pak nejspíš v minulosti již rádio nainstalováno bylo.
V kterých místech mám repráky hledat?
V plastech po boku zadního plata jsou misky (takže tam nejsou - doufám, že je tam alespoň u E9 standardně připravena kabeláž) a tapecírunk předních dveří je typ s kapsou a pro kličky (takže bez mřížky). Jediné mřížky (orientované na výšku) o kterých vím jsou na stranách spodní poloviny palubovky - po pravdě nemám nejmenší tušení k čemu jsou (např. sání ventilátoru pro vnitřní cirkulaci či zrovna pro repráky).
Ještě jedna otázka: jak se jednoduše dostanu k anténě (potřebovala by vyměnit).
  • TOYOTA Corolla E9 1.3 XLi Liftback EE90 r.v. 92
  • YAMAHA XT600e 4PTA r.v. 02
  • OPEL Astra F 1.4i Hatchback C14NZ r.v. 92
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mam dojem, ze antena jde vyndat s celym plastovym elementem po odsroubovani od sloupku. Jeste musis teda odpojit kablik a pripadne sundat oblozeni A sloupku aby ses dostal ke konektoru uvnitr. Ceka me to casem taky, mam ji ohnutou a nejde uplne zasunout, ale zatim se mi nechtelo ji z auta sundavat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Vitaj v klube ľudí čo riešia hudbu v E9. :? V dverách repro nehľadaj. Repráčiky v priemere 10cm sú umiestnené tam kde píšeš - na stranách spodnej polovice palubky.
Takže buď sa na to vyprdni, alebo sa priprav na komplet a poriande zložitú prestavbu, kopu laminovania, rezania a iných prác. Potom zistíš že problémy s konektorom rádia sú tie najmenšie.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
FRANCOTIRADOR
Člen Týmu

Příspěvek od FRANCOTIRADOR »

Děkuji za info, i přesto, že hudbu v autě zrovna moc neřeším - strávím v autě cca 2x20 min denně takže mi bohatě stačí, že si cestou do práce alespoň poslechnu zprávy.
Jinak kromě konektoru nejsou nainstalovány ani repráky (alespoň se to tak jeví při prosvícení mřížky baterkou).
Jakou mají mít repráky roztěč pro šrouby (a nebo ten průměr 100mm udává rozteč šroubů nikoliv průměr membrány)?
  • TOYOTA Corolla E9 1.3 XLi Liftback EE90 r.v. 92
  • YAMAHA XT600e 4PTA r.v. 02
  • OPEL Astra F 1.4i Hatchback C14NZ r.v. 92
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

eurokonektor můžeš v pohodě koupit "samec i samice" vyjdou na 100Kč a na konci každýho kabelu je napsaný k čemu je ( přívod proudu, paměťovej kabel, kostra, podsvícení, anténa atd...) jesi na tebe v díře pro rádio kouká změť kabelů budeš muset rozebrat pul vnitřku a zjistit kterej kam vede a zapojit to buďto na ně nebo je zlikvidovat a udělat si svou kabeláž...
občas člověk žasne co dokážou vytvořit lidi co zapojujou rádio já sem měl třeba sériově zapojený repráky vypadalo to asi tak že jeden drát vad z rádia na jeden konektor repráku a z druhýho konektoru ved zase na další reprák a tak to pokražovalo až na poslední reprák a z toho ved kabel zas do rádia v životě sem nic takovýho neviděl :lol:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
kadlji
Člen Týmu

Repro

Příspěvek od kadlji »

Ahoj, repro a rádio do E9 ky jsem řešil zrovna minulý týden, přičemž repro jsem napasoval do těch kapes v palubovce. Pár poznatků:

- pokud chceš nějak vážněji poslouchat tak to nemá cenu, v autě je docela velký hluk hudba (hlavně basová složka) se v tom ztrácí

- v mém případě už tam byly nabastlené nějaké repra celkem atypického rozměru nějak kolem 120mm...rozteče ale pasovaly přesně

- pokud možno použij 130 mm komponentní repro aspoň ať slyšíš ty výšky rozměrově se tam ty 130 ky vejdou musíš ale udělat nějakou redukci

- jsou tam jen dva šrouby na uchycení takže nejlépe na spodní straně něčím pevně vypodložit ať nedrncají o plast

- na levé straně ti bude nejspíše reprák drncat o svazek kabelů co jdou někde od motoru takže kousek omotat třeba molitanem

- když jsem poprve rozdělal pravou stranu palubovky tak už mi tam nešla dát tak jak tam byla napasovaná od výroby, pod výdechem co je u okna vznikla asi 2mm mezera

- co se týče rádia tak je tam dost málo místa, je třeba udělat pořádek v kabelech aby si ho tam napasoval...na připojení potřebuješ tři vodiče klasicky, o víkendu to budu zase rozdělávat kvůli hodinám takže pokud je to ještě aktuální tak můžu nafotit a přidat popisky co kam, zbytek drátu asi 5 co vede do koncovky jsou zřejmě k ničemu

- s anténou ti neporadím moje extra výbava ji jaksi nemá, mám tam jen asi půl metrový káblík co vede z rádia někam ke kastlíku

Závěrem: Na vyplnění ticha při jízdě to jde, na nějaké větší poslouchání by se musela udělat zástavba do dveří a pořádně vytlumit což by stálo asi tak půlku toho co auto.
Lukretzia
Člen Týmu

montáž rádia

Příspěvek od Lukretzia »

anténa,origoš je na jednom šroubku ,podním je ukostření, opatrně neutrhnout drátek, neoriginál různé, origoš repráky pod palubkou za mřížkami,vedení by mělo být i dozadu pokud je někdo nepředělal,někdy je problém usadit rádio do palubky, vzadu moc drátú a pak je problém připojení, mně se nepodařilo zapojit, aby hrálo bez klíčku,a mám tam už druhé, první Senkor se vymazával( mám naftu),asi vetší odběr, ve fáčku bez problémů, u první origoš montáž chodilo i bez klíčku, nepřišel jsem jak bylo zapojeno, u origioš antény pozor na svod,je v plastové trubičce
Lukretzia
plamen
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plamen »

jaa jsem to vyresil tak ze na plato jsem dal ovaly a ty chrchlatka v palubce uz ani nehrajou a nechce se mi kuli tomu rozdelavat palubku pac ji clovek nikdy neda zpet tak jak byla
ex:corolla e9 1,6 16v
akt:corolla e9 1,6 GTI
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Jj mam sedana takze mam za zadnima sedackama 2x naky takovy trojuhelnikovy repra hozeny sou zapojeny misto zadnich seriovejch a ve predu mi origos sice hrajou ale nejsou moc slyset. Tohle zapojeni tam bylo kdyz uz sem to koupil akorat tam bylo naky stary radio roadstar ci co ktery nehralo, kamos mi dal sonaka na kazety sice ale zadara :lol: pridelaval sem jen euro konektory ktery to radio predtim nemelo. koupil sem je za 60 v autodilech a pres dlouhou cokoladu je pridelal kupodivu sedely i barvy dratu podle jejich urceni :wink: Jinak diky pridavnejm reprum v zadu a dobrymu sice starymu radiu je hudba vcelku posluchatelna, a bude to este lepsi az vymenim to lozisko v kole :lol: :lol:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Odpovědět

Zpět na „Corolla“