Dovolena s Yarisem
Dovolena s Yarisem
Rad bych se zaptal na vase zkusenosti z delsiho cestovani s Yariskem. Nas auticko mile prekvapilo. Kdyz odhlednu od toho, ze v nem dost casto neco vrze, piska a skripe, bylo temer dokonale. Za 3 tydny jsme najeli 8600 km. Kombinovana spotreba pri 4 lidech a aute nalozenem az "nad strop" cca 7l/100 km. Kdyz jsme jeli ve dvou, pak byla pod 6/100. Spali jsme v aute (vice nez 15x), i v kempech jsme nocovali uvnitr - naprosta pohoda (ja mam 180, pritelka 170) - Easy Flat je super! Jako velke minus bych hodnotil jen sedadla. Na delsi cesty je to celkem peklo.
Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dovolena s Yarisem
To souhlasím, já měl půjčeného Yarise předchozí generace na dovču na šumavě loni koncem léta a stačilo mi těch cca. 200 km z prahy a byl jsem celkem polámanejHlava píše:Jako velke minus bych hodnotil jen sedadla. Na delsi cesty je to celkem peklo.

- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
JJ, kdyby místo sedadel dali do Yarise lavici setlučenou z pryčen, tak člověka nebolí záda tolik jako v těch origo "sedadlech"
.

Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Měkčí potahy to nespraví. Je to špatný tvar sedadel, na kterém se opravdu sedí špatně. Řešením je spíš jejich výměna
.

Neviem no,ja musim povedat ze predne sedadla su o dost pohodlnejsie ako napr.vo fabii alebo Focuse.aspon pre mna. Vobec ma chrbat neboli ani krk,a to cestujem denne,a niekedy aj 240km naraz a pohoda.
Ani cestujuci vpredu sa nestazovali...tolko moj postreh.

Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Můžu jen souhlasit v porovnání s Fabií a Octavií se mi v Yarisovi sedí lépe. A nikdo kdo v něm seděl si ještě nestěžoval.mio píše:Neviem no,ja musim povedat ze predne sedadla su o dost pohodlnejsie ako napr.vo fabii alebo Focuse.aspon pre mna. Vobec ma chrbat neboli ani krk,a to cestujem denne,a niekedy aj 240km naraz a pohoda.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Musím sa priznať,že tiež mi nikto nehovoril,že by boli zlé,ale keď som si sadol dozadu,tak som mal taký pocit-ako keby na dlhšie trasy mohli byť tvrdé.Ale neviem to zatial posúdiť.Inak Za volantom sa mi sedí dobre.Jediné,čo by mi vadilo,je sedenie vzadu v strede. Pre môj vkus je to dosť vysoký posed.Mal som taký menej bezpečný pocit,že keby zabrzdil a nebol by som pripútaný,tak skončím hlavou v rádiu

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...

Mam Yariska rad, ale zkuste ridit cca 1600 km (myslim, ze bude stacit i daleko mene) jen s kratkymi pauzami a praktcky se pak nehnete. Podbne vzdalenosti jsem jel jinak jen v autech stredni tridy, a tam to byla docela pohoda. Asi to ale nelze podovnavat. Cca 700 km skoro v kuse jsem ale jel i v mensich autech a treba Fabie mi v tomto prisla lepsi, taky razeni mi prislo presnejsi:) , ale Yarisek je celkove daleho zabavnejsi auticko. Jake mate jinak zkusenosti z dlouhych cest, odhlednu-li od sedadel. 

Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To je možná subjektivní vzhledem k té kapličce nad středovým panelemTequilla píše:Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...

No to je prave,ze vo Fabii ta mozno zacne boliet chrbat uz po 30km,tak ako mna.A este to viem porovnat s VW Polom,otras des a hruza.Ine znacky v tejto triede som nemal na dlhe trate.Vyssiu triedu samozrejme nespominam.Tequilla píše:... Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. ...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odkedy som si naintaloval original laktovu opierku je to skutocne pohoda na dlhe trate.fakt odporucam.Ruky ma netlacia,nohy mi netrpnu,krk ma neboli,ani zadok mi netrpne...(ODO 34800km)Hlava píše:... Jake mate jinak zkusenosti z dlouhych cest, odhlednu-li od sedadel.
Tequilla píše:Ono skutečně záleží na tom, s čím se sedadla v Yarisovi porovnávají. Pokud s Fiestou, Fabií, atp. tak to není ještě tak hrozný. V okamžiku, kdy se sedne do něčeho lepšího a pak zpět do Yarise, tak ten rozdíl pozná opravdu každý. Mě jinak v Yarisovi začínají bolet záda tak po 300km. Mám u Yarise pocit, že střed sedačky není v ose volantu a musím být na sedadle nepřirozeně natočený trošku doprava...
ja som ešte nemal tu česť ísť 300km vkuse,takže -neviem-čo sa ale týka tohoh volantu ,tak

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid