Tuning motoru aneb jak zdvihnout výkon motoru za "pár k

vše o tuningu na vozech Toyota
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Tuning motoru aneb jak zdvihnout výkon motoru za "pár k

Příspěvek od libor12 »

Po přečtení několika threadů s neustále se opakujícími dotazy na chiptuning a jak zvýšit výkon jsem se rozhodl podělit o pár návodu jak zaručeně zvýšit výkon motoru vašeho mazlíka. Čím správný ladíc začne? Má si nejdříve shromáždit informací o motoru který v autě má? Nesmysl! To přeci nepotřebuje. Správný ladíc má přece svůj vlastní rozum a má talent! Takže se zamyslí a sesumíruje co kde o zvýšení výkonu slyšel. Rozhoduje se dle toho zda má v autě TDI nebo benzín. Takže co mi tedy přinese zvýšení výkonu? No přeci dostat do motoru co nejvíce kvalitní směsi! Jak toho docílit?Proleze internetové obchody a zjistí co nabízejí. Regulace tlaku paliva,ostré vačky,turbokit apod. Za to on přeci nedá tolik peněz. Je přece šikovný a má potřebné nářadí. Takže tady je pár rad a triku jak na to! Potřeby: vrtačka,sada vrtáku,bruska,velký hřebík,autorádio s reproduktory,ventilátor z WC,silonové punčochy,školní atlas,izolační pásku. První se zaměříme na palivo. Jak ho tam dostat? Větší vstřik nebo tryska karburatoru. Nebudu přeci kupovat nové. Dojdu do železářství koupim vrták odpovídajícího průměru,pokud doma nemám a zvětším otvory ve stávajících tryskach nebo vstřícich. Palivo musí být také kvalitní. Web shopy nabízejí různé magnetické zařízení. My vezmeme magnety z reproduktorů dáme na trubku s palivem a omotame izolační páskou. Nyní máme zaručen dostatečný přítok kvalitního paliva. K palivu musíme dostat vzduch. Filtr nahradíme silonovou punčochou. Tím máme zajištěn průchod. Dále přes různé svorky nainstalujeme ventilátor z wc který nám nahradí elektrické turbo. Ještě to bude chtít trochu trpělivosti. Vymontujeme vacku a na brusce ji naostrime. Tato operace je jen pro ty zkušenější. Vše dáme zpět. I když teď už motor má zaručeně dost vzduchu i paliva je potřeba ho někam odvést. Katalyzátor je ta brzda! Vezměme tedy hřebík a kladivo a uděláme do něj několik desítek der. Zabijeme tím dvě mouchy jednou ranou. Plyny mohou unikat a máme nádherný zvuk. Jako lahůdku na konec si necháme "čiptuning". Z autorádia vymontujeme integrovaný obvod a z atlasu nějakou mapu. Jednotku v autě otevřeme,integrovaný obvod zabalíme do mapy,polijeme benzínem a uložíme do jednotky. Tím jsme získali novou palivovou mapu. Budíky s měřením různých veličin nepotřebujeme,jen zbytečně odvádí pozornost kterou budeme potřebovat při zvládnutí nově získaného výkonu! Vše za pár korun a výsledný výkon bude stát to!
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

?? to má být co? :) k tomu se nemá smysl vyjařovat. Nekdo se asi v práci nudí, že? :lol:
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

Ty a kterou mapu mi dopurucis, vsak neni prece mapa jak mapa ne? :shock: Jeste me napada, ze treba nektere motorky maji prepinani map, tak co takhle udelat treba tri a pak vrazit nejaky potencak (mam doma ze stareho gramce) treba na volant (at je to po ruce). To by mohlo jit ne?

