Mytí motoru
Mytí motoru
Chci se vás zeptat, jaké máte zkušenosti s tlakovým mytím motoru. Co všechno zakrýváte, jestli jste někdy měli potíže se startováním, jestli se něco tím velkým tlakem vody nepoškodilo (např. cívky, alternátor, kabely....) atd. Můžete mě poradit a napsat zkušenost? Nechci se s tím pidlat ručně, ale na druhou stranu nechci taky nic poškodit. Díky za radu.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
- Badger
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
neni problem, jedine co jsem zakryval byl altik a konus, jinak vsechno v pohode 

Toyota Corolla 1,3 16V 65kW, rv.1994, Výbava: 4x el. okna, posilovač, alarm s dálkou, střešní okno se solárem
Úpravy:komplet čirá optika, xenony, upravený exteriér, komplet úprava motoru, alu 17" s 205/40 ZR 17, hudba atd...
Úpravy:komplet čirá optika, xenony, upravený exteriér, komplet úprava motoru, alu 17" s 205/40 ZR 17, hudba atd...
Několikrát jsem si motor nechal umýt a naposledy mi někam stříkli vodu a já nenastartoval. Teď jsem to před STK myl u samoobslužné vapky, takže dávám pozor kam stříkám a bohatě to stačí. Žádný odmašťovadlo. Altík jsem nepřikrejval, jenom jsem dával pozor, abych nestříkal přímo na něj. Konus nemám
Možná by stálo za to po mytí některé věci sříknout vazelínou ve spreji: zámek, kontakty baterky... Nevím, jestli něčím nemazat pohyblivé části alternátoru - máte někdo ideu.....? 

Tak už umyto. Myli mě to v Brně a když jsem je požádal o zakrytí akumulátoru, alternátoru atd., tak se dotyčný pracovník myčky akorát smál a že to prý není zapotřebí. Nakonec to umyl celkem dobře, vyfoukal a auto kupodivu bez problémů nastartovalo. Když jsem viděl tu spoustu tlakové vody na akumulátoru, tak jsem se hrozil a nejde mě do hlavy, že se akum. nezkratoval. Cena - 200.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kde?Pandy píše:Tak už umyto. Myli mě to v Brně a když jsem je požádal o zakrytí akumulátoru, alternátoru atd., tak se dotyčný pracovník myčky akorát smál a že to prý není zapotřebí. Nakonec to umyl celkem dobře, vyfoukal a auto kupodivu bez problémů nastartovalo. Když jsem viděl tu spoustu tlakové vody na akumulátoru, tak jsem se hrozil a nejde mě do hlavy, že se akum. nezkratoval. Cena - 200.

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Badger
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nas v praci myti motoru za 149,-Kc bez DPH
neni problem vam to domluvit a zaridit 

Toyota Corolla 1,3 16V 65kW, rv.1994, Výbava: 4x el. okna, posilovač, alarm s dálkou, střešní okno se solárem
- Badger
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jenze tam by se spravne motory myt nemely, vetsinou to tam maji i napsane...
JJ mytí motorů je povětšinou zakázané. Proto je lepší si doma najet nad kanál, vzít starou dobrou arvu pohrát si se štětkou či to tam našplíchat, nechat působit a opláchnout.... výsledek zaručený. Jenom si dávat pozor aby se voda nedostala do rozdělovače (v případě že jej ještě máte) a taky při použití arvy vůbec do všech elektrosoučástí (způsobuje jejich korozi).
Holomek!
- medved.design
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já používám MILIT , pouze se to nastříká na špinavý motor, nechá chvíli působit a opláchne se to vodou, nedoporučuju to ale stříkat na alternátor atd... ale hliník to vyčistí a plechy v motorovým prostoru krásně a bez námahy, cena cca 60-70kč
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress