Svíčkové kabely

vše ohledně modelové řady Corolla
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Svíčkové kabely

Příspěvek od ToyotaMan »

Tak jsem si včera koupil nové originál svíčkové kabely do Corolla. Rok jsem jezdil tak že při každém sešlápnutí plynu nastalo hluboké mrtvo a pak najednou obrovský výstřel. Pořad jsou zkoumal zapalování, vstřikování, tlak benzinu, lamda sondu a pořád nic! Svíčkové kabely byly to první co mě napadlo, ale žádná viditelná vada na nich nebyla.
No abych to zkrátil koupil jsem nové a teď mě jde motor hezky pěkně od spodu, do kopečku je cítit ten nárůst výkonu cca. o 50%, podstatně jednoduší starty a to jak studené, tak za tepla a top nemluvím o tom jak se zlepšil chod, hlučnost a kultivovanost motoru!
Konec reklamy na kabely, ale čuměl jsem včera na to jak puk, co vše se změnilo výměnou čtyř „drátků“. :banana:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no kua je to mozny? :/
JeD
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JeD »

Pri kazdem seslapnuti plynu mam take hluboke ticho, ale pak ani ten vystrel, spis jenom kutaleni. Myslite ze si je mam taky poridit? Startuje mi to jinak vyborne, to zas nemohu rict...

</ftip>

Dobre, me se to netyka, ale jen tak me to zajima: kdyz promeris ty stare a nove, je v tom nejaky rozdil? A kdyz, tak kolik?
Toyota Corolla 1.8D XL *91
E9 modrej hatchback s rezavym lemovanim
wostrej motor 1C 49kW@4600 122Nm@2600 ;)
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

JeD píše:Pri kazdem seslapnuti plynu mam take hluboke ticho, ale pak ani ten vystrel, spis jenom kutaleni. Myslite ze si je mam taky poridit? Startuje mi to jinak vyborne, to zas nemohu rict...

</ftip>

Dobre, me se to netyka, ale jen tak me to zajima: kdyz promeris ty stare a nove, je v tom nejaky rozdil? A kdyz, tak kolik?
:D OK, meril jsem je a zadny rozdil v tom je prave ta nejvetsi sranda! Zadny naznak necoho, pouze proste instikt, a trochu vyptavani u zkusenejsich.
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Taky jsem měnil kabely (motor 4EFE). Koupil jsem ojetinu, ve které byly kabely neoriginální. Nenapadlo mě z toho dělat problém, kabely jsou spotřební zbóží, ne....? :roll: Po čase se auto začalo cukat, hlavně při přidání plynu. Chcípalo na volnoběh (to je lahůdka když vám chcípne motor při přeřazení při odbočování a najednou přestane fungovat servo... jedete furt rovně :shock: ). Tak jsem při výměně oleje vznesl dotaz, a řekli mi, že jsou to kabely. Že je trochu přeskládali aby to dýlejc vydrželo, ale mám si je perspektivně vyměnit. Nevěřil jsem. Auto jezdilo normálně, ale pak se začalo cukat ještě víc. Tak jsem otevřel kapotu, šáhl na ty kabely..... no takovou pecku jsem ještě nikdy nedostal :evil: :twisted: :shock: :!: Dotaz na toyotu: nové kabely 3,5kKč, objednací lhůta 14 dní! Neoriginál jsem sehnal jen jakési za 2700 a nebylo jisté, jestli pasují. Nakonec jsem je koupil u Freye. který jako jediný nechtěl zaplatit předem :!: :shock:
Resumé: bylo to kabelama 8)
Pool
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pool »

