Kód: Vybrat vše
http://www.hekra.cz/tabulka.htm
Mám úplně stejného Yariska jako ty. Motorový olej: Castrol 5W-40 (dle mých pocitů a dojmů to s ním jede nejlépe). Převodovka: Castrol TAF-X. Navíc mám v Yarisku aditiva od firmy BiShop. Ať si každý říká co chce - tyto aditiva používám téměř od novoty a při nalití do motoru to jede o hodně lehčeji než bez aditiv. Takže něco na tom asi bude. Zatím žádná porucha na motoru. Najeto něco přes 165000km.Dušan píše:Prosím o radu . Mám Toyotu Yaris 1.0 vvti 998/50 r. v. 2001 . Na motoru mám popis oleje Castrol 5W 30 SYNTETIKU ale na různých odkazech a stránkách ohledně olejů jsou různe informace např. 5W 40 _ 10W 40 POLOSZNTETIKU // o oleji do převodovky a náplně do klimatizaci ani nemluvím--- tak jsem stoho zmaten . Za dobrou radu jsem vděčen !!!!![]()
olej většinou smrdí v kabině když kape na výfukové svody (špatné těsnění pod víkem ventilů) a pálí se - je to takový nepříjemný dusivý smrad. nebo když netěsní výfuk. ale na to snad toyoty netrpí??milovnik píše:Taky občas cítite motorový olej v kabině, při zapnuté klimě ( teplý vzduch na max. ), je to jako kdyby se spaloval.