E11-Tažné zařízení

vše ohledně modelové řady Corolla
Pandy
Řidič

E11-Tažné zařízení

Příspěvek od Pandy »

Máte někdo namontované tažné zařízení na Corolle Hatchback? Zajímalo by mě hlavně, zda se musí řezáním upravovat nárazník nebo ne.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Tak s tim taznym by me to taky zajimalo, konkretne E11 r.v. 98 3D. Kolik to tak kostuje, co to obnasi..... Predem se omlouvam tem, kteri si mysli, ze na tomhle aute nema koule co delat :D
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
djmartyn
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djmartyn »

lemra79 píše:Tak s tim taznym by me to taky zajimalo, konkretne E11 r.v. 98 3D. Kolik to tak kostuje, co to obnasi..... Predem se omlouvam tem, kteri si mysli, ze na tomhle aute nema koule co delat :D
Chlapi tak to tazne vam klidne prodam mam ho sundane protoze jdu davat spoilery a na puvodnim narazniku mam vyrezanou diru asi 6cm na sirku a 5 cm na vysku. Az bude vic casu dam foto
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

Dobře, sděl mě prosím cenu, příp. bude-li to foto.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

djmartyn píše:
lemra79 píše:Tak s tim taznym by me to taky zajimalo, konkretne E11 r.v. 98 3D. Kolik to tak kostuje, co to obnasi..... Predem se omlouvam tem, kteri si mysli, ze na tomhle aute nema koule co delat :D
Chlapi tak to tazne vam klidne prodam mam ho sundane protoze jdu davat spoilery a na puvodnim narazniku mam vyrezanou diru asi 6cm na sirku a 5 cm na vysku. Az bude vic casu dam foto
Ahoj, měla bych taky zájem mít kouli na autě :oops: :lol:
Kolik za to chceš? děkuji
C-Max Ghia
ex - E11 1.3 16V 63kW
0-100km/h --> 13,6s
1/4 mile --> 19,4s --> 102km/h
ObrázekObrázek
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

zkuste sem prosim nekdo polopaticky popsat, co to tazny obnasi. Koukal jsem u taty na fiatu a ten tam ma nejdriv navarenej snad pulmetrakovej drzak a az na nem je odnimatelna koule. Jestli-ze je to takhle, urcite to potrebuje odbornou montaz... Koukal jsem zespodu na mou E11 a nic, co by pripominalo drzak jsem tam nenasel. Dik
djmartyn
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djmartyn »

Ja si myslim že v E11 jsou předem udělane diry a zavity takže stači tažne přišroubovat, ale nevim jak s elektrikou v tom se nevyznam. Myslim že je tam asi 8 šroubu
djmartyn
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djmartyn »

Zitra jdu nahazovat spojlery tak vam to nafotim jak to tam vypada a jak se to tam dava,
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No jestli můžu poradit, tak to bude nejspíš stejný jako na E10 (když mají v podstatě stejný karoserie, jenom jiný oplechování) a tam musí nárazník dolů, pak se dovnitř nosníků našroubuje to tažný, přičemž to má šrouby společný s tažnýma okama co máte vzadu na lana. Drží to tam 6 šroubů. A co já sem viděl tak to byly 2 držáky do té karoserie, pak taková traverza a na ni teprve namontovaná koula. Tak uvidíte no.

Tady jak to vypadá bez nárazníku, ty 2 otvory sou na ty držáky:
Obrázek

A tady je detail toho otvoru:
Obrázek
Holomek!
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

no to foto me moc nepotesilo, ale i tak dik. Myslel jsem, ze poridim neco, co je na tomhle odkazu http://www.svcnachod.cz/detail.php?t01=1118 namontuju a budu jezdit. Ale podle te foto budu jeste potrebovat tu gonzoli a to asi samo domo nepujde. I kdyz i tak to bude za hranou zakona, kdyz si to namontuju sam....
djmartyn
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djmartyn »

Rampa89 píše:No jestli můžu poradit, tak to bude nejspíš stejný jako na E10 (když mají v podstatě stejný karoserie, jenom jiný oplechování) a tam musí nárazník dolů, pak se dovnitř nosníků našroubuje to tažný, přičemž to má šrouby společný s tažnýma okama co máte vzadu na lana. Drží to tam 6 šroubů. A co já sem viděl tak to byly 2 držáky do té karoserie, pak taková traverza a na ni teprve namontovaná koula. Tak uvidíte no.

Tady jak to vypadá bez nárazníku, ty 2 otvory sou na ty držáky:
Obrázek

A tady je detail toho otvoru:
Obrázek
Dik ze jsi mi ulehcil praci s focenim. U E11 je to temer stejne. Jinak ta montaz jen s tou kouli to by asi neklaplo.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Namontovat sám si to klidně ale můžeš, musíš s tím pak ale zajet na technickou, což bys musel aji tak, i kdyby sis to nechal někde dělat. Já osobně bych radši nechal někoho, ať se s tím "drbe", protože ty šrouby už sou většinou zarezlý a rády se ulamujou a zase není to práce na týden, takže tě to nezrujnuje, ale taky to doma zvládneš. S tou elektrikou je to už potom o šikovnosti no, nám když to blbě zapojili servisáci tak nám to pak na technické ještě přímo v konektoru přehodily, aby to dobře fungovalo.

S papírama pak skočíš na inspektorát a oni ti to akorát zapíšou do tp.
Holomek!
vind.o
Navigátor

Příspěvek od vind.o »

Já mám namontováno. Je to na E11 1.3 3D. Tažné je od BOSALU. Bajonet - bez řezání do nárazníku. Přišroubované je to v podstatě stejně jako na E10. Vytáhneš ucpávky a strčíš nosný rám. Kabeláž se tahá ze zadních světel. Dá se objednat k tažnému.
Koupené kompletně ve výprodeji v SVC Náchod. Nech si to namontovat autorizovanou osobou a pak stačí zajít na dopravku s potvrzeným certifikátem a dostaneš nový techničák. Nemusíš na STK.
Pokud si dobře pamatuji ceny, tak to bylo:
kabeláž 150,-
tažné 2 500,-
práce cca do 1 000,-
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme :o), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
tojot
Člen Týmu

Příspěvek od tojot »

zdravím, tak sem hledal tažné na corrolu, a celkem solidní výběr a dobré ceny sem našel na e-shopu www.vapol.cz Prodávají Autohak a Brink (osobně dávám přednost Autohaku). Cena cca 2.600,- + nějaká ta elektoinstalace (myslím že bude stačit základní) a poštovné. Ale i tak to nevyjde draho. Jo a je tam článěk, jak je to s montáží tz, přihlášením a zápisem do TP: http://www.vapol.cz/Files/file/faq-tz/faq-tz.htm
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

tojot píše:zdravím, tak sem hledal tažné na corrolu, a celkem solidní výběr a dobré ceny sem našel na e-shopu www.vapol.cz Prodávají Autohak a Brink (osobně dávám přednost Autohaku). Cena cca 2.600,- + nějaká ta elektoinstalace (myslím že bude stačit základní) a poštovné. Ale i tak to nevyjde draho. Jo a je tam článěk, jak je to s montáží tz, přihlášením a zápisem do TP: http://www.vapol.cz/Files/file/faq-tz/faq-tz.htm
Zase si nekdo pise samopochvalne prispevky na svuj e-shop? Kdybys nam radsi napsal, ze je to tvuj e-shop a ze jsi ochoten poradit, nez delal, jako ze je to obchod 3. osoby. Takhle to nevypada moc duveryhodne.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“