Nova Toyota Yaris, 1.0 Base Cool

vše ohledně modelové řady Yaris
Yarisak
Člen Týmu

Nova Toyota Yaris, 1.0 Base Cool

Příspěvek od Yarisak »

Zdravim vsetkych,
asi pred tyzdnom som si s priatelkou kupil novu Toyotu Yaris Base Cool a zatial sa mi javi ako super auticko. Viem, ze je to este skoro na nejake objektivne hodnotenie, ale mam z neho obrovsku radost. Chcel by som sa spytat, ci mi mozete dat nejake zakladne rady, co sa oplati don dokupit (bocne listy, prahove listy, ochranne listy naraznika, defend lock, alarm, lapace necistot, pripadne cokolvek ine ako poistenie a tak). Viem, ze uz vela veci bolo na tomto fore diskutovanych, ale keby som to chcel cele precitat, stravil by som tym asi mesiac :)
Naposledy upravil(a) Yarisak dne úte 29.07.2008, 18:17, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 1.0, Base Cool, VSC + TRC
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak si to tu celé přečti, dozvíš se víc cenných informací, než když si obecně řekneš o všechny informace. Skutečně doporučuji :-)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Marty píše:Tak si to tu celé přečti, dozvíš se víc cenných informací, než když si obecně řekneš o všechny informace. Skutečně doporučuji :-)

Ja si toto forum citam uz skoro tyzden vkuse. Tato stranka sa stala mojou najnavstevovanejsou v poslednej dobe :) Zakazdym, ked si pozeram nove a nove temy, dozviem sa kopu zaujimavych veci. Ale kedze sa to vsetko precitat ani neda, bojim sa, aby mi nieco dolezite a zasadne neuslo :-)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja ti mozem povedat co som si dal na moje auto-tmave skla-folie, hlinikove disky, defend lock, a idem si dat dorobit kabel na mp3.
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, - počkaj ešte,pojazdi si a sám prídeš na to,čo by bolo vhodné si dokupiť. Najpraktickejšie veci :
Tie folie su dobrá vec - ak si môžeš dovoliť vyhodiť cca 3500 Sk.(ešteže mame klimu)-tak si to dám na rok. Poťahy doporučujem-hlavne ak vozíš sem-tam "prasata" do roboty pretože niekto nevie pochopiť,že sedačky sa dajú zašpiniť :evil: . Ale ja ich ešte nemám...
Teraz mi vrtaju hlavou deflektory. Aj ked ta klima je pustená,predsa len ( zo svojich skusenosti z predošlých aut) je dobre mať vedla hlavy trochu "clony" na slnko. Ak ti ma piecť slnko na hlavu z boku-nic moc...( ja mam na slnečnej clone nasekané CD,tak ju nechcem posunuť na priame slnko vystaviť CD-čka...A tie musim mať-som totiž Audiofil :oops: :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Doporučuji boční lišty, na parkovišti budeš mít aspoň trochu šanci, že když tě někdo praští dveřma, tak trefí tu lištu. Přední a zadní jsem zavrhl, protože tam si myslim, že když si náhodou nárazníkem někde škrtnu, tak to stejně nebude na lištu :roll:

Lapače nečistot jsem kupoval asi po 14-ti dneh, když jsem zjistil jak jsou zapráskané dveře od sněhové břečky. Trochu to pomohlo, ale zázrak to není.

Zabezpečení, na to já jsem skeptický. Říkám si, že když mi někdo bude chtít ukrást auto, tak to udělá a nic mi nepomůže (snad možná Sherlog). Je tam imobilizér - amatér neodjede a profíka neodradí ani zamykání zpátečky a jiné "vymoženosti"

Určitě koberečky. Upřímně potahy bych taky bral, ale nevím jestli se dají sehnat pořádné na náš model auta, tak aby správně fungovali zadní sedačky. Vozím v autě dvě děti, takže drobečky od sušenek, bonbony,čokoláda a jiné potraviny jsou na sedačkách pořád. Zatím se mi podařilo vše úspěšně vyprat.

to muco: já mám futrál na cca 25 CD a hozenej v kastliku, takže clonu můžu používat k tomu k čemu slouží. 8)
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Najhorsie je ze tych veci, ktore by si clovek chcel do noveho auticka dokupit je kopec, len tie ceny na original diely su dost vysoke a rozpocet obmedzeny. V prvok kroku si dam asi tie bocne ochranne listy. Asi by som neprezil, keby mi nekto obuchal auto :) Inac v servise si za cierne pytaju asi 3000SK a keby som ich chcel vo farbe auta, tak raz tolko :?

Este zvazujem ten ZEDER. Mate ho niekto namontovany na Yariske?

A chcel som sa este spytat na umyvanie auta. Umyvate si ho doma rucne zahradnou hadicou, wapkou, alebo ho nechate prebenut autoumyvarkou? Niekde som cital, ze tie kefy robia mikroskrabance v laku a niekedy sa stane ze aj normalne skrabance. Tak neviem.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Myju ručně, i když upřímně i ručně si to škrábneš i když dáváš velký pozor :?

Hlavně ho teď nějakou dobu nemej 1-2 měsíce? Barva musí dozrát.

Ohledně mytí toho tady bylo napsáno dost. Stačí i zahradní hadice, opláchnout kamínky, potom používám švédskou utěrku (nebo balvněný hadr) a autošampon s voskem, myju od zhora dolu (od nejčiščího po nejšpinavější část, hodně namáčet a netlačit, pokud zůstane špína raději nechat jestli se to rozmočí, ale nedrhnout - neškrábat) Potom vysušit jelenicí a 2x-3x za rok navoskovat tvrdým voskem (pmužívám Turtle), to se dělá flanelovým hadrem.

