Yaris 1.0 Automat -petikvalt - problem?
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
Yaris 1.0 Automat -petikvalt - problem?
Ahoj Yarisaci. V rodine mame Yarise 1.0 automat, petikvalt (rok myslim 03-04 - proste ten starsi model). Auticko je super, ma moznost i sekvencniho razeni, ale obecne tenhle automat dle me nefunguje tak jak ma.
napr. pri pusteni brzdy by se auto melo samo rozjet, ale tohle reaguje az po pridani plynu. Je to neprijemne hlavne pri rozjizdeni i do treba jen mirneho kopce, kdy clovek musi prendat nohu z brzdy na plyn auto se chova jak pri neutralu. Taky razeni stupnu by mohlo byt podle me trosku citlivejsi. Pri konstatnim plynu (resp. kdykoliv zrychluji), pred kazdou zmenou kvaltu auto, jako by pribrzdi, preradi a pak pokracuje jakoby nic. Da se to eliminovat podobnou jizdou jako s manualem, tzn. kdyz chci aby auto preradilo, tak dam nohu z plynu, ono tam soupne dalsi stupen a zase na to slapnu. S automatem (i kdyz ne Toyo) jsem neco malo najezdil, takze si myslim, ze by to takhle byt nemelo. Nemate nekdo radu co s tim?
jinak k temu, kick down funguje bez problemu, akorat zase auto lehce pribrzdi, hodi 2 kvalty dolu a vystreli..
napr. pri pusteni brzdy by se auto melo samo rozjet, ale tohle reaguje az po pridani plynu. Je to neprijemne hlavne pri rozjizdeni i do treba jen mirneho kopce, kdy clovek musi prendat nohu z brzdy na plyn auto se chova jak pri neutralu. Taky razeni stupnu by mohlo byt podle me trosku citlivejsi. Pri konstatnim plynu (resp. kdykoliv zrychluji), pred kazdou zmenou kvaltu auto, jako by pribrzdi, preradi a pak pokracuje jakoby nic. Da se to eliminovat podobnou jizdou jako s manualem, tzn. kdyz chci aby auto preradilo, tak dam nohu z plynu, ono tam soupne dalsi stupen a zase na to slapnu. S automatem (i kdyz ne Toyo) jsem neco malo najezdil, takze si myslim, ze by to takhle byt nemelo. Nemate nekdo radu co s tim?
jinak k temu, kick down funguje bez problemu, akorat zase auto lehce pribrzdi, hodi 2 kvalty dolu a vystreli..
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
fajn, tohle je mi jasné. Jde mi o to, že po puštění brzdy, např. na rovině je cítit obvykle cítit, že motor trošku zabírá.. kdežto tady je to jak na neutrál. A myslím, že toto souvisí i s tím ne příliš plynulým řazením.tomko píše:poviem ti takto, mam skusenost a dennodennu s automatom (mercedes). ked pustim brzdu (a uz stojim) v svahu, tak aby som sa pohol-musim stlacit (pridat plyn). je to normalne a aj vyhoda pre menej zrucnych soferov co sa boja rozbiehat na kopci
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
Ahoj,
tiež mám automat 1,3 rok 2006 a chová sa presne tak ako tebe,rýchlosti preraďuje pri 1800 ot- min a občas, hlavne pri jazde v kopci je to preraďovanie dosť nepredvídateľné, ťahá do kopca aj na 4 a neskoro prehadzuje, zas pri spomalení na 3-2-1 akoby celkom spomalil a neskoro tam dá 1 a auto skoro zastane, stáva sa to aj tebe ? akú máš spotrebu ?
tiež mám automat 1,3 rok 2006 a chová sa presne tak ako tebe,rýchlosti preraďuje pri 1800 ot- min a občas, hlavne pri jazde v kopci je to preraďovanie dosť nepredvídateľné, ťahá do kopca aj na 4 a neskoro prehadzuje, zas pri spomalení na 3-2-1 akoby celkom spomalil a neskoro tam dá 1 a auto skoro zastane, stáva sa to aj tebe ? akú máš spotrebu ?
