servo řízení

vše ohledně modelové řady Carina
JACK
Člen Týmu

servo řízení

Příspěvek od JACK »

Ahoj
Mam problém ,začal se my strácet servo olej z banky.Jedna manžeta je prověšená tek je asi plná oleje.Nevíte jak je to tam utěsněné?Jestli jse to dá vubec nějak spravit? :cry:
Dík za radu.Mam CARINU 96 motor 4A FE, 1,6E, 73 Kw.
Dík.
hochman.coach
Člen Týmu

Příspěvek od hochman.coach »

Mám teď ten samej problém.Jsou tam dvě vysokotlaký gufera.Dost blbě se sháněj! :(
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

S opravou serva to je docela problém.Vím,že tam raději dávalistarší servo z Avensise.
hochman.coach
Člen Týmu

Příspěvek od hochman.coach »

Díky za radu ale tohle mi teď moc nepomůže.Potřebuju to co nejdřív dát do kupy.Serva mi už nabízeli,okolo 15 tisíc.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Opravit se to údajně nedá.Je to tedy docela dost blbý.
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

Vyriesili ste to nejak? Mne teraz zacalo riadenie dost tazko ist v niektorych polohach. Otocit do nejakej polohy volantom ide tazsie (priklad o 30°), no ked uz je otoceny tak v tej polohe sa da zase lahsie tocit (v rozmedzi 28°-32°). Trosku mi tecie servo, no uz som nadobku s kvapalinou doplnal, ale nepomohlo to.
pre uistenie: kam sa dolieva a co sa dolieva pre naplnenie serva? dolieval som do takej ciernej nadobky na lavo od motora, kde je oznaceni mnozstvo kvapaliny za studena a za tepla, na viecku napisane ....POWER STEERING FLUID....., no tak tazko mi isiel volant a mal tam tak malo kvapaliny, ze som tam dolial brzdovu kvapalinu....- co vsetko som tym pokazil? :)
Carina 1,6 '97 GLi liftback
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tam se asi nedává brzdovka. Řekl bych, že náplň je stejná, jako do automatických převodovek.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Jasně,řídký olej do automatů.Ted to vidím už na servis a co nejrychlej vypláchnout,hrozí minimálně kolaps pumpy.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

Kolaps pumpy koli tej brzdovej kvapaline? Alebo koli moznemu nasatiu vzduchu cez presakujuce servo? Nestaci tam dat nejaky hydraulicky olej?
dik
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslím, že brzdovka je těžkej průser do podobně namáhané součásti....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

no parada....ale tak na buduci tyzden planujem s kamosom opravit tu presakujucu cast a dat tam novu napln...ale aj tak sa mi nezda ze by to bolo az take hrozne...ved brzdovka je urcena na hydraulicke systemy..i ked je o nieco riedkejsia....ako som cital, tak jeden uzivatel tu mal aj mineralny olej do 2taktov v kombinacii s naftou...alebo lepsie je ist na sucho?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ne, opravdu tam nepatří brzdovka, ani hydraulický olej, a dokonce ani teplé prasečí sádlo. Patří tam olej pro automatické převodovky a hypoidní soukolí normy dexron III. Nejde jenom o viskozitu. Brzdová kapalina je dost silná žiravina a díly, které nejsou určeny pro kontakt s ní, rychle odejdou. Přiznám se, že mne takovýto "nápad" udivil.
Obrázek
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

tak urcite tam nepatri brzdovka, dal som ju tam iba ako docasne riesenie, kedze som si myslel ze je lepsie je tam dat, ako ist na sucho...asi 1dcl...aky objem ma cela ta sustava? dufam ze to nebude az tak kriticke, lebo moje moznosti a schopnosti sa obmedzuju iba na vymemenie oleja z "expanznej" nadobky a nie z celej sustavy a kamos ma cas az na buduci tyzden, vtedy by sa vsetka povodna napln vypustila..ale az na buduci tyzden...mam skusit vymenit aspon napln v tej "expanzke"? pomoze to?
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Chlapi, mám dotaz k posilovači na Carině '95 - včera jsem si jednu potenciální zkoušel a přišlo mi, že do volantu se přenášelo příliš pohybů z kol, tj. jakoby "podposilované" . Ne že by mi to vadilo, to naopak, ale spíš jestli je to normální? Když jsem projížděl po děravé cestě, tak se volant přímo volně kymácel, přišlo mi to jak u staré škody 100.. ale posilovač fungoval, na místě jsem neměl problém dát plnej rejd jednou rukou.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

To se stava, ja kdyz jedu po dlazkach tam myslim ze mam prazdny vsechny kola, zalezi to taky na gumach, na tom v jakym stavu je posilovac ( ja mam treba vuli 1 cm na kazdou stranu ) a taky jak rychle jedes, cim pojedes rychlejch tim by to melo min hazet protoze posilovac by mel tvrdnout pri vyssich rychlostech pokud se nemylim.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Carina“