Úplný debil na auta

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
chudy
Řidič

Úplný debil na auta

Příspěvek od chudy »

Mám na Vás 4 velmi debilní otázky.Jsem laik a ničemu z naftových motorů nerozumím, mám Avouše T25 r.v. 2004 2.0 D4D, prosím berte to opravdu jako otázky od momentálně zostalého:

1) Když sundám z motoru plastový kryt s nápisem, vidím směrem od sebe žhavící svíčku, potom kovovou hadičku s naftou a potom něco k čemu vedou dva kabílky, problém je v tom, že se mi ukazuje okolo vstupu do motoru okolo toho elektrického čehosi olej, dotaz z mé strany je, co to je za el. udělátko a proč je tam olej (počítám špatné těsnění) a dá se to nějak řešit a v jakých cenových relacích.

2) Jak sundat tapicírunk dveří řidiče, všude cvakačky, našel jsem jeden šroub o oblasti krytky kliky, ale je tam ještě jeden někde schovaný za madlem a k němu se nodokážu dostat, důvod sundání je fakt, že je utržená membrána reproduktoru, takže hraje jenom, když na něj vytvářím tlak.

3) Poslední dotaz je spíš problém zkušeností, ráno přijdu k autu, nažhavení cca 2 s. nastartuju v pohodě, 1 000 otáček, to že se spojka chová jinak než při zahřátí nevadí, ale zvuk motoru je na můj vkus až moc hlučný, mám auto starý 4 roky, ale připadám si že od domu odjíždím traktorem, je to normální? Podle autobazarového prodejce všechny žhav. svíčky vyměněné, podle čistoty a novoty to souhlasí.

4) Když jsem sundal plasty okolo motoru, všimnul jsem si, že okolo nádobky serva ( jestli je to v levo a vede to hadicí k čerpadlu v horní části řemene) je to tuze špinavé, ale vypadá to, že to uchází spojkama hadice a nádobky a hadice a čerpadla, nejsou tam klasický motexpásky se šroubem, ale takový ty jenom na zmáčknutí, lepší vyměnit nebo neřešit?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Spony je lepší vyměnit za šroubovací, zbytek bohužel jakožto nemajitel Avensise nevím.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Beaver píše:Spony je lepší vyměnit za šroubovací, zbytek bohužel jakožto nemajitel Avensise nevím.
To je dvojsecne. Pokud budu sponky kazdou chvili kontrolovat (cca mesic) a dotahovat, tak klidne sroubovaci. Pokud ale haupnu zvedam jen pri vymene oleje, zarovky, doplneni ostrikovacu ap, tedy nepravidelne, jsou pruzne spony lepsi volba. Vytvari totiz neustaly tlak na gumovou hadici. Guma casem tvrdne a ztraci pruznost a to ty sponky prave eliminuji. Sroubove musis stale hlidat a dotahovat a dotahovat.... :oops:
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ja u Supry postupne menim vsechno za sroubovaci, vzdycky kdyz se nejaka ahdice odpojuje nebo sundava. Ty samosvorne spony totiz zdaleka nemaji takovou silu, aby fungovaly optimalne a sroubovaci se rozhodne nepovoluji co mesic samy od sebe. Navic pokud mu sakne spona u hydraulickeho okruhu serva, je tam urcite lepsi dat silnejsi sroubovaci sponu, ktera to udrzi lip.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

3bod) s tím asi nic nenaděláš.Auto není zahřato a proto má motor přes 1000ot.Po chvíli to klesne na 800-900 a to je pak pěkně tichý dieslový zvuk.Jsou daleko vetší traktory.Avensis mi připadá tichunký proti Peugeotu HDI nebo Fordu TDDI.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“