to co popisujes neni vada ale funkce, neni to klasicky automat ale "robotizovany" manual...
mame taktez yarise s touto prevodovkou...
mimochodem, kdyz se tomu moc nakotli tak se muze stat ze po vyrazeni na neutral to neni schopny zaradit rychlost, dokud to nevychladne...
mame taktez yarise s touto prevodovkou...
mimochodem, kdyz se tomu moc nakotli tak se muze stat ze po vyrazeni na neutral to neni schopny zaradit rychlost, dokud to nevychladne...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
!!!
Toto je uplne normalne.Ja mam 1.33 MMT 6rychlostnu 2009 a to iste mi roby.Z 1 na 2 a tak dalej ako keby pribrzdilo a potom ide.Ale to neny vada a podla mna sa da naucit s tim len treba davat pozor kedi presne preradi a trosku ubrat plyn.Ked jazdim na E tak z jednotky na dvojku ok a ked mu pridam viacej plyn z dvojky na trojku chody rovno 4.Ale je to len ked mam tazku nochu a jazdim na E rezym.Na ES je to ok.
Renault Kangoo 1.9D 433600km
Skoda Fabia 1.2HTP 74390km
Toyota Yaris 1.33 Luna 6MMT uz Realita.
Bulhar ktory neovlada dobre Slovensku gramatiku!!!
mmt
Dnes som spozoroval ze ked bola zima nechcelo auto preradit hned po starte.Potom bolo ok.
Re: mmt
No,napíšem možno blbosť,ale ak je zima,tak ani manualna prevodovka neide ako po masle ...
( hlavne dvojka po rozjazde tam velmi nechce zpadnúť
)...Zima je sviňa

No a čo sa týka toho-čo píše Michal_F6 ohladom toho,že auto stoji aj ked pustí brzdu a nerozbehne sa pokial nepridá-aj keď ja mám manualnu prev...,ja by som to bral z toho lepšieho uhla pohladu a videl by som v tom skôr výhodu(okrem toho,že to nie je "vada").Ak stojíš na križovatke,kde častokrát nie je potrebné stáť na brzde,tak je to fajn-nemusíš dať neutrál a ono to stojí "samo",pokial mu neprikážeš "jeď..." zošlapnutím na plyn.
( hlavne dvojka po rozjazde tam velmi nechce zpadnúť
No a čo sa týka toho-čo píše Michal_F6 ohladom toho,že auto stoji aj ked pustí brzdu a nerozbehne sa pokial nepridá-aj keď ja mám manualnu prev...,ja by som to bral z toho lepšieho uhla pohladu a videl by som v tom skôr výhodu(okrem toho,že to nie je "vada").Ak stojíš na križovatke,kde častokrát nie je potrebné stáť na brzde,tak je to fajn-nemusíš dať neutrál a ono to stojí "samo",pokial mu neprikážeš "jeď..." zošlapnutím na plyn.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
mmt
To co pises ze nemusis davat NEUTRAL na krizovatke neni celkom tak.Mne povedali v servize ze musim lebo to neni AUTOMAT a robotizovana MANUALNA prevodovka.Je to iste ked stois na cervenu a drzis stlacenu spojku a mat tam zariadenu jednicku.Ked sa milim ma opravte prosim.
nemylis, skutecne je nutne stat na brzde, staci se podivat na otackomer co se deje pri zarazenem E a pustene brzde, otacky jdou nahoru a za chvili zacne pipani z duvodu prokluzu spojky... takze bud stat na brzde, nebo vyradit...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
Tak to potom je všetko vporiadku..-proste ako to má aj byť na automate
lebo ak dobre chápem Michala_F6 , tak on práve píše opak -ako píše na samom začiatku -že aj keď dá nohu z brzdy,tak auto stále stojí a nerozbieha sa samé...