Hahahaha vy mě bavíte, předevčírem jsem kupoval nové zapalovací kabely. Stejné symtomy jako v předešlých příspěvcích. Začalo to před půl rokem a já jsem se rozhodl důvěřovat počítači a vyměnil údajně špatnou lambdu za novou 5,5k, dohromady již 3 sérii svíček (brisk tuning - vydrželi 4 týdny a pak se to ještě zhoršilo, originál toyota - do předevčerejška, znovu nové originály, když jsou nové kabely). Stály mě cca 3,3k a měl jsem je dovezené ze dne na den, jako všechny díly (Autocentrum DUBA u Motola). Nestačím se divit, jak to teď pálí, krásný tah od 1500ot./min- a dynamika... :shock: Je to obrovský rozdíl. Jen jsem nemusel měnit tu lambdu... :evil:
<b>Toyota</b> <b>CELICA</b><b> 2.0 GTi TWIN-CAM</b>,<b>115kW@123kW</b>,motor <b>3S-GE</b>.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pane, do Japonce jedině Japonský svíčky, Brisk tuning je shit toho nejhoršího ražení :) Buď Denso nebo NGK, ono se to vyplatí. Ty kabely jsou opravdu zajímavý a pravděpodobně jeden z nejjednodušších testů je zajet do garáže, zavřít dveře, zatemnit a nastartovat. Pod kapotou by neměly lítat žádný blesky :twisted: Jinak provizorní oprava, která většinou aspoň trochu pomůže na vyloženě blbých kabelech, je zakoupit izolační pásku na vysoké napětí (obyčejná je celkem na prd) a tou omotat alespoň koncovky kabelů. Je to sice bastl, ale když mi cukala Mazda 323F 1.8, tak se tomu takhle pomohlo do doby než se koupily nový kabely.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Cena kabelů

Příspěvek od ToyotaMan »

Pánové kam chodíte na ty ceny kabelů? Já je koupil u Tsucha za 2200,- vč. DPH :D Originál a dodací lhůta 48 hodin! :D Prostě NO PROBLEM. Kdyby takle fungovala logistika u leckterých německých výrobců aut (protože to mají za humny! :D )
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Beaver píše:Pane, do Japonce jedině Japonský svíčky, Brisk tuning je shit toho nejhoršího ražení :) Buď Denso nebo NGK, ono se to vyplatí. Ty kabely jsou opravdu zajímavý a pravděpodobně jeden z nejjednodušších testů je zajet do garáže, zavřít dveře, zatemnit a nastartovat. Pod kapotou by neměly lítat žádný blesky :twisted: Jinak provizorní oprava, která většinou aspoň trochu pomůže na vyloženě blbých kabelech, je zakoupit izolační pásku na vysoké napětí (obyčejná je celkem na prd) a tou omotat alespoň koncovky kabelů. Je to sice bastl, ale když mi cukala Mazda 323F 1.8, tak se tomu takhle pomohlo do doby než se koupily nový kabely.
O svíčkách u CELICA Turbo bych mohl vyprávět!! Jedině NGK!!! DENSO jsem ještě nezkoušel, ale už vím kde je prodávají!!! :inlove:
Jirka V
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Svíčkové kabely

Příspěvek od Jirka V »

