Trhanie pri rozbehu yaris 1.0

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Trhanie pri rozbehu yaris 1.0

Příspěvek od muco »

Neviem nájsť nikde takýto "problém"(ak je to problém...)

Poslednou dobou sa mi stáva ,že pri rozbiehaní ,sa roztrasie celý predok.
-Pridávam plyn,púšťam spojku a pri zábere spojky sa celý predok roztrasie...
Ako keď zapne ASR(samozrejme,že ho nemám)
Viete si predstaviť zrolovaný asfalt pred semaformi a ked sa rozbiehate,tak to pekne skacká :roll: :roll:
No a takéto niečo mi robí pri rozjazde.Už som myslel aj na lamelu spojky alebo prítlačný tanier(takto sa správala moja 120-tka ,keď odchádzala spojka a preto si to teda len myslím)-bolo by to asi trochu priskoro pri najazdených 1024km. Nerobí to stále,ale dnes z 10 rozbehov to urobilo asi 7x...
Už som skúšal všeličo-viac plynu,rýchlešie pustiť spojku(to zasa urobím ako sa hovorí odpych),alebo viac plynu,pomalšie pustiť spojku a vtedy sa to roztrasie(nie je to ale pravidelne).Potom som skušal rozbiehať sa aj tak,že som pridal viac do kotla,rýchlejšie pustím spojku,ale zároveň uberiem z plynu.Vtedy je to také-ničo medzi.Pri uberaní plynu trošku zaváha(samozrejme,keď mu nedám napapať...) a idem.
Neviem,či ste ma pochopili,ale skôr,než sa obrátim na servis(nechce sa mi -bojím sa,že nabehnú škriatkovia a niečo vymenia ) spýtam sa vás ,či ste niečo takého nezbadali...
A aj kôli tomu,že ako na potvoru im to robiť nebude...
Chcel som to ukázať kamošovi,čo má tiež yarisa 1.0 a samozrejme sa to ani raz nezatriaslo...
:roll: :roll:
S rozbehom by som ako vodič nemal mať problémy,veď jazdím bez mála 20 rokov. 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

dnes som si vsimol , nie pri rozbehu ale pri jazde a pridanim plynu ako keby sa inak rozbiehal asi tak ako popisujes, neviem ako keby sa zachvel
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Volal som predajcovi a snažil som sa servisantovi to vysvetliť-proste to trhá-šklbe pri rozbehu...ako keby 6-7x rýchlo za sebou poskákal predok
Vraj sa ešte s takým niečím nestretol(ja som vždy výnimka-už som si zvykol na seba :roll: )
Ale pozisťuje,čo by to mohlo byť a zavolá mi.-Dám to potom sem :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no u mna to mohlo byt mensim mnozstvom benzina v nadrzi, uvidim ked napapam auto
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

A sviečky máš OK ? tie často sa takto chovajú,ked sú na konci životnosti(i ked nie je nikde napísané,že nové môžu byť bezchybné) -ale to som len dal ako typ.
Inak-teraz som bol v meste a ani raz to neurobilo... tak teraz to nechápem :blink:

Viac to ale robí pri studenom motore.
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Kolega z prace vlastniaci Yarisa mi popisoval svoj problem a velmi sa podoba tomuto vasmu, tak teda dufam, ze je to o tom istom. On ho zazil na svojom Yarise 1.
Problem bol v casovani ventilov. Pri rozbehu casovanie, ludovo povedane, trochu "zblbne" a dosledok je taky, ako popisujete.
Momentalne si nespominam, ci problem v servise vyriesili, ale vyzistim to. Nie je mi ani teraz jasne, ci casovanie je vecou riadiacej jednotky, alebo je potrebny aj mechanicky zasah do oblasti motora. Ako domacke riesenie mi kolega uviedol, ze pri rozbehu to chce viac pridat plyn a pekne rozbeh zosynchronizovat so spojkou.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Díky !!

Tiež to nevidím inak,ako naozaj podrobnejšie sa "naučiť" a zosynchronizovať si nohy...

