problem s brzdami

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mirca
Člen Týmu

problem s brzdami

Příspěvek od mirca »

Mám následující problém : Když budu jenom intenzivně brzdit, tak je vše v pořádku. Ale pokud si pěkně dopředu nachystám nohu na brzdový pedál a jenom přibržďuji , tak se mi někdy pod nohou propadne a začne brzdit až při prudkém pohybu pedálu. Pokud se mi podaří prošlápnout ho až skoro k podlaze, tak brzdí pouze zadní náprava ( to vím jistě) a při intenzivnějšám brždění samozřejmě začne fungovat ABS. Začlo to někdy v lednu, pomalu se zvyšovala četnost a v dubnu už to bylo velmi časté. Ve značkovém servisu mi vyměnili hlavní brzdový válec, dva měsíce se to zdálo být v pořádku, ale zase to pomaličku začíná. Určitě na to má vliv teplota - za deště, ráno a večer to neudělá. Teplota musí být někde okolo 30 stupňů - zatím ( předtím to dělalo i za mrazu). Další návštěva značkového servisu - prý posilovač - tomu ale nevěřím - proč by nebrzdila přední náprava? Jak zjistit, kde je zakopanej pes? A neraďte mi, ať ho prodám a koupím jinej stejnej - těchto rad jsem dostal už několik!
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

mozno mas staru brzdovu kvapalinu a lahko prevre... alebo mas predne oblozenie,ktore je dost na prd a ked sa zoreje nebrzdi,tympadom citis,akoby brzdila len zadna naprava... alebo fakt niekde prepusta kvapalinu...
to len moj tip...
peete
Člen Týmu

Příspěvek od peete »

kapalinou to nebude, pri vymene valce ji urcite museli menit. Spis desky, kotouce, tam bych hledal chybu...
kdyz bude zajem, diagnostika vsech vozu vcetne Toyoty - Brno a okoli
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kdyby okruhy nebyly zapojené křížem, řekl bych, že se Ti zavzdušňuje jeden okruh....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

takové propadnutí jako při brzdění na hrubých kostkách, když sepne abs? To může být kdeco od snímačů až jednotce ABS. Zkus případně změnit servis, že je "značkový" neznamená nic. (mě se hrabali v jednom "značkovém" s utíkající klimatizací 4x, po 5té jsem šel jinam, a od té doby pokoj..)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“