Já měl ty původní neoriginální kabely takový brutální. Kabel má normálně koncovku do pravého úhle, dlouhou, aby se dostala do toho DOHC. Místo toho tam byla zastrčená jakási gumová vložka, ve které byl ten kabel ohnut a prostrčen až dolů ke svíčce. Netuším, na jakém vrakáči takový paskvil našli
Takže kabely probíjely normálně po délce, nikoli v koncovce. A tu pecku jsem dostal strašnou, hodinu jsem nemohl hýbat rukou....
Á propos, měl jsem pocit, že ten výboj nezastaví jen jeden válec, ale že na chvilku odstaví celé zapalování. Možná nějaká nadproudová ochrana, nebo jenom celkové zapojení obvodu.
MMCHDM, obvolal jsem tenkrát snad všechny toyoty v republice (severní Čechy, Praha a okolí, Kladno, okolí Zlína (tam jsem právě musel dojet a nevypadalo to na to

). Všude chtěli přibližně stejně 3500,- Káčé (rozdíly korunové) a všude měli dodací lhůtu 14 dní. A jedině Emil Frey ve Stodůlkách tenkrát nechtěl zaplatit předem, stačila jim objednávka přes telefon. Proto jsem to nakonec koupil tam. A do Zlína dojel na dva kabely z opla (á 100 Kč) do kterých jsem narval ty původní koncovky (protože toyota má koncovky od rozdělovače negativně ke všem německým autům). Občas se to cuklo, ale cestu to zvládlo