:lol: :lol: :lol:
Celica T20 1.8
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Paráda, asi zkusím to s tou mapou :lol: Na všechno najednou se ještě necejtim :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Děkuji Idahovi za doplnění. Ano, čip je důležitý, hned dávám užitečný odkaz na firmy, které kvalitně čipují: http://www.prazskapetka.cz/node/576
Ještě to chce kvalitní mapy, odkaz zde: http://jdem.cz/aa2t8

Jinak, až si vačky doma zbrousíte, tak vám je můžu za mrzký peníz pocementovat, cementu mám dost a kalit taky umím.

Místo silonky použijte šišku, třeba jedlovou, ta báječně kopíruje rezonanci motoru. Ale musíte jí odstínit, třeba stinítkem z lampičky. Samozřejmě můžete použít i jinou šišku Obrázek

Prosím čtenáře tuzing sekce, aby brali v potaz, že se jedná o legraci :O). V žádné případě nic z uvedeného nezkoušejte, budete za hlupáky ... opravdu, a neříkejte, že ne ;).

Pár užitečných odkazů: http://www.tuzing.com/view.php?nazevcla ... 2004080401
http://www.tuzing.com/gallery.php
http://www.tuzing.com/view.php?nazevcla ... 2004092001
http://www.tuzing.com/view.php?nazevcla ... 2004030702
http://www.tuzing.com/view.php?cisloclanku=2004041201
Naposledy upravil(a) ombre dne pát 18.07.2008, 10:50, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Hanisek
Řidič

Příspěvek od Hanisek »

Tak tohle je fakt mazec, málem jsem umřel smíchy. :mrgreen:
Toyota Celica 1,8VVT-i
7.gen
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já bych doporučil jednu konkrétní mapu a to TUTO.

Jinak můžu taky potvrdit dobré zkušenosti s návody z tunerského serveru tuzing.com, např. můj bratranec, sousedka a pedikérka některé z nich zkoušeli a jsou fakt spokojený. Viděl jsem ty jejich káry a je to fakt mazec, kam se hrabe moje sériovka. :shock:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

No sakra :lol: :lol: :lol: :lol: Fakt džvírovina
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Smirek píše:Ty a kterou mapu mi dopurucis, vsak neni prece mapa jak mapa ne? :shock: Jeste me napada, ze treba nektere motorky maji prepinani map, tak co takhle udelat treba tri a pak vrazit nejaky potencak (mam doma ze stareho gramce) treba na volant (at je to po ruce). To by mohlo jit ne?

:lol: :lol: :lol:
ale kdepak, cloveče ty nejdeš s dobou... nevíš že existují atlasy? tam máš mapa a dokonce odpadá i elektronika jelikož veškeré přenosy dat mezi mapou a ECU již po čipu probíhají na principu tetraálně nivelační migrace elektronů, takže stačí nalistovat správnou stránku ( mapu ) a jedeš na ní...
Jura66
Člen Týmu

toyota corolla verso

Příspěvek od Jura66 »

co to tu je za sračky :shock:
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Toto je kvalitní názor a tip někoho, kdo se v autech vyzná jak babička z první republiky. Na toto by měl byt snad zákon.
RAV4 D-CAT
Jura66
Člen Týmu

toyota corolla verso

Příspěvek od Jura66 »

Hmmmmmmmmmmm tok to jo :)
michaela
Člen Týmu

Příspěvek od michaela »

může být ta silonka s květinkama, nebo musí být čistá a průchozí :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

dopručoval bych tyhle http://www.crazymoda.cz/majka-hurt/3278 ... 90239.html jsou dostatecně pruchozí :lol:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
michaela
Člen Týmu

Příspěvek od michaela »

sakra ty jsou drahé, ty bych nekoupila ani na sebe, tak to bude asi lepší jezdit bez filtru, dát tam jen houbičku na nádobí, ale napadlo mě ještě, protože ten ventilátor ze záchodu možná nebude stíhat, jestli nepřidat reproduktor, pořádný basák a s ním si pomáhat tlačit vzduch na to sání, jak pulsuje :roll:
Odpovědět

Zpět na „Tuning“