Čo teda ja viem (vela toho o automate neviem sice..),tak pokial stojiš na brzde,tak stojí..(jasné) ale akonáhle dáš nohu z brzdy,začne sa "rozbiehať" -samozrejme ak tam nemáš neutral
Dobre to chápem.?
lebo ak dobre chápem Michala_F6 , tak on práve píše opak -ako píše na samom začiatku -že aj keď dá nohu z brzdy,tak auto stále stojí a nerozbieha sa samé...
Čo teda ja viem (vela toho o automate neviem sice..),tak pokial stojiš na brzde,tak stojí..(jasné) ale akonáhle dáš nohu z brzdy,začne sa "rozbiehať" -samozrejme ak tam nemáš neutral
Dobre to chápem.?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
mmt
Takze KarolCZ ches my povedat ze ci stoim na brzde alebo dam neutral je to iste?Nechcem ti oponovat ale podla mna to neni pravda.Ked stois na brzde a mas tam E to ako keby si mal na normalnej prevodovke zariadenu jednicku a stlacenu spojku.Ja to tak hapem a to iste mi povedali v servize v bratislave.Ked ta mozem poprosit skus sa opitat u Vas mozno budu mudrejsi.Ahojte.
Takže je vlastne "krížovka" vyriešená ????Aj ja si myslím,že by to tak malo byť.Proste ak stojíš na brzde a máš zaradenú rychlosť,tak automat vtedy"zošlapne" spojku a tým je stále spojka zapnutá .Čiže pri pustení brzdy zapne a už ako keby si na manuale pustil spojku a pomaly sa rozbiehal.Jednak tým,že dáš na automate paku do neutralu,tak nielen že šetríš spojku,ale aj žiarovky brzdy,baterku ,aj možno nejaký ten benzín a tak... -ale furt mi neide do hlavy,prečo Michalovi_F6 to tak nefunguje ... -proste ako píše-aj keď pustí brzdu,auto stále stojí, no rozbehne sa až pri pridaní plynu.

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
to muco: no jak čas pokročil, tak jsem taky trošku pátral a je to přesně tak jak kluci už výše napsali. Prostě to není klasický automat, ale robotizovaný manuál. A podle toho se i chová. Klasický automat má na té křižovatce zařazenou 1. a bez zašlápnuté brzdy jde auto i bez plynu dopředu. U Yarise to funguje jako na skůtru s variátorem (pocitově). Prostě musíš přidat plyn.
Tak jak tak moc tuhle politiku Toyo nechápu. Resp. nechápu, proč se vydali touhle cestou a nedali tam klasický automat. Mě robotizovaná převodovka k srdci rozhodně nepřirostla a 99% jízdy tam mám sekvenční řazení a holt pouštím při změně stupňů plyn jako u klasiky, akorát vynechám spojku. Při tomto postupu se dá docílit relativně pohodové a plynulé jízdy bez cukání. No a když už si říkám, že bych to zase zkusil, dám tam automat, tak jízda na 5 do kopce s podtočeným motorem mě opět vrátí do reality.
Ještě, že mám v Corolle manuál. Když automat, tak min. DSG
Tak jak tak moc tuhle politiku Toyo nechápu. Resp. nechápu, proč se vydali touhle cestou a nedali tam klasický automat. Mě robotizovaná převodovka k srdci rozhodně nepřirostla a 99% jízdy tam mám sekvenční řazení a holt pouštím při změně stupňů plyn jako u klasiky, akorát vynechám spojku. Při tomto postupu se dá docílit relativně pohodové a plynulé jízdy bez cukání. No a když už si říkám, že bych to zase zkusil, dám tam automat, tak jízda na 5 do kopce s podtočeným motorem mě opět vrátí do reality.
Ještě, že mám v Corolle manuál. Když automat, tak min. DSG
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun