Škubání , akcelerace , spojka.....

vše ohledně modelové řady Carina
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Škubání , akcelerace , spojka.....

Příspěvek od becvys »

Ahoj všem Carinakům. Mám problém a budu rád za vaše odpovědi či názory. Cukání se projevuje ja po nastartování myslím tím studený motor i po zahřátí motoru. Přidám plyn na 1/2 škube to a někdy pomůže když uberu a znovu přidám plyn. Tahle závada se neprojevuje před každou jízdou. Někdy je jízda v pohodě a motor se chová OK. Na kabely z rozdělovače jsem se díval kontroloval jestli neni nejaka špína či rez nic. Kabely jsou rok a půl staré. Další problém kterým si nejsem jist při couvání když prokluzuje spojka se ozývá takové hučení jen při prokluzování když spojkový pedál vyšlapnu vše v poho. Z kamarádů mně radily ,že to je diferák. Mám auto měsíc tak nejsem vtom plně zběhlej. Další věc co by mne zajimala , náhradní díly ci vrakoviště kde by se daly sehnat věci na Carinu. Jsem z Karlovarského kraje. Na náhradní díly se ptám z důvodu výměny rozvodů. Díky za vaše příspěvky. Podobné téma už zde je ,ale je mrtvé. :?
PS: Ještě něco k té spojce. Když nechám zařazený rychlostní stupen 1 z kopce Carina pomalu popojíždí. Asi tak po 10 - 15s možna to souvisí stou spojkou stím hučením při prokluzu na zpátečku.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Cukani - mohlo by to byt palivovym filtrem.

Huceni... mno, tezko soudit, preventivne bych mrknul kolik je oleje v prevodovce, ale zase popojizdeni by ukazovalo spis na problem mechanickej. Bohuzel tu je riziko, ze predchozi majitel neco domrvil.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Rozvody kupuj jedině nové, rozhodně ne z vrakáče. To je pak nemusíš měnit vůbec :wink:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Diky za vase dosavdni nazory. Vratil jsem se pred chvili z Machace kde jsem prozil destivy Machac 2008 a Mimonske valky. Mimochodem na valkach snad zadna Carina nebo byl zastreny zrak. Carina porad skubala jak jsem psal vise a zrejme to smeruje ke koupi kabelu a pak se uvidi co dal. Kdyz jsem totiz vyndal a zase zandal kabely trochu se to zlepsilo na nejakou dobu. Vyhledal jsem mistniho tipka aby se na to mrknul no soro nic me nerekl. Hledat nejakou mistni dilnu bylo nad me sily. Svicky jsme vyndaly a nesjem si jisty zda-li jsou ok. Od kamose co jsem to kupoval ten tam daval platinove svicky a mely by jeste neco vydrzet. Kdyz jsem vyndal kabel ke svicce uplne 1 vlevo je videt hned pod vikem olej. Ne uvnitr kam se zasene kabel ale kolem. Nevim jestli tam je nejake tesneni. Mozna budete vedet o cem mluvim. Ten service man rikal, ze by to nemelo nic znamenat jenze tomu ja neverim. Diky za vase odpovedi.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

typuju ty kabely - to samy nam pred 2 tydnama delala celica po oprave a byl spatny jeden kabel a tak to pri pridani plynu cukalo a nechtelo se to moc rozjizdet
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kabely i rozvody kup nové, nemá cenu dáat staré - budeš mít na dlouho vystaráno. kdyžtak mi písni sz a neco dodáme, nezapomínejte na klubovou slevu..
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Tak problem se bude resit pristi tyden vymenou kabelu a palivakem. Spojka mam potvrzeno ze 2 zdroju, ze to huceni pri prokluzu dela spojkove vypinaci lozisko. Ono to totiz zaclo delat i pri zaberu na jednicku do kopce. Takze uz ne jen na zpatecku ale i na 1 prevodovy stupen. Takze to bude celkem drazsi nez jsem si myslel. Kdyz uz bude vse venku bude zrejme i moudre vymenit pritlacny talir a spojkovou lamelu a samozrejme spojkove vypinaci lozisko. Uz shanim intenzivne kdo by me to v Sokolove udelal. Zkousel jsem toyotu a 500kc/hod bez dph je vrazda. Jeste mu zkusim tomu chlapkovi jen tak pro srandu zavolat v pondeli kolik by byla cena za dily. Ja jsem nasel cenu za material kolem 4000kc a prace kdyz to pujde dobre bude vychazet zrejme kolem 5-8 hodin. Je to celkem boj a premyslel jsem ze by se udelaly rovnou i rozvody a tam si netroufam a spise ani nevim na kolik by to mohlo prijit a co je ktomu potreba. Rozvody se delaly kdyz si to kupoval kamos to bylo dotazeny z Nemecka a to melo nalitano kolem 100000km momentalni stav je 163000km.Tak budu prubezne psat jak to pokracuje. Kdyby byly prasulky hned by byl usmev na tvari vetsi.
PS: Dekuji uzivatelum martin.matess a Idaho za pomoc a konzultaci o Carince. Mejte se pekne zatim cauky :|
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Dalsi zavada a mozna pricina cukani. Mozna :?
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/Kabely+ro ... C05399.JPG
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/Kabely+ro ... C05400.JPG
Je videt olej kolem sachty pro svickovy kabel. Mozna probiji. Olej jsem nasel a setrel primo s kabelu co vede do sachty. Sice ne moc ,ale prece.Oprava vseho uz je jista 27.9
PS: Jeste bych se zeptal co je to za hadici.Buhvijak tam netesni k tomu motoru.
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/11.JPG
Diky za vase nazory a rady.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

