Kurz Bezpečné jízdy?

vše ohledně modelové řady Corolla
1.3 55kw
Manager Týmu

Kurz Bezpečné jízdy?

Příspěvek od 1.3 55kw »

Co vy na to jel by nikdo?
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

a kde, kdy... takovy zakladni udaje... a taky za kolik?
bezpecnou jizdu jeste nemam... :))
mam skolu smyku z doby kdy sem delal v zavodnim tymu :)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Alliq píše:a kde, kdy... takovy zakladni udaje... a taky za kolik?
bezpecnou jizdu jeste nemam... :))
mam skolu smyku z doby kdy sem delal v zavodnim tymu :)
Já jsem to myslel jak je v tom Mostě podívejte se na tuto stránku http://www.polygon-most.cz tady tot jsem měl na mysli. :D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Už dávno sem nad tím přemýšlel, ale zrovna most je pro mě jaksi z ruky a docela mi do toho mluví ty finance...
Holomek!
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:Už dávno sem nad tím přemýšlel, ale zrovna most je pro mě jaksi z ruky a docela mi do toho mluví ty finance...
Nejsi jediný.A nevíš jestli není tu někde blízko?Pro mě by to taky bylo z ruky (hodně) ale chtěl bych si to vyzkoušet ikdyž je to tak daleko.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak blíž je třeba vysoký mýto, dá se najít aji kdosi kdo to dělá v brně a pro tebe je třeba blízko ostrava.

Ale mě se třeba stalo, že sem vyjel tady u nás za vesnici na letiště a tam se učili městský policajti aji na té folii, byl tam aji učitel z autoškoly u kterýho sem dělal, teď mi má začít C, tak se ho kdyžtak zeptám, jestli se to dá nějak zařídit.
Holomek!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

pro me je asi nejbliz Sosnova
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě by se hodil ten Most. A kdyby nás bylo víc, třeba by nám dali hromadnou slevu :idea:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Jimmi píše:Mě by se hodil ten Most. A kdyby nás bylo víc, třeba by nám dali hromadnou slevu :idea:
Tak jsem to myslel.Poptej se.
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Jak tu jde udělat hlasování třeba o tomhle tématu?
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Na kurzu bezpečné jízdy jsem byl dvakrát ve Vysokém Mýtě a můžu to jen vřele doporučit. Záleží ovšem na každém, co si z toho odnese. Někomu už při teorii dojde, že spoustu zcela jasných věcí si (ke své škodě) za volantem vůbec neuvědomuje, pro jiného je to jen takové povyražení, jak si zařádit s autem a pořád si bude namlouvat, že "na to má."
Polygony plně vhodné pro výcvik jsou v ČR jen dva - ve Vysokém Mýtě a v Mostě. Nepoužívá se fólie, ale speciální barva, která má po namočení vlastnosti asi jako ujetý sníh.
Člověku, kdo kritické situace nikdy netrénoval jistě pomůže i provizorní řešení v podobě fólie natažené někde na rovince a odborné vedení (je to i levnější). Zkušenost s tím nemám, ale možná by bylo lepší si připlatit a zajet na polygon.

Jinak je třeba říct, že taková teorie rozumnému člověku stačí jednou, tam jde hlavně o to, aby si uvědomil proč má dělat to a nedělat ono. Během praktického výcviku se ale z běžného řidiče nestane řidič zvládající vůz za každé možné i nemožné situace. Hlavní přínos je v tom, že člověk, co má všech pět pohromadě si uvědomí, že jeho auto na jednu stranu zvládne docela dost, ale na stranu druhou je od plně ovladatelného vozu k vozu naprosto neovladatelnému jen VELICE malý krůček. Aby člověk na nouzovou situaci reagoval instinktivně tím správným způsobem, to by chtělo cvičení daleko víc.

Nicméně rozhodně to nejsou vyhozené peníze, to určitě ne.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Jiří Stejskal píše:Na kurzu bezpečné jízdy jsem byl dvakrát ve Vysokém Mýtě a můžu to jen vřele doporučit. Záleží ovšem na každém, co si z toho odnese. Někomu už při teorii dojde, že spoustu zcela jasných věcí si (ke své škodě) za volantem vůbec neuvědomuje, pro jiného je to jen takové povyražení, jak si zařádit s autem a pořád si bude namlouvat, že "na to má."
Polygony plně vhodné pro výcvik jsou v ČR jen dva - ve Vysokém Mýtě a v Mostě. Nepoužívá se fólie, ale speciální barva, která má po namočení vlastnosti asi jako ujetý sníh.
Člověku, kdo kritické situace nikdy netrénoval jistě pomůže i provizorní řešení v podobě fólie natažené někde na rovince a odborné vedení (je to i levnější). Zkušenost s tím nemám, ale možná by bylo lepší si připlatit a zajet na polygon.

Jinak je třeba říct, že taková teorie rozumnému člověku stačí jednou, tam jde hlavně o to, aby si uvědomil proč má dělat to a nedělat ono. Během praktického výcviku se ale z běžného řidiče nestane řidič zvládající vůz za každé možné i nemožné situace. Hlavní přínos je v tom, že člověk, co má všech pět pohromadě si uvědomí, že jeho auto na jednu stranu zvládne docela dost, ale na stranu druhou je od plně ovladatelného vozu k vozu naprosto neovladatelnému jen VELICE malý krůček. Aby člověk na nouzovou situaci reagoval instinktivně tím správným způsobem, to by chtělo cvičení daleko víc.

Nicméně rozhodně to nejsou vyhozené peníze, to určitě ne.
Díky
:D
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Tak co kdo pojede????
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

Ja bych docela jel, uz davno jsem slysel o tomto vycviku .... sice nebude to maly obnos penez, ale myslim si ze zivot je neco co penize nikdy nezaplati!
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

PerryCZ píše:Ja bych docela jel, uz davno jsem slysel o tomto vycviku .... sice nebude to maly obnos penez, ale myslim si ze zivot je neco co penize nikdy nezaplati!
Konečně.A kdo dalsí?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“