Olej do Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Dušan
Člen Týmu

Olej do Yaris

Příspěvek od Dušan »

Prosím o radu . Mám Toyotu Yaris 1.0 vvti 998/50 r. v. 2001 . Na motoru mám popis oleje Castrol 5W 30 SYNTETIKU ale na různých odkazech a stránkách ohledně olejů jsou různe informace např. 5W 40 _ 10W 40 POLOSZNTETIKU // o oleji do převodovky a náplně do klimatizaci ani nemluvím--- tak jsem stoho zmaten . Za dobrou radu jsem vděčen !!!! :idea: :?:
muco
Věčnej rejpal

Re: Olej do Yaris

Příspěvek od muco »

Daj tam čo tam máš!!! (ak je v tom naozaj ten castrol)!!! On ten nápis tam nie je na parádu-neboj sa.Sice ten olej je trochu drahší,ale :bigups: :bigups: :bigups: :bigups:

Na oleji neušetríš!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Oznacovanie olejov 5W30 atd... ma svoj vyznam. Kazdy ma ine charakteristiky. Typove oznacenie by som radsej dodrzoval. Pouzitim ineho oleja si mozes sposobit slusne problemy s motorom, ktore urcite nestoja za tych usetrenych par korun.
K ostatnym kvapalinam neviem. Ako bolo spomenute vyssie, tie typy pouzitych kvapalin tam nie su len tak. Vzdy sa da spekulovat, len si potom treba porovnat, ci sa ti oplati podstupit risk, ze si nieco pokazis pouzitim inej, lacnejsej kvapaliny.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

oni tam od vyroby zvyknu liat castrol gtx3 :D ja tam osobne lejem valvoline a neviem preco niekde pisu 5w 30 ale skutocnost je taka,ze ten tam byt nema... coz ti potvrdia aj v servise,alebo v hociktorej rpedajn i oleja...
garant
Člen Týmu

Příspěvek od garant »

Olej do motoru Yaris lze dát jakékoli značky, jen je potřeba dodržet specifikaci. Aktualní přehled téměř všech značek olejů je v tabulce, 3 sloupec zleva.

Kód: Vybrat vše

http://www.hekra.cz/tabulka.htm
denso
Navigátor

Re: Olej do Yaris

Příspěvek od denso »

Dušan píše:Prosím o radu . Mám Toyotu Yaris 1.0 vvti 998/50 r. v. 2001 . Na motoru mám popis oleje Castrol 5W 30 SYNTETIKU ale na různých odkazech a stránkách ohledně olejů jsou různe informace např. 5W 40 _ 10W 40 POLOSZNTETIKU // o oleji do převodovky a náplně do klimatizaci ani nemluvím--- tak jsem stoho zmaten . Za dobrou radu jsem vděčen !!!! :idea: :?:
Mám úplně stejného Yariska jako ty. Motorový olej: Castrol 5W-40 (dle mých pocitů a dojmů to s ním jede nejlépe). Převodovka: Castrol TAF-X. Navíc mám v Yarisku aditiva od firmy BiShop. Ať si každý říká co chce - tyto aditiva používám téměř od novoty a při nalití do motoru to jede o hodně lehčeji než bez aditiv. Takže něco na tom asi bude. Zatím žádná porucha na motoru. Najeto něco přes 165000km.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
milovnik
Člen Týmu

Příspěvek od milovnik »

Taky občas cítite motorový olej v kabině, při zapnuté klimě ( teplý vzduch na max. ), je to jako kdyby se spaloval.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Obcas citim rozne pachy, ale len na zaciatku, ako ohrievanie spustim. Po chvili to prestane. Ale smrad oleja to nebol. Skor ako slanina :-)
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
milovnik
Člen Týmu

Příspěvek od milovnik »

Tak slaninu necítím :) protože pach masa dobře analyzuju :D (jsem vegetarián) je to asi normální, u druhého auta taky občas cítím při jízdě olej.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

borland píše:Obcas citim rozne pachy, ale len na zaciatku, ako ohrievanie spustim. Po chvili to prestane. Ale smrad oleja to nebol. Skor ako slanina :-)
tak skus sa pozriet ci ti v motore nezaspala nejaka macka :lol:
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

milovnik píše:Taky občas cítite motorový olej v kabině, při zapnuté klimě ( teplý vzduch na max. ), je to jako kdyby se spaloval.
olej většinou smrdí v kabině když kape na výfukové svody (špatné těsnění pod víkem ventilů) a pálí se - je to takový nepříjemný dusivý smrad. nebo když netěsní výfuk. ale na to snad toyoty netrpí??
magda
Člen Týmu

Příspěvek od magda »

Pokud vím,tak 5W30 je polosyntetika a 5W40 plná syntetika.Na výrobci nezáleží,jen na viskozitě.Olej od fordu je cenově slušný...Taky se říká ,že z horšího na lepší neublížíš,ale ne na opak.MAGDA
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pokud se týká olejů, mě některé rady připadají tak trochu na hraně (někdo si tu radu může vysvětlit úúúplně jinak!!) a některé přejaté rovnou z přiblblé reklamy.. :lol:

zkuste případně pro hrubou orientaci třeba: http://oleje.cz/index.php?left=dvoudobe ... _porovnani
a:
http://oleje.cz/index.php?left=dvoudobe ... =mot_vykon

a místo hustšího minerálního oleje řídkou syntetickou vodu u zajetého motoru ublížíš a né že né i když stojí 500/l

a už mlčím.. :D
VaclavK
Člen Týmu

servis mi tam leje

Příspěvek od VaclavK »

10W40
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

10W 40 to snáď nie.Je to polosyntetika vhodná do jednoduchších motorov.Prvé číslo znamená akú má olej viskozitu to jest hustotu.Čím niššie číslo tým je olej redší.Druhé číslo znamená tepelnú odolnosť a stabilitu pri narastajúcej teplote.Čím niššie tým je olej odolnejší.Na Yariska norma od výrobcu stanovuje pre stredoeuropske teplotné pásmo kombináciu 5W40 alebo 5W30.Oleje viskozity 5W sú iba plnosyntetické.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“