Všechny vás zdravím. Měl jsem podobný problém- motor na volnoběh běžel nepravidelně, v nízkých otáčkách se autu moc nechtělo a pak najednou vyrazilo do předu jak splašené. Byla to proražená jedna kabelová koncovka ke svíčce. V malých otáčkách přeskakovaly jiskry na kostru, ve vyšších ne a motor začal jít na všechny čtyři válce (nevím proč). V jedné koncovce jsem našel malinkou očazenou dírku, tu jsem vyvrtal 1mm. vrtáčkem, zalepil epoxydem a přes celou koncovku jsem natáhl smršťovací bužírku a už mám 2roky pokoj.
Pokud jste ty kabely nevyhodili, tak je prohlédněte (pod lupou) v místě kde v koncovce končí kabel a dejte vědět jak to dopadlo.
Čao
Toyota Corolla 1.6 16V
AE92, 4A-F, limuzína
r.v. 89
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Já měl ty původní neoriginální kabely takový brutální. Kabel má normálně koncovku do pravého úhle, dlouhou, aby se dostala do toho DOHC. Místo toho tam byla zastrčená jakási gumová vložka, ve které byl ten kabel ohnut a prostrčen až dolů ke svíčce. Netuším, na jakém vrakáči takový paskvil našli :roll:
Takže kabely probíjely normálně po délce, nikoli v koncovce. A tu pecku jsem dostal strašnou, hodinu jsem nemohl hýbat rukou.... :evil:
Á propos, měl jsem pocit, že ten výboj nezastaví jen jeden válec, ale že na chvilku odstaví celé zapalování. Možná nějaká nadproudová ochrana, nebo jenom celkové zapojení obvodu.
MMCHDM, obvolal jsem tenkrát snad všechny toyoty v republice (severní Čechy, Praha a okolí, Kladno, okolí Zlína (tam jsem právě musel dojet a nevypadalo to na to :o ). Všude chtěli přibližně stejně 3500,- Káčé (rozdíly korunové) a všude měli dodací lhůtu 14 dní. A jedině Emil Frey ve Stodůlkách tenkrát nechtěl zaplatit předem, stačila jim objednávka přes telefon. Proto jsem to nakonec koupil tam. A do Zlína dojel na dva kabely z opla (á 100 Kč) do kterých jsem narval ty původní koncovky (protože toyota má koncovky od rozdělovače negativně ke všem německým autům). Občas se to cuklo, ale cestu to zvládlo 8)
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Ad svicky: Ja mel Brisk Tuning nebo jaxe menujou, ty vydrzely 1 sraz 8), pak jsem mel Brisky obyc, ty vydrzely 3 dny, ted mam obyc NGK a drzej jak pribity. Az nebudu vedet co s penezma, tak du do Denso Iridium, nejlevnejc je maj za 330 s dani (kus) tady: http://www.neptun-harfa.cz
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Svíčkové kabely

Příspěvek od Beaver »

Jirka V píše:Všechny vás zdravím. Měl jsem podobný problém- motor na volnoběh běžel nepravidelně, v nízkých otáčkách se autu moc nechtělo a pak najednou vyrazilo do předu jak splašené. Byla to proražená jedna kabelová koncovka ke svíčce. V malých otáčkách přeskakovaly jiskry na kostru, ve vyšších ne a motor začal jít na všechny čtyři válce (nevím proč). V jedné koncovce jsem našel malinkou očazenou dírku...
No to je přesně ten syndrom tzv. prokleplých kabelů a tyhle příznaky mělo i to eFko, tou izolačkou se opravovaly právě tyhle místa, jenže jsem neměl vysokonapěťovou, takže se brzo zase proklepla, byla to nouzovka.
Jirka V píše:..., tu jsem vyvrtal 1mm. vrtáčkem, zalepil epoxydem a přes celou koncovku jsem natáhl smršťovací bužírku a už mám 2roky pokoj.
Pokud jste ty kabely nevyhodili, tak je prohlédněte (pod lupou) v místě kde v koncovce končí kabel a dejte vědět jak to dopadlo.
Čao
Ale bacha na to, ony jsou tam myslím ještě nějaký otvůrky co tam MAJÍ být, tuším je to odvětrání aby se tam nedržela vlhkost nebo tak něco.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Pánové, zajímavá myšlenka, s těma kabelama. Mám stejnej problém. Po přidání auto cukne, pak nic a pak vystřelí. To mě pěkně točí! Prozatím jsem to vyřešil zvýšením předstihu, ovšem motor má surovější zvuk. Další problém, že po nastartování v létě, když se nezapíná sytič, mi auto vzápětí chcípne, pokud asi tak 30 vteřin nekoriguju plynem. Pak v poho. Takže jdu mrknout na kabely. Proměřoval je asi tak 7 měsíců zpátky a všechny hodnoty seděly s manuálem, tak si asi fakt vezmu lupu a i tak je preventivně vyměním. Tak se mějte!
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Nikos

Příspěvek od Nikos »

Přátelé ještě že existují tyto stránky.Díky za ně.Nevím si rady.Nemohl by mi prosím někdo poradit někoho šikovného na Toyoty v OLOMOUCI,nebo jeho okolí ??? Jenom né proboha autorizovanej servis-šílená zkušenost s amatéry !!! Mám Corollu 1.3 XL HB Potřebuji seřídit motor,mapu podtlaků a elektriky mám ! DÍKY ZA POMOC e-mail nikosvidras@volny.cz nebo 602433268 Předem díky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“