zvysovanie vykonu v ramci 1,6 verzie
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
zvysovanie vykonu v ramci 1,6 verzie
cafte,
je to skor otazka pre zaujimavost, kedze najprv chcem poriesit riadenie... Ale keby vysli peniaze aj na vacsi "preklep" motora, tak by som sa mohol pustit aj do takejto upravy.
Napadlo ma to pri citani polskej stranky o karinach, ze ako je riesene obmedzenie vykonu v ramci kubatury 1587 ccm?
Kamarat na Honde Civic '96 ma o nieco slabsi motor ako novsie verzie a jedinu upravu co tam treba spravit pre pridanie zopar koni, je uprava vzduchoveho potrubia a tej "nadoby" na vzduchovy filter - bola tam pre uskrtenie vykonu od vyroby vkladana nejaka prepazka.
Oplati sa spekulovat s motorom 73 KW?
diky za odpovede
je to skor otazka pre zaujimavost, kedze najprv chcem poriesit riadenie... Ale keby vysli peniaze aj na vacsi "preklep" motora, tak by som sa mohol pustit aj do takejto upravy.
Napadlo ma to pri citani polskej stranky o karinach, ze ako je riesene obmedzenie vykonu v ramci kubatury 1587 ccm?
Kamarat na Honde Civic '96 ma o nieco slabsi motor ako novsie verzie a jedinu upravu co tam treba spravit pre pridanie zopar koni, je uprava vzduchoveho potrubia a tej "nadoby" na vzduchovy filter - bola tam pre uskrtenie vykonu od vyroby vkladana nejaka prepazka.
Oplati sa spekulovat s motorom 73 KW?
diky za odpovede
Carina 1,6 '97 GLi liftback
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vymenit za 84 kW verzi nebo (a u Cariny to je zrejme vyhodnejsi) za motor 7A-FE s objemem 1.8 a vyssim kroutakem. To uz ale potom nastane problem s legalnosti. Nejake priskrceni u seriovych motoru tady v tomhle pripade asi nebude, takze si nicim asi nepomuzes.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že u výkonových variant stejného motoru bylo rozdílů více, např. u 4E-FE 55 a 63kW je to např. celé jiné sání a klapka.
Jaké máš u motoru svody? 4-2-1 nebo 4-1?
Já měl 85kW verzi a tuhle na Strahově se kluci divili že mám snad nějaké laděné, ale jsou to sériové. Foto asi nemám, každopádně konfigurace 4-2-1.
Jaké máš u motoru svody? 4-2-1 nebo 4-1?
Já měl 85kW verzi a tuhle na Strahově se kluci divili že mám snad nějaké laděné, ale jsou to sériové. Foto asi nemám, každopádně konfigurace 4-2-1.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No je fakt, že 4A-FE 84 kW jede nejlíp od 3000 otáček nahoru 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem s 85kW 4A-FE v Carině byl ve srovnání s 63kW 4E-FE v Corolle velmi spokojen, měl výrazně lepší průběh krouťáku, dalo se s tím příjemně jezdit pod 3000 RPM, což o 4E-FE neplatí... 85kW verze 4A-FE má totiž skoro plochou křivku momentu, roste už někde v 1800 RPM a víceméně je rovná, se špičkou v 4800 RPM.Beaver píše:No je fakt, že 4A-FE 84 kW jede nejlíp od 3000 otáček nahoru
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
předpokládám že motor je 4A takže asi nejjvýhodnejší ( pomer cena / výkon / náročnst montáže ) by byl swap za 4A-GZE ( 140-160PS+ ) s lehčí upravou jsi na nejakých 150-170ps
jinak zrovna na nečem podobném pracujeme : http://www.techdoc.cz/?p=p_97
jinak zrovna na nečem podobném pracujeme : http://www.techdoc.cz/?p=p_97
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
he he he, pises to, ako keby to bola bezna zalezitost... myslim si, ze lacnejsie by ma vyslo komplet GO motora, pripadne kupa zachovalejsieho motora... to co mate na webe je raketa a ja potrebujem nieco na klasicke pouzivanie, pri klasickej spotrebe a klasickych zakonoch o originalite dielov..a zda sa mi, ze 4A-GZE z roku cca 1990 do rolly je uplne cosi ine ako 4A-FE z roku 1997 do riny E...
ale keby mam prachy, cas a schopnych ludi, stala by Tvoja ponuka za hriech...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak zaprvé - v TP máš napsáno kd motoru 4A tole je 4A takže ti nic nemohou říciskrat píše:he he he, pises to, ako keby to bola bezna zalezitost... myslim si, ze lacnejsie by ma vyslo komplet GO motora, pripadne kupa zachovalejsieho motora... to co mate na webe je raketa a ja potrebujem nieco na klasicke pouzivanie, pri klasickej spotrebe a klasickych zakonoch o originalite dielov..a zda sa mi, ze 4A-GZE z roku cca 1990 do rolly je uplne cosi ine ako 4A-FE z roku 1997 do riny E...

