Spojka
-
- Člen Týmu
Spojka
Ahoj všichni, mám pocit, že mi začíná občas lehce klouzat spojka. Dá se nějak "přitáhnout" ?
Carina E 4A-FE
Dík za odpověď
Carina E 4A-FE
Dík za odpověď
-
- Člen Týmu
Spojka - výdrž
Mám najeto 272 tis.km a podezřívám spojku, že už by chtěla vyměnit, protože když vyjedu třeba do hor (několik km jen do kopce), tak jí po vystoupení z auta cítím.
Jinak se ale auto chová normálně. V létě se chystáme s Carinou k moři, tak nevím, zda to risknout nebo ne.
Údajný "test spojky" je ten, že se při teplém motoru zatáhne ruční brzda, dá se 5. rychl. stupeň a pustí se pedál spojky - když motor chcípne, tak je vše v pořádku.
Kolik vám komu vydržela spojka a nestalo se někomu z vás,že by vás "vypekla"? Díky za info
Pro zajímavost:
http://www.toyota.cz/own/parts/spojka.tmex
Jinak se ale auto chová normálně. V létě se chystáme s Carinou k moři, tak nevím, zda to risknout nebo ne.
Údajný "test spojky" je ten, že se při teplém motoru zatáhne ruční brzda, dá se 5. rychl. stupeň a pustí se pedál spojky - když motor chcípne, tak je vše v pořádku.
Kolik vám komu vydržela spojka a nestalo se někomu z vás,že by vás "vypekla"? Díky za info

Pro zajímavost:
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Mě spojka lehce prokluzovala už od koupě. Bylo období kdy, se stále dokážou protáčet kola na asfaltu a období, kdy se člověk rozjíždí jak s automatem a pak se to zase zklidnilo...nevím proč, že by mastné lamely?...nejhorší to bylo někdy na nový rok, kdy auto zasmrdělo i při normální jízdě městem a na křižovatkách se téměř nedalo rozjet. Už jsem se chystal na výměnu spojky, když tu se to zase po několikáté jízdě opět částečně uklidnilo, a k tomu jsem ještě přišteloval spojku na pedálu, kde ještě byla zhruba 1cm rezerva, a spojka už zase funguje normálně.
Díky za všechny informace.Kraegar píše:Mě spojka lehce prokluzovala už od koupě. Bylo období kdy, se stále dokážou protáčet kola na asfaltu a období, kdy se člověk rozjíždí jak s automatem a pak se to zase zklidnilo...nevím proč, že by mastné lamely?...nejhorší to bylo někdy na nový rok, kdy auto zasmrdělo i při normální jízdě městem a na křižovatkách se téměř nedalo rozjet. Už jsem se chystal na výměnu spojky, když tu se to zase po několikáté jízdě opět částečně uklidnilo, a k tomu jsem ještě přišteloval spojku na pedálu, kde ještě byla zhruba 1cm rezerva, a spojka už zase funguje normálně.

- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spojka - výdrž
Pokud Ti už i smrdí tak bych tu cestu s tím nerpokoušel,....může ale asi nevydrží,...GammaRay píše:Mám najeto 272 tis.km a podezřívám spojku, že už by chtěla vyměnit, protože když vyjedu třeba do hor (několik km jen do kopce), tak jí po vystoupení z auta cítím.
Pro zajímavost:

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Spojka
Mám zas o další 2 tisíce najeto víc a už jsem jí dlouho necítil... No, uvidíme...
Mám trochu obavy, jestli jsem se v "čichání" nezmýlil, protože jsem si loni nechal stříkat podvozek takovou pružnou lepkavou gumovou hmotou a ta je sem tam i na výfuku a možná jestli to při oněch výjezdech do kopce nesmrdí ta guma na výfuku, protože přeci jenom při dlouhé jízdě do kopce se výfuk víc ohřeje a ta hmota se "dopaluje". "Smrad" se zaznamenat nedá a tak nemohu poslat k posouzení
Mám trochu obavy, jestli jsem se v "čichání" nezmýlil, protože jsem si loni nechal stříkat podvozek takovou pružnou lepkavou gumovou hmotou a ta je sem tam i na výfuku a možná jestli to při oněch výjezdech do kopce nesmrdí ta guma na výfuku, protože přeci jenom při dlouhé jízdě do kopce se výfuk víc ohřeje a ta hmota se "dopaluje". "Smrad" se zaznamenat nedá a tak nemohu poslat k posouzení

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Já měnil spojku minulej měsíc. Zabírala už totálně nahoře, ale nesmrděla. Ale měl sem už strach, že mě to někde nechá ve štychu na dovolené.
Auto najeto 206 000. Dala se tam nová komplet sada od Valea (2900) + práce (2300). Stará lamela ale vypadá ještě docela vpohodě a asi by toho eště dost snesla. Kdyby to někdo chtěl, rád přenechám
Teď po zajetí to zabírá citelně níž.
Auto najeto 206 000. Dala se tam nová komplet sada od Valea (2900) + práce (2300). Stará lamela ale vypadá ještě docela vpohodě a asi by toho eště dost snesla. Kdyby to někdo chtěl, rád přenechám

Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
životnost spojky z 99% závisí na tom jak kdo řídí/jezdí. Muže odejít spojka ve 130tis a muže vydržet 250tis.schimiGTi píše:Kolik je dle zkušenosti místních mechaniků životnost spojky u benzínových motorů? co vím o pár kusech tak minimálně 300 tis. co měly teda ověřený stav tacho.
díky za info,
taky to bude dobrá orientace při koupi auta které ji mělo meněnou ve 200 tis. a bez tažného to pak o něčem svědčí.
vyměna spojky: mi spojka nepatrně prokluzovala již od koupě 2003 ato jsem carinu kupoval v nejmenovaném bazaru kde na tachometru uvaděli 128 000km,ale sjete brzdove kotouče a totalně zaneseny pal. filtr včetně vstřikovani vypovidal ale o něčem jinem ale byla na LPG.mam tam tažne 6 roku takže je max. vytižena,zpevněný vozik atd. takže vyší zatěž a spojka jemně prokluzuje pořad ale když ji pustím rychleji tak prohrabne pneu na cestě dneska najeto 456 000km plus nezjištěny počet stahlych km,odtaženo tuny dřeva na voziku po louce docela těžky teren i pro čtyřkolky,motor je nezmar,spojka taktež a rozvodovy řemen neměněn,motor 78kw VB.Co pravidelně měním dle km tak svíčky,vzduchový filtr,a syntetika olej .
Idaho ma pravdu že zaleži na řidiči je hodně těch kteří jezdi s nohou na pedalu spojky a tudíž jí jemně drží v zaběru,takhle se dá spojka zrušit pomněrně rychle.další rozdíl je ve kvalitě dříve a současné.
trigro
Idaho ma pravdu že zaleži na řidiči je hodně těch kteří jezdi s nohou na pedalu spojky a tudíž jí jemně drží v zaběru,takhle se dá spojka zrušit pomněrně rychle.další rozdíl je ve kvalitě dříve a současné.
trigro