zvysovanie vykonu v ramci 1,6 verzie

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

zvysovanie vykonu v ramci 1,6 verzie

Příspěvek od skrat »

cafte,

je to skor otazka pre zaujimavost, kedze najprv chcem poriesit riadenie... Ale keby vysli peniaze aj na vacsi "preklep" motora, tak by som sa mohol pustit aj do takejto upravy.
Napadlo ma to pri citani polskej stranky o karinach, ze ako je riesene obmedzenie vykonu v ramci kubatury 1587 ccm?

Kamarat na Honde Civic '96 ma o nieco slabsi motor ako novsie verzie a jedinu upravu co tam treba spravit pre pridanie zopar koni, je uprava vzduchoveho potrubia a tej "nadoby" na vzduchovy filter - bola tam pre uskrtenie vykonu od vyroby vkladana nejaka prepazka.

Oplati sa spekulovat s motorom 73 KW?

diky za odpovede
Carina 1,6 '97 GLi liftback
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vymenit za 84 kW verzi nebo (a u Cariny to je zrejme vyhodnejsi) za motor 7A-FE s objemem 1.8 a vyssim kroutakem. To uz ale potom nastane problem s legalnosti. Nejake priskrceni u seriovych motoru tady v tomhle pripade asi nebude, takze si nicim asi nepomuzes.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Myslím, že u výkonových variant stejného motoru bylo rozdílů více, např. u 4E-FE 55 a 63kW je to např. celé jiné sání a klapka.
Jaké máš u motoru svody? 4-2-1 nebo 4-1?
Já měl 85kW verzi a tuhle na Strahově se kluci divili že mám snad nějaké laděné, ale jsou to sériové. Foto asi nemám, každopádně konfigurace 4-2-1.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

No je fakt, že 4A-FE 84 kW jede nejlíp od 3000 otáček nahoru :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Beaver píše:No je fakt, že 4A-FE 84 kW jede nejlíp od 3000 otáček nahoru :D
Já jsem s 85kW 4A-FE v Carině byl ve srovnání s 63kW 4E-FE v Corolle velmi spokojen, měl výrazně lepší průběh krouťáku, dalo se s tím příjemně jezdit pod 3000 RPM, což o 4E-FE neplatí... 85kW verze 4A-FE má totiž skoro plochou křivku momentu, roste už někde v 1800 RPM a víceméně je rovná, se špičkou v 4800 RPM.
Obrázek
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

aj som si myslel ze to nebude take jednoduche...ale motor asi budem musiet davat do cajchu, mozno aj kruzky menit ak budu prachy, hlavu pretesnit a take kekeciny...inak keby viete o dobrom motore 85KW 1,6 L dajte vediet :)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

předpokládám že motor je 4A takže asi nejjvýhodnejší ( pomer cena / výkon / náročnst montáže ) by byl swap za 4A-GZE ( 140-160PS+ ) s lehčí upravou jsi na nejakých 150-170ps

jinak zrovna na nečem podobném pracujeme : http://www.techdoc.cz/?p=p_97
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

he he he, pises to, ako keby to bola bezna zalezitost... myslim si, ze lacnejsie by ma vyslo komplet GO motora, pripadne kupa zachovalejsieho motora... to co mate na webe je raketa a ja potrebujem nieco na klasicke pouzivanie, pri klasickej spotrebe a klasickych zakonoch o originalite dielov..a zda sa mi, ze 4A-GZE z roku cca 1990 do rolly je uplne cosi ine ako 4A-FE z roku 1997 do riny E...

ale keby mam prachy, cas a schopnych ludi, stala by Tvoja ponuka za hriech...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

skrat píše:he he he, pises to, ako keby to bola bezna zalezitost... myslim si, ze lacnejsie by ma vyslo komplet GO motora, pripadne kupa zachovalejsieho motora... to co mate na webe je raketa a ja potrebujem nieco na klasicke pouzivanie, pri klasickej spotrebe a klasickych zakonoch o originalite dielov..a zda sa mi, ze 4A-GZE z roku cca 1990 do rolly je uplne cosi ine ako 4A-FE z roku 1997 do riny E...