Tak v kútiku duše sa snažím sám seba presvedčiť,že sa to ešte môže upraviť časom-veď tých 1000 km najazdených je ešte naozaj málo na to,aby si tie "orgány" na seba zvykli.
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Muco a nestava sa ti to ked stojis na semafore alebo v mensej kolone v zapche?a potom ked sa chces pohnut?A ked mas plyn stlaceny tak skace vtedy? ci ty stale pustis a pridas plyn? Ja len uvazujem lebo mne sa poslednu dobu (28200km) stava z zapche ze sa zacne motor ako keby nepravidelne zachripol,a ked pustim plyn tak otazky klesnu mozno na 500 a potom to zavibruje, a same sa otacky vysvihnu cez hodnotu 1000 a zase klesnu a zvuk motora je nepravidelny a citit v neutrali ked stojim nepravidelne vibracie.
Tiez sa to sprava nahodne.Uz cestou spat v ten isty den to nieje poznat.Ale ja si to vysvetlujem uz zanesenym vzduch. filtrom co u teba urcite nebude....
hmm.... :roll: no daj vediet potom....a nezufaj,nemas vadny kus :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Veru nie. ono to robí či po prvom nastartovaní,tak aj keď vyhodím niekde človeka(na zastávku) a rozbehnem sa...a tak.Proste kedy si to zmyslí-je mu to jedno,či stojí dlhšie v zápche ,alebo odchádzam z parkoviska...
Ale prestane to robiť asi po 15min.jazdení po meste.Studeným motorom to si nebude,lebo v podstate po asi 3 min.je motor už zohriaty...
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Měl jsem přesně to samé, musíš se naučit správně rozjíždět. Dělalo mi to taky prvních patnáct minut než se auto na 100% zahřálo. Já jsem se se studeným motorem naučil rozjíždět prakticky bez plynu. (Jde o to, že ti řídící jednotka nedovolí aby to chcíplo, takže pokud citlivě pouštíš spojku, tak se rozjedeš i bez plynu.) Nebo obráceně přidat trochu víc plyn (tak 2000 otáček), ale to se při studeným motoru se špatně chytá a není to tak efektní :wink:
I teď po 19 tis km se mi to občas stane, ale nějak mi to nohy reflexně ukočírujou ani se neuvědomuju jak.

To mio: Občas jsem tohle taky pozoroval, ale ani né klesání otáček jako ty vibrace, ale říkal jsem si, že to bude tím 3-válcem. No a když je zapnutá klima a auto je na neutrálu, tak to si střídavě brouká jemně a občas tam trochu přidá šťávu.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dnes mi to ani raz neurobilo :banana: :banana:
Proste to asi netreba šetriť-keď opatrne púšťaš spojku a aby nedostal šok pri studenom motore,tak som mu možno málo dal napapať.(aspoň dufam,že to tak bolo :wink:)

Čo sa týka tej klímy.Čakal som na manželku s nastartovaným yariskom a pustenou klímou.Normálne som sa zlakol.Vždy tam niečo ako-keby zaplo a začalo to hučať a potom vyplo,po čase znova a samozrejme tie otáčky nie su vtedy až tak presné-ale to je normálne.Presne,ako píšeš :wink: :wink:
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

K rieseniu od kolegu : Cez servis to neriesil. Aby predisiel neprijemnym situaciam, vzdy sa snazi dodat trochu plyu pred rozjazdom - napr. na krizovatke, a vtedy mu to nerobi.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

fajn :wink: :wink: takže dupnime na to :lol: :lol:

Dnes mi zavolal pán majster z KOMARNA a chcel sa so mnou dohodnúť na termíne,kedy by som to prišiel ukazať .Len "problém "je v tom,že mi to už nerobí-povedal som,že to môže byť u mňa chyba,asi som velmi nežný na neho.No povedal aj cez to,že ak by to robilo ďalej,tak sa mám ozvať !-milé od nich :wink: Komárno TARGET sa naozaj stará o zákazníkov-chválim predajcu aj so servisom -odporúčam,kto je z okolia alebo nie z velkej dialky:wink: :wink:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Kolísanie otáčiek pri volnobehu je normálny jav hlavne pri zapnutej klíme keď sa spúšťa vetrák nastane výrazný odber prúdu a RJ pridá na otáčkach kvoli dobíjaniu.Otáčky tiež mení ak stojíš na brzde lebo sa spotrebúva časť podtlaku v sacom potrubí pre posilovač brzd.Ďalším zaujímavým faktorom na reguláciu otáčiek pri volnobehu je reakcia RJ na informácie z lambda sondy,keď krátkodobo zmenou otáčiek upravuje zloženie výfukových plynov.Emisné predpisy určujú aj hodnoty výfukových plynov na volnobeh a RJ to rieši krátkodobou zmenou otáčiek,takže kolísanie volnobehu je ovplyvňované viacerými faktormi a netreba sa tým zaoberať,dokial by to nezačalo robiť važnejší problém.Čo sa týka trhania pri rozjazde nikdy som nemal takýto problém.Vždy ale dám viac plynu aby sa motor netrápil pod obrátky.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Milan SE píše:Kolísanie otáčiek pri volnobehu je normálny jav hlavne pri zapnutej klíme keď sa spúšťa vetrák nastane výrazný odber prúdu ....
Celkom zaujimave postrehy,o niektroych som nevedel,len poopravim pri klime nastane zmena otacok vplyvom aktivacie nie vetraka ale kompresora,ktory stlaca R134A -chladivo a tlaci ho do vyparnika... :wink: tam je ten odber skutocne citit...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“