Startování bez/se spojkou
Startování bez/se spojkou
Možná to nepatří jen do Avensisu, ale co už, jsem technicky mimo, takže se zeptám
Jak je to se startováním motoru se sešlápnutou spojkou? Kdysi jsem narazil na nějakej článek, kterej popisoval, že je to přežitek z českých autoškol, nicméně u svýho Avouše to výrobce v "návodu k použití"
doporučuje. Kde je pravda? díkas.
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
a nestane se ti ze by si zapomel zarazino, nekomu se to obcas stava ( me ne ) u hodne novych aut to tak je i treba u meganu CC v nemz jsem jezdil v autoskole - i kdyz se startoval tlacitkem bez plne seslapnute spojky to neslo a u nejake nove toyoty je to taky - viz problem s koberecky kdy nesel pedal seslapnout na zem a tak neslo nastartovat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Robi to napriklad aj nova Corolla, osobne to mam odskusane na benzinovej Corolle 1.4.Pavo.B. píše:...nejake nove toyoty je to taky - viz problem s koberecky kdy nesel pedal seslapnout na zem a tak neslo nastartovat
Toyota Avensis Verso, r.v. 2005, 2.0 D4D 85kW, 175 000 km
Ford S-Max, r.v. 2011, 2.0 TDCi 103 kW, 48 000 km
Mazda CX-7, r.v. 2008, 2.3i DISI Turbo, 191 kW, 40 000 km
ex:Suzuki Grand Vitara, r.v. 2007, 1.9 DDiS 95kW
ex:Toyota Yaris, r.v. 2001
Ford S-Max, r.v. 2011, 2.0 TDCi 103 kW, 48 000 km
Mazda CX-7, r.v. 2008, 2.3i DISI Turbo, 191 kW, 40 000 km
ex:Suzuki Grand Vitara, r.v. 2007, 1.9 DDiS 95kW
ex:Toyota Yaris, r.v. 2001
Re: Startování bez/se spojkou
Drž se návodu a startuj s vyšlápnutou spojkou. Ikdyž člověk nad tím co v těch návodech píšou občas žasnedawidos píše:Možná to nepatří jen do Avensisu, ale co už, jsem technicky mimo, takže se zeptámJak je to se startováním motoru se sešlápnutou spojkou? Kdysi jsem narazil na nějakej článek, kterej popisoval, že je to přežitek z českých autoškol, nicméně u svýho Avouše to výrobce v "návodu k použití"
![]()
doporučuje. Kde je pravda? díkas.
-pro uživatele v Německu:
Motor by se měl zahřívat jízdou, nikoli na volnoběh. K zahřátí motoru jeďte plynule, dokud se motor nezahřeje na provozní teplotu.
-pro uživatele kromě Německa:
Přibližně po 10 sekundách ohřevu je vozidlo připraveno k jízdě. Je-li teplota pod bodem mrazu, nechte motor před jízdou několik minut zahřát.
Na a vyber si
To máme v návodu k Avensisu taky. Přeložím ti to. Měl bys před vyjetím počkat, než se motor aspoň trochu promaže. Obzvláště v zimě.
V Německu (kvůli ekologům) zákon nedovoluje zahřívání motoru na volnoběh. Takže v německu na volnoběh nezahříváš motor, ale před rozjetím hledáš brýle, rukavice, kontroluješ a nastavuješ zrcátka (máš je v elektrice, kontroluješ světlomety jestli svítí, takže bez nastartování to nejde) ...
V Německu (kvůli ekologům) zákon nedovoluje zahřívání motoru na volnoběh. Takže v německu na volnoběh nezahříváš motor, ale před rozjetím hledáš brýle, rukavice, kontroluješ a nastavuješ zrcátka (máš je v elektrice, kontroluješ světlomety jestli svítí, takže bez nastartování to nejde) ...