ale keby mam prachy, cas a schopnych ludi, stala by Tvoja ponuka za hriech...
Tak zaprvé - v TP máš napsáno kd motoru 4A tole je 4A takže ti nic nemohou říci :) Oni neví jak ten motor má vypadat, proto heldají kod ( typ ) motoru a ten ej a bude 4A at si tam dáš 20ti ventil nebo suprcharged 4A :)
za druhé - ano s tou GO sice vyjdeš levneji ale nic extra ti to nepřidá, maximálně oživíš to co tam už je ( při troše štěstí ) nebo jich naopak púár dalších umrtvíš - záleží kdo ti ji bude delat a jak. - ale nemá to nic psolečného se zvyšováním výkonu u 1.6 jak píšeš v názvu.

Klasické používání? pokud jedeš pod limitem sepnutí kompresoru jede to jako uplen obyčejná 4AGE - stejný výkon , stejná spotřeba

JInak nechápu co mylsíš "zákon o originalite dílu" to by Kelly a další nemohli existovat pokud by neco takového skutečne bylo :)
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

v technickom mam praveze typ 4A-FE napisane...neviem ako je to mozne, no ja sa uz pri mojej karine nicomu necudujem :D
keby viem o niekom dobrom a tak isto lacnom, tak to tam dam spravit...neviem ci na to staci obycajny neautorizovany servis..i ked je pravda, ze v nasom Toyotackom servise robia chalani priamo z ucnovky, co rozoberali skodovky..

myslel som Kontrolu Originality ktoru mame, kde uz aj jedna cast auta ktora je po buracke navarena z ineho auta je nezakonna...samozrejme nemyslim tym blatnik, ale napriklad celu prednu cast auta, alebo zadnu, pripadne strechu...tak isto aj nestardantny motor je zavada...

idelane by bolo, keby mam stastie ako uzivatel becvys, ze si mu pomohol so servisom, bola by to parada...vyznas sa v tom, mas pristup k dielom...lenze vzdialenost je velka
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

A nebo to vyřeš jako já... pošli ji dál a sháněj něco jiného ... :? V pondělí šla k novému majiteli.
Obrázek
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Marty píše:A nebo to vyřeš jako já... pošli ji dál a sháněj něco jiného ... :? V pondělí šla k novému majiteli.
Takže nakonec šla do světa? No asi okolnosti tě tomu donutily :cry:
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

priznam sa, ze aj ja som nad tymto rozmyslal... ale paci sa mi (az na tie chyby), je pohodlna a priestranna.. a tiez nemam ako inak chodit do roboty, kedze kusok dochadzam mimo mesto...keby som mal dve auta, bolo by to o inom..lenze na druhe auto niesu prachy
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

skrat píše:priznam sa, ze aj ja som nad tymto rozmyslal... ale paci sa mi (az na tie chyby), je pohodlna a priestranna.. a tiez nemam ako inak chodit do roboty, kedze kusok dochadzam mimo mesto...keby som mal dve auta, bolo by to o inom..lenze na druhe auto niesu prachy
Byl jsem na tom stejně, až na to dojíždění. Autí jsem koupil kvůli dojíždění, ale stěhování padlo, takže vzniknul prostor pro machinace :lol:
Taky se mi Carina moc líbí, jak vzhledově, tak vlastnostma - pohodlí a prostor je super.
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

skrat píše:v technickom mam praveze typ 4A-FE napisane.......

myslel som Kontrolu Originality ktoru mame, kde uz aj jedna cast auta ktora je po buracke navarena z ineho auta je nezakonna.....
a my si stěžujeme jaké jsou u nás problémy s přestavbama :D nezávidím vám..
Odpovědět

Zpět na „Carina“