Dovoz auta ze Švýcarska
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz auta ze Švýcarska
Máte někdo představu jak probíhá v dovoz auta ze Švýcarska když není v EU??
Re: Dovoz auta ze Švýcarska
Uff, vy mě donutíte sepsat nějaký manuál .ToyotaMan píše:Máte někdo představu jak probíhá v dovoz auta ze Švýcarska když není v EU??
Takže nyní ve zkratce: Dovoz ze Švýcarska probíhá stejně jako z jiné 3. země, tzn. v ČR se s autem dostavit na celnici s celním prohlášením, TP, dokladem o koupi a případně dokladem o původu zboží a zaplatit případně vyměřené clo a DPH.
Doklad o původu zboží se týká zboží vyrobeného v EU (EUR1) či smluvních zemích GSP (FORM A) nebo Turecka (A.TR). Tzn., když bude auto vyrobeno v EU a jsi schopen to doložit pařičným dokladem, nebudeš platit případné clo (nebo budeš platit nižší sazbu), i když jej dovezeš ze 3. země, v tomto případě ze Švýcar.
Doplněno: Celní sazba pro ojeté vozy mající nepreferenční původ, je 10 % celní hodnoty (nemusí být a často nebývá stejná jako prodejní hodnota vozu).
2. TTman: více kdyžtak přes SZ, díky .
- odaz
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz auta ze Švýcar na vlastní kůži-co je dobré vědět 1.díl
Čau všichni, kdo se chystáte dovézt si svého "nového" plechového miláčka ze Švýcarska na podvalníku za autem, tak jako já dneska už MÉHO ( i když bouraného) ale jinak krásného Avensise T25...
Rád bych se tady o tyto zkušenosti podělil, protože jsem strávil asi 3 dny hledáním na netu něčeho podobného, kde sice jsou desítky odkazů chvástající se titulky na dovoz aut aut z EU a CH, ale dobrý článek jsem našel všehovšudy jeden, a to jenom z Německa, ale CH vůbec.
Ostatní odkazy se dělily na dvě skupiny:
A)Psaly buď jenom to, že se to skoro nevyplatí, protože je tam CLO a DPH, nebo obsahovaly informace asi takové užitečnosti, jako když vám někdo řekne, že když prší, není na škodu si zapnout v autě stěrače...
B)TUNY, TUNY, TUNY stránek, které slouží jenom jako reklama pro firmy, co auta dovážejí, ale jinak jsou taky k ničemu!
Tak jsem se rozhodl napsa článek vlastní, snad někomu pomůže...
Rád bych se tady o tyto zkušenosti podělil, protože jsem strávil asi 3 dny hledáním na netu něčeho podobného, kde sice jsou desítky odkazů chvástající se titulky na dovoz aut aut z EU a CH, ale dobrý článek jsem našel všehovšudy jeden, a to jenom z Německa, ale CH vůbec.
Ostatní odkazy se dělily na dvě skupiny:
A)Psaly buď jenom to, že se to skoro nevyplatí, protože je tam CLO a DPH, nebo obsahovaly informace asi takové užitečnosti, jako když vám někdo řekne, že když prší, není na škodu si zapnout v autě stěrače...
B)TUNY, TUNY, TUNY stránek, které slouží jenom jako reklama pro firmy, co auta dovážejí, ale jinak jsou taky k ničemu!
Tak jsem se rozhodl napsa článek vlastní, snad někomu pomůže...
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
Re: Dovoz auta ze Švýcar na vlastní kůži-co je dobré vědět 1
Kde je teda ten clanek?
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
auto mimo EU nepřihlásíš pokud není mladší 8mi let.
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- Tygr
- Věčnej rejpal
Idaho by Ti mohl pomoct, protože tady něco kdysi probehlo, kdy já jsem tvrdil to same, že do 8 let a právě Honzík psal, že to tak není. Snad se nepletu. Já to pak dal neřešil, protože Švýcarsko jde úplně mimo mne /nebo já mimo švajc/, ale jit by to tedy mělo. Kdyby náhodou, tak pošli sz. Zdarec!
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jednomu místnímu členovi jsem dovezli CS ze švajcu. Bylo třeba vybehat celnici na strane Svajcu, potom u nás.. jak to ale dostal na ppíry ( a že to na nich konečne mel ) to už poradí jistě on.. to slo mimo mne..Tygr píše:Idaho by Ti mohl pomoct, protože tady něco kdysi probehlo, kdy já jsem tvrdil to same, že do 8 let a právě Honzík psal, že to tak není. Snad se nepletu. Já to pak dal neřešil, protože Švýcarsko jde úplně mimo mne /nebo já mimo švajc/, ale jit by to tedy mělo. Kdyby náhodou, tak pošli sz. Zdarec!
Trochu mi uniká, kdo potřebuje info...?