Mlžení předního skla

vše ohledně modelové řady Carina
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Mlžení předního skla

Příspěvek od ArnieGT »

Jediná věc co mne na Carině štve je, že při přidání teplého vzduchu se mi začne mlžit přední sklo před řidičem, ale dost výrazně a nic nepomáhá aby to přestalo, opět a zas jen studený vzduch. Mlží se to ovšem nadměrně, nemáte náhodou někdo zkušenosti co by to mohlo způsobovat, nějaká vlhkost, netuším.
Jen vím že tam kde má být kabinový filtr je pusto prázdno, ale to asi nebude ono.

U firemního auta mi to začalo dělt jak jsem projel , spíše proplaval jednu velkou kaluž, tak předpokládám že tam někde bude voda, nebo vlhkost, ale nevím kde hledat popřípadě vysušit.

Co vy na to?... :cry: :cry:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stačí nedávat teplotu hned na plnej kotel. Prostě pomalu přidávej, dokud se sklo neprohřeje. Tohle dělá moje manželka, že hned po usednutí do auta nejdříve točí páčkama topení na doraz, jednou ji za to klepnu :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Skús mrknúť pod plastovú mriežku, ktorá je pod stieračmi...tadiaľ si to nasáva vzduch a ak tam máš saigon - lístie a tak podobne, tak sa ti tam drží vlhkosť...už sme to tu kdesi riešili :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

chmelo píše:Skús mrknúť pod plastovú mriežku, ktorá je pod stieračmi...tadiaľ si to nasáva vzduch a ak tam máš saigon - lístie a tak podobne, tak sa ti tam drží vlhkosť...už sme to tu kdesi riešili :wink:
No to by mohlo být, ale tam už jsem to čistil dokonale a další místo mne nenapadá,...pak jedině že by to bylo někde v trubkách dál ale tam se nedostanu a cvičenou myš taky nemám :lol:
Ale štve mne to dost!!! :lol:
U druhé Carinky není problém vůbec :wink:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nebo Ti rosí výměník.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Občas to dělá pylový filtr
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

ked tam nemas ten filter, skus si ho tam dat, nieje to nejaka velka cenova polozka... v druhej mas ten filter? ak si precistil nasavanie pod stieracmi a aj tu "dieru" co mas namiesto filtra, tak tam skus nastriekat ten sprej na cistenie klimatizacie do aut..sice som to este neskusal, ale mozno by sa to oplatilo skusit...
sila prudenia vzduchu je u oboch carinach taka ista? ze by bol vymennik nejak zasvineny...pripadne si skus niecim umyt sklo zvnutra, mne sa takto mlzilo okno na starej 120L , cele okno bolo zababrane :D
a ak nic nepomoze, jedine co ta moze tesit, ze sa ta voda alebo vlhkost co tam niekde je, musi niekedy vyparit :)
Carina 1,6 '97 GLi liftback
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

JJ ten filtr tam příjde,....sprej na čištění klimatizace jsem použil už asi před dvěmi měsíci a vyčištěné by to taky mělo být,..

Ten výměník co píšete,..to je co? a kde se nachází?...jinak na předním skle byla opravdu takový nějaký mastný povlak, tak uvidíme,... :wink:
Zatím díky
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

já teda vůbec neznám carinu!!! Ale okno se většinou mlží, když se zasekne klapka vnitřní cirkulace, když je mokré listí ve ventilaci, když je pořád vlhkost na klimatizaci, což dělá hlavně automatická klima...manuální je dobré vypnout chvíli před koncem jízdy a nechat vyschnout..

když to necháš pořádně vysušit tím teplým vzduchem, tak se přece nemá co mlžit.. a nebo se tam voda (pára) dostává z výměníku topení?? Ale já tu carinu opravdu neznám, tak radši mlčim.. :wink:
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

ten vymennik je vlastne radiator klasicky, cez ktoreho fuka ventilator a ma v sebe teplu, alebo studenu vodu. Zalezi od toho, ci zapnes klimu alebo das kurenie :)
No a ked mas niekde trhlinu v tomto radiatore, alebo netesnost, tak radiator moze "slzit", v horsom pripade tiect a tuto vlhkost ti fuka dovnutra..ale to by si casom hadam nejak mohol zistit, ked ti toho moc vytecie a bude vela chybat...

skus nejak prekontrolovat ten radiator, mozno ma v mriezkach nejaky bordel, ktory drzi vlhkost a to iba sprejom asi len tak nevycistis...

PS: ten radiator som na carine este v zivote nevidel, tak ber vsetko co pisem ako dohady :D a ani neviem kde presne sa nachadza..ale asi niekde pod tym krytom stieracov, pripadne v oblasti, kde je miesto na kabinovy filter
Carina 1,6 '97 GLi liftback
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no ja pouzivam na "expres" odhmlivanie jednoducho klimu. Proste na kolecku nastavim ofuk skla a dam naplno vetilator a zapnem klimu. je jedno ci teply alebo studemy. Potom uz len...5,4,3,2,1 ...hotovo.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Tak jsem udělal maximum co se dalo, ale mlžení stále nepřestává.
Vložil jsem pylový filtr, očistil důkladně přední sklo, vyčistil vedení vzduchu, i zvenku pod mřížkou.

Mlžení má následující průběh.
Auto je garážováno, takže teplota uvnitř je okolo 18, jak vyjedu ven a přidám teplotu tak napůl ani chladný vzduch ani horký, tak se po chvíli začne sklo zamlžovat a čím více přidám ventilátor tím více se to mlží až nakonec není vůbnec vidět ven, pak už nepomáhá ani studený vzduch, a ani když na chvilku zkusím klimu.

Tak nakonec to asi bude ten výparník, možná tam to uniká, ale vůbnec netuším jak se k němu dostat, to bych snad musel vymontovat celou palubku, jak jsem se na to díval tak je tam neskutečně strašný přístup.

Má někdo zkušenosti s výparníkem a přístupem k němu?....
díky :oops:
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Kontrolná otázka...v garáži máš na aute okná otvorené, alebo zavreté?
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Otevřené, a to na obou autech, takže v tomhle problem není,... :wink:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Podobný problém jsem řešil u jiného auta,ale symptomy jsou stejné. Tekl vyměník. Ne moc,pár kapek a ještě ke všemu s nastartovaným motorem,jinak ne. Množství které v systému ani nepoznás. Já kvůli tomu musel vyndat celou palubní desku. Asi na tom budeš stejně.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Carina“