becvys píše:PS: Jeste bych se zeptal co je to za hadici.Buhvijak tam netesni k tomu motoru.
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/11.JPG
Diky za vase nazory a rady.
PCV - odvetrani vika ventilu, hadice spojuje pres jednocestnej ventil viko ventilu a sani.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Diky Beaver , ted v sobotu probehne oprava.Pres uzivatele Idaho sem si vse domluvil a ceka na me mechanik. Tak uvidime co me pak vse jeste reknou co by bylo potreba povymenovat.Urcite napisu kam se to hnulo.Treba tam budu na servis jezdit casteji. :)
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Je po oprave. Vymena vika rozdelovace a kladivka byla jedna z pricin. Pro jistotu se vymenily i kabely ke svickam.Vymena komplet spojky uz byla na case to bylo to huceni.Dalsi ktera se bude muset doresit je jedno tesneni na viku motoru kde prosakuje olej do sachty a stejka po kabelu ke svicce.
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/Kabely+ro ... C05400.JPG
To se bude muset objednat v Toyote primo a jen doufam, ze budou mit to tesneni k mani.
Jinak Idaho s Petrem vse bez problemu opravily a za velmi vyhodnou cenu.Byl to docela prijemny vylet a pokec.Dalsi me doporucily co by bylo potreba dale vymenit.Ubytovani penzion Jaro , ktery je asi 5 min chuze a pro 2 osoby 500kc za noc.Je to docela luxusni penzion a vari take vyborne.Takze v pondeli se ukaze.To je zatim asi tak vse.Jeste jednou velky dik Petrovi s Idahem. 8)
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

Těsnění po výměně.Mel jsem sice obavy, že to nebude ono , ale v pohodě.Jednalo se o těsnění, které ma katalogové číslo 11193-15010 o rozměrech 26x48x10/11,2. Cena v Toyotě 305kc s dph.Tak už je vše jak ma být a Carinka ani necukne a motor je jak pila.Po výměně víčka rozdělovače , kladívka.Rozvody asi taky udělaly své.Chová se to úplně jinak.Díky všem ještě jednou za odpovědi a servis Idaho s Petrem.Přeji vám všem mnoho ujetých kilometrů bez nehod a vážnějších závad. :wink:
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

kolko ta stala ta vymena tesnenia (cas/$)? bolo to to klasicke tesnenie pod hlavou? Ja som kupoval toto tesnenie za cca 1000sk mimo toyoty, tak teraz rozmyslam, ci hovorime o tom istom tesneni, ked to bolo take drahe...trochu mi unika olej, ale zas to mozu byt aj kruzky, alebo ventily...neviem do coho sa pustit skor... viete niekto poradit, co je casovo a aj financne menej narocne (tesnenie pod hlavou / kruzky / ventily)?
Ohladom toho sklbania a palca rozdelovaca - su nejake 2 typy tych palcov? Lebo co som si objednaval od Idaha, tak mi prislo nieco veelmi podobne skodovackemu palcu rozdelovaca a nejak mi to tam nepasuje.
Dik za pomoc.
Carina 1,6 '97 GLi liftback
becvys
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od becvys »

To je těsnění kdyz rozebereš víko motoru , vyjmeš a otočíš jsou tam ty 4 díry.To těsnění je vlastně hned tam 4x.Mě se dostával olej do svíčkové šachty.Hodil jsem i odkazy obrazky vo co jde.Ta výměna byla práce na hodinu, ale nedělal jsem to sám.Kámoš mě pomohl.Co se týká rozdělovače tak ti sám nevím.Když sem byl u něj na oprave měl jsem vice druhu kabelu.Ja mám, že když je zastrčím do víka rozdělovače tak se nacvaknou.Spíš napiš asi Idahovi bude ti moc odpovědět na 100%.Všechny obrázky co jsem kolem toho udělal jsou tady.
http://becvy.dc-hub.eu/Toyota/Kabely+rozdelovac%20foto/
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

becvys ma sice stejnej motor jako ja, ale jiny kabely. taky jsem je teďdměnil, idaho mi je dodal.

jinak to co menil becvys je tesneni pod vikem ventilu. to o cem mluvis ty je vsechno na rozborku motoru, v becvyho pripade stacilo sundat viko (je to tak?) jinak snad snadna by mela byt vymena gufer ventilu, podle toho, co jsem vyzjistoval, k tomu ostatnimu je treba rozebirat.

takze asi tak.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Odpovědět

Zpět na „Carina“