Ještě k bočním lištám. Známej parkuje u paneláku, má boční lišty a stejně to má oťukaný :x Vedle mě stojej auta jenom u obchoďáku a to jsem měl zatím štěstí.
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Dik za tu radu ohladom farby. Tento vikend som ho mal v plane dat poriadne do poriadku :) Okolo bytovky mame kopec lastoviciek a auta na parkovisku tam pravidelne schytavaju letecke utoky :wink:
Ale auto sme kupovali to, ktore bolo vystavene na predajni, tak predpokladam, ze ta farba uz mohla aj dozriet.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Neumývať prvé mesiace -presne tak !! Ak tak len lahko oplachnut hadicou a s hubkou-jemne(ničím iným) a netlačiť na hubku.
Dúfam,že ti netreba pripomínať,že všeeeeetko okolo čistenia laku a umelých hmôt musíš robiť v tieni na NErozpálenom plechu.
Na čo však dávam ja bacha s velkým "B" je vtačí trus.Vie to narobiť velký problém s lakom...ten vápnik alebo čo to se.., je tak agresívny,že som si všimol na jednom mieste,keď som to hov.. daval dole s namočenou servítkou,že po hov...zostal flak...Dá sa to sice potom vyleštiť,ale treba sa viac potrapiť pri voskovaní na tom mieste.
Akonahle uvidím kakanec,idem ho utrieť.(Pozor!-na rozpalený lak nedávaj studenú vodu,alebo namočenú utierku-servítku stud.vodou)Možno si susedia myslia o mne niečo nezdravého,ale čo už...
A ešte-kupil som spray na vonkajšie plasty na benzinke,ktorý predchádza vyblednutiu a chráni pred UV...a tak...hoci kde sa to dá dostať...Pekne sa to leskne a pri tom to nie je mastné.(teda ak nemáte zrkadla vo farbe)

To-T.Y.N.G - ale tie CD nemáš tak po ruke,že šiahneš bez riskovania do krabičky a vytiahneš možno aj to konkretne CD ,ktoré chceš.
Zasa ak mi svieti slnko do očí oproti,tak si clonu bohužial musím sklopiť(ale stačí mi len do polovičky..)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Dik za rady. To o tom rozpalenom laku som nevedel, tak su to pre mna cenne info. A ten vtaci trus zacnem utierat asi tiez hned po naleze, nech si o mne kazdy mysli co chce :) Yariska nam predsa dava tak vela a pyta tak malo. No nie? :D
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

muco píše:A ešte-kupil som spray na vonkajšie plasty na benzinke,ktorý predchádza vyblednutiu a chráni pred UV...a tak...hoci kde sa to dá dostať...Pekne sa to leskne a pri tom to nie je mastné.(teda ak nemáte zrkadla vo farbe)
Co to udělá s plasty po dešti? Kromě toho že to vypadá pěkně, konzervuje to taky?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ešte to nezmoklo...tak neviem. Ale píšu,že:
Regenerační čistič plastu SHERON (môžem napísať značku?-ak nie-vymažte to :oops: )
plast cleaner je vysoce učinný přípravek na čištění a renovaci plastových dílu.Díky obsahu speciálních silikonových aditiv vytváří na plastech pruhledný film,který zabranuje následkum atm.vlivu(šednutí,tvrdnutí,praskání).Učinný proti vlivum oxidace a soli (takže si myslím,že musí byť odolný aj vode).Je možné použit i na pneu...
P.S.
Je to preložené aj do slovenčiny :lol: :lol: :lol: :lol:
Je to obyčajný spray so žltým vrchnákom a zeleným obalom,kde je vyfotený kusok Jeepu s čiernym nárazníkom a s elektronom...Nie je to nejak mimoriadny výrobok,ktorý by mali mať len vo vybraných predajniach cena: 120Sk
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Ano ohledně rozpáleného plechu jsem se zapomněl zmínit :oops: Je to tak, že to musíš mejt ve stínu, jinak to dělá fleky.
S tou houbou nevím, manuálu je bavlněný hadr, já používám zmíněnou "švédskou" utěrku. A nevím proč bych neměl :roll:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nikto Ti nehovorí,že nemáš použiť tie utierky-NAOPAK ! ! ! Veď na to si ich aj dostal-alebo švedsku utierku (ale pozor-svedske utierky predavaju aj "falošné-tie su lacnejšie (inak neviem čo stojí ta "pravá"..) Ja používam jemnučkú špongiu -len tak zo zvyku -mam s nimi dllllhoročné skusenosti a nijaké auto som s ňou nepoškodil(to by som asi neprežil) . Tie utierky čo si dostal k autu, ja používam na interier(samozrejeme sa môže bez obav na exterier).Namočíš ju a poutieraš od prachu palubák,a všetky plasty-nepúšťa chlpy.Ja potom ešte tie plasty aj "zakonzervujem" nejakou tekutou pastou na vnutorné plasty.Ale pozor!- sprey mi robil problémy.Velmi ťažko sa to "leštilo". Yaris má trochu zvláštny plast na palubovke... Na karoseriu používam JELENICU-kožu orig .. Dobrá vec to je,len trochu v cene ale oplatí sa(tú tiež treba namočiť-poriadne,lebo to spočiatku neche nasiaknut vodou,VYZMYCHAT a krásne poutierať auto,do nej sa vpije ta voda z karoserie,a zasa vyžmýchat a poutierat...atd...) Bude sa to lesknut ako psie oné...:cry: :cry:

Potom príde na rad na jeseň príprava auta na zimu.Ale to je trochu pracnejšie :wink:

Takže-ak som na niečo nezabudol, zatial je to všetko čo sa týka udržby nového auta... A len sa o yariska pekne staraj-odvďačí sa ti
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“