Nechce vypnút motor
Nechce vypnút motor
Zdravim,
mam problem pri vypinani motora. Niekedy, asi na kazdy 3x mi nechce zhasnut motor, a potom mu zase trva nastartovat.
Ked pretocim klucom, aby zhasol motor, je to ako keby sa snazil zase nabehnut,tak s nim cuka, no nenastartuje a asi po 10 sekundach zhasne. No a potom mu dost dlho trva nastartovat. Inak nastartuje na prvu supu.
No a este sa niekedy pri startoveni ozve taky skripaci alebo piskaci kratky zvuk.
Mam Toyota Corolla 1.3 12V rv 88.
Dik za rady.
mam problem pri vypinani motora. Niekedy, asi na kazdy 3x mi nechce zhasnut motor, a potom mu zase trva nastartovat.
Ked pretocim klucom, aby zhasol motor, je to ako keby sa snazil zase nabehnut,tak s nim cuka, no nenastartuje a asi po 10 sekundach zhasne. No a potom mu dost dlho trva nastartovat. Inak nastartuje na prvu supu.
No a este sa niekedy pri startoveni ozve taky skripaci alebo piskaci kratky zvuk.
Mam Toyota Corolla 1.3 12V rv 88.
Dik za rady.
hm
tak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal
že by docházelo k samozápalům se mi nechce věřit, rozhodně bude nutno prověřit zda když dojde k vypnutí klíčkem dojde opravdu k spolehlivému vypnutí zapalování tj cívka by měla být bez napětí

Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
- medved.design
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Chybu bych viděl ve spínačce
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
RP píše:hmtak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal
že by docházelo k samozápalům se mi nechce věřit, rozhodně bude nutno prověřit zda když dojde k vypnutí klíčkem dojde opravdu k spolehlivému vypnutí zapalování tj cívka by měla být bez napětí
Nikdy jsi nežažil samozápaly? Já jo.....na Š105-šílená věc

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- medved.design
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě a jak to vypadá, na škodovce jsem to nikdy nezažil, vždyť to neni možný, když odpojíš cívku, tak to zdechne, není jiskra => neběží motorTonda píše:RP píše:hmtak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal
Nikdy jsi nežažil samozápaly? Já jo.....na Š105-šílená věcAle taky bych viděl chybu spíš ve spínačce
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
medved.design píše:Prosimtě a jak to vypadá, na škodovce jsem to nikdy nezažil, vždyť to neni možný, když odpojíš cívku, tak to zdechne, není jiskra => neběží motorTonda píše:RP píše:hmtak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal
Nikdy jsi nežažil samozápaly? Já jo.....na Š105-šílená věcAle taky bych viděl chybu spíš ve spínačce
Tak dloho se snižovala hlava až to jednoho pěknýho dne po vypnutí klíčku ještě párkrát blaflo bez jiskry.Ale fakt jen takový náhodný výbuchy

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
tak tak, na Š110 naprosto pravidelně před seřízením motoru. Vypínal jsem to pak ručním sytičemTonda píše:RP píše:hmtak s problémem vypnutí motoru jsem se u benzínového motoru nesetkal

E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vysoký kompresní poměr a bohatá směs mi nechávala chvilku dobíhat motor i u Favorita, pokud je motor například opravdu silně zakarbonovanej, tak to není neobvyklá věc - vyšší tlaky potom z toho motoru udělají z principu nafťák, směs to pak zapaluje samo tlakem a teplotou a jelikož Favorit má mechanický palivový čerpadlo, tak to může takhle běžet i dál, protože si to pořád dodává samo i benzín 
Problém s nastartováním po tomhle škobrtavým chcípnutí je vcelku logický - pálí obvykle jen jeden dva válce a jen párkrát, takže se motor uchlastá a při příštím startování je pak potřeba ho párkrát "vyvětrat" protočením startéru.

Problém s nastartováním po tomhle škobrtavým chcípnutí je vcelku logický - pálí obvykle jen jeden dva válce a jen párkrát, takže se motor uchlastá a při příštím startování je pak potřeba ho párkrát "vyvětrat" protočením startéru.