Dovolena s Yarisem

vše ohledně modelové řady Yaris
Hlava
Člen Týmu

Dovolena s Yarisem

Příspěvek od Hlava »

Rad bych se zaptal na vase zkusenosti z delsiho cestovani s Yariskem. Nas auticko mile prekvapilo. Kdyz odhlednu od toho, ze v nem dost casto neco vrze, piska a skripe, bylo temer dokonale. Za 3 tydny jsme najeli 8600 km. Kombinovana spotreba pri 4 lidech a aute nalozenem az "nad strop" cca 7l/100 km. Kdyz jsme jeli ve dvou, pak byla pod 6/100. Spali jsme v aute (vice nez 15x), i v kempech jsme nocovali uvnitr - naprosta pohoda (ja mam 180, pritelka 170) - Easy Flat je super! Jako velke minus bych hodnotil jen sedadla. Na delsi cesty je to celkem peklo.
Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Dovolena s Yarisem

Příspěvek od Marty »

Hlava píše:Jako velke minus bych hodnotil jen sedadla. Na delsi cesty je to celkem peklo.
To souhlasím, já měl půjčeného Yarise předchozí generace na dovču na šumavě loni koncem léta a stačilo mi těch cca. 200 km z prahy a byl jsem celkem polámanej :(
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

JJ, kdyby místo sedadel dali do Yarise lavici setlučenou z pryčen, tak člověka nebolí záda tolik jako v těch origo "sedadlech" :D.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Možno sa to dá vykompenzovať nejakými mäkšími poťahmi...alebo nie ??? :? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Měkčí potahy to nespraví. Je to špatný tvar sedadel, na kterém se opravdu sedí špatně. Řešením je spíš jejich výměna :).
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Neviem no,ja musim povedat ze predne sedadla su o dost pohodlnejsie ako napr.vo fabii alebo Focuse.aspon pre mna. Vobec ma chrbat neboli ani krk,a to cestujem denne,a niekedy aj 240km naraz a pohoda.
Ani cestujuci vpredu sa nestazovali...tolko moj postreh. :wink:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

mio píše:Neviem no,ja musim povedat ze predne sedadla su o dost pohodlnejsie ako napr.vo fabii alebo Focuse.aspon pre mna. Vobec ma chrbat neboli ani krk,a to cestujem denne,a niekedy aj 240km naraz a pohoda.
Ani cestujuci vpredu sa nestazovali...tolko moj postreh. :wink:
Můžu jen souhlasit v porovnání s Fabií a Octavií se mi v Yarisovi sedí lépe. A nikdo kdo v něm seděl si ještě nestěžoval.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Musím sa priznať,že tiež mi nikto nehovoril,že by boli zlé,ale keď som si sadol dozadu,tak som mal taký pocit-ako keby na dlhšie trasy mohli byť tvrdé.Ale neviem to zatial posúdiť.Inak Za volantom sa mi sedí dobre.Jediné,čo by mi vadilo,je sedenie vzadu v strede. Pre môj vkus je to dosť vysoký posed.Mal som taký menej bezpečný pocit,že keby zabrzdil a nebol by som pripútaný,tak skončím hlavou v rádiu :lol: :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...
Hlava
Člen Týmu

Příspěvek od Hlava »

Mam Yariska rad, ale zkuste ridit cca 1600 km (myslim, ze bude stacit i daleko mene) jen s kratkymi pauzami a praktcky se pak nehnete. Podbne vzdalenosti jsem jel jinak jen v autech stredni tridy, a tam to byla docela pohoda. Asi to ale nelze podovnavat. Cca 700 km skoro v kuse jsem ale jel i v mensich autech a treba Fabie mi v tomto prisla lepsi, taky razeni mi prislo presnejsi:) , ale Yarisek je celkove daleho zabavnejsi auticko. Jake mate jinak zkusenosti z dlouhych cest, odhlednu-li od sedadel. :)
Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tequilla píše:Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...
To je možná subjektivní vzhledem k té kapličce nad středovým panelem :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Tequilla píše:... Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. ...
No to je prave,ze vo Fabii ta mozno zacne boliet chrbat uz po 30km,tak ako mna.A este to viem porovnat s VW Polom,otras des a hruza.Ine znacky v tejto triede som nemal na dlhe trate.Vyssiu triedu samozrejme nespominam.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Hlava píše:... Jake mate jinak zkusenosti z dlouhych cest, odhlednu-li od sedadel. :)
Odkedy som si naintaloval original laktovu opierku je to skutocne pohoda na dlhe trate.fakt odporucam.Ruky ma netlacia,nohy mi netrpnu,krk ma neboli,ani zadok mi netrpne...(ODO 34800km)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tequilla píše:Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...

ja som ešte nemal tu česť ísť 300km vkuse,takže -neviem-čo sa ale týka tohoh volantu ,tak :thumbsup: :thumbsup: mám ten istý dojem
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja som mal tu cest ist naraz 1200km a super.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“