Corolla Verso 1.8VVTi - problémy s autom.převodovkou

vše ohledně modelové řady Corolla
Ondra N.
Člen Týmu

Corolla Verso 1.8VVTi - problémy s autom.převodovkou

Příspěvek od Ondra N. »

Dobrý den, jsem tu prvně.. Mám cca 14 dní Corollu Verso 1.8VVTi s aut. převodovkou. Rok výroby je to 2004 a má najeto 70.000km. Včera jsem po cca 100km jízdě zastavil na semaforu, a když jsem se chtěl rozjet tak nic- nezařadila se rychlost. A na palubce se rozsvítila červená kontrolka s ozubeným kolem. Po zhruba 3 minutách, kdy jsem vypnul motor a auto zrovna nastartoval, tak už to bylo v pořádku a auto se normálně rozjelo. Nestalo se někomu něco podobného s automatem? A čím by to mohlo být?
zms
Člen Týmu

Příspěvek od zms »

no super zprávy .....to jsi neměl vůbec psát !!!!!!
právě coroolu verso 1,8 v automatu se chystám koupit .....po té co jsem se dočetl o problemech a 1,8 motorem v avensisech ....dalsi jobovka ....
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Mam sitce Aurise 1,6 ale prevodovka je tam stejna, najeto zatim mam 30t km, zatim bez problemu. Akorad obcas pomerne dlouho trva nez zaradi spatecku. Celkove nejsem vsak s touto prevodovkou spokojen a priste jedine klasicky automat. MMT je spis pro opravdu klidnu jizdu.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Ondra N.
Člen Týmu

Příspěvek od Ondra N. »

Dobrý večer, tak dávám info k dobru co se týče automatu... Je špatná řídící jednotka.... Cena opravy 40.000 až 80.000kč. Takže to byla moje první a poslední toyotka...
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Tak mam 3 automat od Toyoty. 1 auto 190t km, 2 auto 140t km, 3 auto ted MMT 30t km. Nikdy zadny problem s prevodovkou, VUBEC zadny problem s autem, pouze pravidelne garancni prohlidky (je fak ze vsychny auta se kupovali nove). Na toyotu nedam dopustit a pristi auto bude urcite take Toyota
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ondra N. píše:Dobrý večer, tak dávám info k dobru co se týče automatu... Je špatná řídící jednotka.... Cena opravy 40.000 až 80.000kč. Takže to byla moje první a poslední toyotka...
Auto vrátit prodejci a omlátit o hlavu skrytou závadu - nikdo tě nemůže vinit, že by sis úmyslně kazil ECU automatu. Rozhodně bys neměl zanevřít na Toyotu celkově kvůli takové "blbosti".
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
zabo1976
Člen Týmu

Příspěvek od zabo1976 »

vsetkych srdečne pozdravujem.
Taktiež som si po dlhom rozhodovaní kúpil Toyotu Corolu Verso 1,8 manuálna režimová prevodovka, respektíve automat. Nedávno sa mi stalo niečo podobné, ale bolo to po dlho trvajúcej jazde v kopci a v kolone. Keďže auto šoferovala manželka tak prevovodovka stale preradovala. po cca 30km som auto odstavil a znova naštartoval. Pohol som sa asi 600m a v križovatke mi to prestalo radiť. Po cca 3 min to znova fungovalo. Od vtedy som najazdil asi 1000 km a nič. Keď že sa tu už kolega na to pýtal a vlastne mu nik neporadil skúste prosím niekto kto sa už s tým stretol poradiť ako sa závada odstranila. Som veľmi rád že ma Toyota takýto klub a budem rád jej členom. Na slovensku sú takéto kluby ešte stále v plienkach. Mal som už niekoľko japoncov a bol som veľmi spokojný. zatím ďakujem a dúfam že sa nájde dobrá rada.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vypada to skoro jako by se prevodovka prehrivala - po dlouhe jizde a zastaveni se horky olej prestane ochlazovat naporem vzduchu. ECU vyhodnoti chybu kvuli prehrate prevodovce a preventivne nezaradi. Jine vysvetleni me nenapada.
Lexus IS200
Lexus RX400h
zabo1976
Člen Týmu

Příspěvek od zabo1976 »

To je sice OK ale mal by ta na to upozornit skor ze sa prehrieva a ze je potrebne vozidlo odstavit. Nie je rozumne aby ta nechal v srabe na krizovatke. Auto som kupil hlavne pre manzelku a teraz si ani neviem predstavit co by robila keby sa to stalo jej. Podla mna tam musi byt nejaka porucha. potreboval by som vediet ci to uz niekto riesil.
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Zdravim

No mechanik nejsem, ale nezda se mi ze by se prevodovka nebo olej v ni prehrivali, prece olej je na mazani a ne na chlazeni. Pokud se neco prehreje tak to muze byt spojka. Na ( http://magazin.auto.cz/testy/toyota-yar ... ystem.html ) se doctete: (Slabou stránkou je plíživé popojíždění, typicky v koloně, které od cca 6 km/h dolů převodovka zvládá poměrně neochotně; stále se s probrušováním spojky snaží rozjet zpět na šestikilometrovou rychlost a po chvíli začne zahřátá spojka cukat.)
Dalsim problemem by mohla byt nejaka chyba na ridici jednotce, ktera se pri opetovne nastartovanim smazala. Osobe bych to nechal skontrolovat v autorizovenem servisu, tam by to meli poznat.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Částečně olej slouží i k chlazení :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Max8888 píše:...No mechanik nejsem, ale nezda se mi ze by se prevodovka nebo olej v ni prehrivali, prece olej je na mazani a ne na chlazeni...
To se chlapče šeredně pleteš. Automatické převodovky mívají často i svůj vlastní chladič vepředu u chladiče vody pro chlazení ATF, která dostává v převodovce zabrat. U turbomotorů olej chladí dmychadlo a i samotný motor je v částech, které se vodou nechladí, chlazený olejem.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

OK, jen ze MMT neni klasicki automat.
MMT Tato zkratka, v originále značící Multi-mode Manual Transmission, která svých pět rychlostních stupňů řadí s pomocí servomotorků a automatické spojky. Ale co se tyce chlazeni prevodovky nevim tak ze se prit nebudu. A dmychadlo, pokud mi je znamo s prevodovkou nic spolecneho nema.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

To dmychadlo Beaver zmínil pouze jako příklad, že olej "jenom" nemaže, ale taky chladí :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Nicmene olejem se chladi a mazou i ozubeny kola v manualni prevodovce. To bys jinak koukal jak by se to zhavilo na sucho.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Odpovědět

Zpět na „Corolla“