Nechce vypnút motor

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
peto007
Člen Týmu

Nechce vypnút motor

Příspěvek od peto007 »

Zdravim,
mam problem pri vypinani motora. Niekedy, asi na kazdy 3x mi nechce zhasnut motor, a potom mu zase trva nastartovat.
Ked pretocim klucom, aby zhasol motor, je to ako keby sa snazil zase nabehnut,tak s nim cuka, no nenastartuje a asi po 10 sekundach zhasne. No a potom mu dost dlho trva nastartovat. Inak nastartuje na prvu supu.
No a este sa niekedy pri startoveni ozve taky skripaci alebo piskaci kratky zvuk.
Mam Toyota Corolla 1.3 12V rv 88.
Dik za rady.
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

hm :shock: tak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal :?: že by docházelo k samozápalům se mi nechce věřit, rozhodně bude nutno prověřit zda když dojde k vypnutí klíčkem dojde opravdu k spolehlivému vypnutí zapalování tj cívka by měla být bez napětí
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Chybu bych viděl ve spínačce
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

RP píše:hm :shock: tak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal :?: že by docházelo k samozápalům se mi nechce věřit, rozhodně bude nutno prověřit zda když dojde k vypnutí klíčkem dojde opravdu k spolehlivému vypnutí zapalování tj cívka by měla být bez napětí

Nikdy jsi nežažil samozápaly? Já jo.....na Š105-šílená věc :P Ale taky bych viděl chybu spíš ve spínačce
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Tonda píše:
RP píše:hm :shock: tak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal :?: že by docházelo k samozápalům se mi nechce věřit, rozhodně bude nutno prověřit zda když dojde k vypnutí klíčkem dojde opravdu k spolehlivému vypnutí zapalování tj cívka by měla být bez napětí

Nikdy jsi nežažil samozápaly? Já jo.....na Š105-šílená věc :P Ale taky bych viděl chybu spíš ve spínačce
Prosimtě a jak to vypadá, na škodovce jsem to nikdy nezažil, vždyť to neni možný, když odpojíš cívku, tak to zdechne, není jiskra => neběží motor
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

medved.design píše:
Tonda píše:

Prosimtě a jak to vypadá, na škodovce jsem to nikdy nezažil, vždyť to neni možný, když odpojíš cívku, tak to zdechne, není jiskra => neběží motor

Tak dloho se snižovala hlava až to jednoho pěknýho dne po vypnutí klíčku ještě párkrát blaflo bez jiskry.Ale fakt jen takový náhodný výbuchy :lol:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Pokud je to karburátor, tak nevypíná solenoidový (relé) ventil přívodu paliva. Pokud je to motor s el. vstřikováním, pak asi opravdu bude problém ve spínací skříňce, nebo, pokud je pumpa zapojená přes spínací relé, tak by mohlo zůstat přilepené.
Obrázek
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Tonda píše:

tak tak, na Š110 naprosto pravidelně před seřízením motoru. Vypínal jsem to pak ručním sytičem :)
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jestli má Tvoje corolla ten solenoid na karbeci (jak píš Ombre), tak zkus zapnout zapalování (nestartuj) a zkus si poslechnout. Možná bude bzučet. Může být jenom volná cívka, v horším případě přidřený ten ventil.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vysoký kompresní poměr a bohatá směs mi nechávala chvilku dobíhat motor i u Favorita, pokud je motor například opravdu silně zakarbonovanej, tak to není neobvyklá věc - vyšší tlaky potom z toho motoru udělají z principu nafťák, směs to pak zapaluje samo tlakem a teplotou a jelikož Favorit má mechanický palivový čerpadlo, tak to může takhle běžet i dál, protože si to pořád dodává samo i benzín :D

Problém s nastartováním po tomhle škobrtavým chcípnutí je vcelku logický - pálí obvykle jen jeden dva válce a jen párkrát, takže se motor uchlastá a při příštím startování je pak potřeba ho párkrát "vyvětrat" protočením startéru.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“