za druhé - ano s tou GO sice vyjdeš levneji ale nic extra ti to nepřidá, maximálně oživíš to co tam už je ( při troše štěstí ) nebo jich naopak púár dalších umrtvíš - záleží kdo ti ji bude delat a jak. - ale nemá to nic psolečného se zvyšováním výkonu u 1.6 jak píšeš v názvu.
Klasické používání? pokud jedeš pod limitem sepnutí kompresoru jede to jako uplen obyčejná 4AGE - stejný výkon , stejná spotřeba
JInak nechápu co mylsíš "zákon o originalite dílu" to by Kelly a další nemohli existovat pokud by neco takového skutečne bylo

- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
v technickom mam praveze typ 4A-FE napisane...neviem ako je to mozne, no ja sa uz pri mojej karine nicomu necudujem
keby viem o niekom dobrom a tak isto lacnom, tak to tam dam spravit...neviem ci na to staci obycajny neautorizovany servis..i ked je pravda, ze v nasom Toyotackom servise robia chalani priamo z ucnovky, co rozoberali skodovky..
myslel som Kontrolu Originality ktoru mame, kde uz aj jedna cast auta ktora je po buracke navarena z ineho auta je nezakonna...samozrejme nemyslim tym blatnik, ale napriklad celu prednu cast auta, alebo zadnu, pripadne strechu...tak isto aj nestardantny motor je zavada...
idelane by bolo, keby mam stastie ako uzivatel becvys, ze si mu pomohol so servisom, bola by to parada...vyznas sa v tom, mas pristup k dielom...lenze vzdialenost je velka

keby viem o niekom dobrom a tak isto lacnom, tak to tam dam spravit...neviem ci na to staci obycajny neautorizovany servis..i ked je pravda, ze v nasom Toyotackom servise robia chalani priamo z ucnovky, co rozoberali skodovky..
myslel som Kontrolu Originality ktoru mame, kde uz aj jedna cast auta ktora je po buracke navarena z ineho auta je nezakonna...samozrejme nemyslim tym blatnik, ale napriklad celu prednu cast auta, alebo zadnu, pripadne strechu...tak isto aj nestardantny motor je zavada...
idelane by bolo, keby mam stastie ako uzivatel becvys, ze si mu pomohol so servisom, bola by to parada...vyznas sa v tom, mas pristup k dielom...lenze vzdialenost je velka
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem na tom stejně, až na to dojíždění. Autí jsem koupil kvůli dojíždění, ale stěhování padlo, takže vzniknul prostor pro machinaceskrat píše:priznam sa, ze aj ja som nad tymto rozmyslal... ale paci sa mi (az na tie chyby), je pohodlna a priestranna.. a tiez nemam ako inak chodit do roboty, kedze kusok dochadzam mimo mesto...keby som mal dve auta, bolo by to o inom..lenze na druhe auto niesu prachy

Taky se mi Carina moc líbí, jak vzhledově, tak vlastnostma - pohodlí a prostor je super.