yaris 1.0 a okresky

vše ohledně modelové řady Yaris
Draimon
Člen Týmu

yaris 1.0 a okresky

Příspěvek od Draimon »

Kupuji yarise s motorem 1.0 VVTi. Jezdit s ním budu převážně po silnicích 2 třídy a okreskách (tak 70% času), zbytek pak hlavně po jedničkách, po dálnici tak jednou dvakrát za rok. Najedu skoro 20 000 Km za rok. Pořád ale přemýšlím jestli ten motor na to bude stačit. Přesedám z Favorita s LPG a rád jezdím plynule, ale svižně, takže žádné hrabání, ale ani loudání se 70 tkou, já spíš tak tou stovkou. Myslíte že poznám nějaký rozdíl ve výkonu, nebo bude alespoň stejný? Přeci jen při té zkušební jízdě se to až tak dobře nepozná.
Škoda Favorit 1.3 (1993)
Toyota Yaris 1.0 VVTi (2008)
Toyota Yaris 1.5 VVT-ie (2018)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Mozno budem subjektivny, pretoze toto auto ma dostalo. Ale zopar cisel-dialnica spolu 400km rychlost medzi 120-130km/h obcas aj viac (ked som chcel predbiehat -150km) a priemerka 5,1l/100km. Priemerna rychlost 101km/h pretoze cast som isiel aj mimo dialnice. Cesta 60km - cesta 1 a 2 triedy -priemerka 78km/h- 4,6l/100km. Pricom plne nalozeny v jednom smere (viem co hovorim plne nalozeny-vozievam tovar).
Muffinka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muffinka »

Rozdíl ve výkonu poznáš nejvýš k lepšímu. Také jsem měla před Yarisem Favorita. Doufám, že teď Favorítek neposlouchá, ale Yaris je dynamičtější a má super spotřebu. Včera jsem to zrovna valila po dálnici do mírného kopečka 150 ve čtyřech lidech. Na předjíždění je taky super, když správně podřadíš, tak je to žihadýlko. Doporučuji!!!
No a stovka jak píšeš je pro něj ideální;)
vajdan
Člen Týmu

Příspěvek od vajdan »

Já v lednu váhal, zda si YARISe 1L NG VVT-i pořídit jako "rodinný" vůz pro mne, ženu a dvě dcery (3 roky a 8 měsíců). Taky jsem měl strach a nyní nelituji. Váhal jsem mezi Fordem FUSIONem a Yarisem... Do ledna jsem jezdil Felicií 1.3 MPi a určitě necítím, že bych nyní řídil slabší auto...
Měl jsem možnost řídit YARISe 1.3 L a musím uznat, že je to nesrovnatelně lepší zážitek, ale na druhou stranu 1L mi docela stačí... Na tvém místě bych asi neváhal...
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Tak ako píše Muffinka, budeš badať rozdiel len k lepšiemu v porovnaní s Favoritom. Skôr by som to prirovnal k HTP, s tým rozdielom, že Yaris sa nechá rád vytáčať. Na 1,0 VVTi som prechádzal z 1,3 68 kW 93 k a som s ním spokojnejší. Priprav sa hlavne na bezkonkurenčnú spotrebu a vysokú zotrvačnosť vďaka vynikajúcej aerodynamike.
muco
Věčnej rejpal

Re: yaris 1.0 a okresky

Příspěvek od muco »

Draimon píše:Kupuji yarise s motorem 1.0 VVTi. Jezdit s ním budu převážně po silnicích 2 třídy a okreskách (tak 70% času), .. Myslíte že poznám nějaký rozdíl ve výkonu, ....

Ano,poznáš :wink: :wink: :wink: budeš moooc prekvapený a ver,že budeš vždy hladať nejakú zamienku ísť autom hoci aj pod barák do obchodu,len aby si si do toho sadol a zašoféroval si:P :P :P :P
Pozri sa-ja som mal fiestu pred yariskom.Fiestu som kupoval min.rok v máji ako funglovku (1.25/55kW) a tento rok som ho aj predal-nieže by som s ním nebol spokojný,ale yarisek je na tom asi o niečo lepšie -hlavne vozenie(to yaris je proti nemu "limuzína").Poviem len tolko-minimalne je to vo výkone(ford-yaris) to isté-ak nie lepšie(vďaka tomu VVTi systému)-a pri tom ma jaris 51kW a ford 55kW....Hlučnosť je tiež menšia v yarise. A spotreba?-zbytočné o tom písať,lebo je to už "otrepaná" básnička. :lol: :lol: :lol:
Jednou vetou-ideš do lepšieho!!!!!(ale predsa len-porovnávať favorit s yarisom ?? no nehnevaj sa,...- nemôžeš porovnávať neporovnávateľné :? :? :? )
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Vše bylo řečeno a nezbývá než souhlasit. Já mám sledovaný dlouhodobý průmět 6,5 litru (90% město), ale prakticky nikdy nejezdím na spotřebu protože mě to nebaví. Asi to bude tím, že švagr má Citroen C3 1,1, jezdí zásadně na spotřebu a pořád má tak o 1,5 litru větší spotřebu, tudíž já k tomu nemám motivaci. :twisted:
Nedávno jsem opravdu spěchal na dálnici (Praha - Jablonec), jel jsem stále 140-150 tacho, spotřeba byla cca 7,5 litru.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Draimon
Člen Týmu

Příspěvek od Draimon »

Dík všem za odpověď, mě už teď nezbývá nic jiného než se těšit, auto bych měl dostat během května :cry: ale po těch odpovědích se už teď přeedem těším jak si budu jezdit a užívat si ho :twisted: .
Škoda Favorit 1.3 (1993)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Gratuluji. Tak dej potom vědět první zkušenosti.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
boborr
Člen Týmu

Re: yaris 1.0 a okresky

Příspěvek od boborr »

muco píše:
Draimon píše:Kupuji yarise s motorem 1.0 VVTi. Jezdit s ním budu převážně po silnicích 2 třídy a okreskách (tak 70% času), .. Myslíte že poznám nějaký rozdíl ve výkonu, ....

Ano,poznáš :wink: :wink: :wink: budeš moooc prekvapený a ver,že budeš vždy hladať nejakú zamienku ísť autom hoci aj pod barák do obchodu,len aby si si do toho sadol a zašoféroval si:P :P :P :P

tak toto je sveta pravda. mam yariska uz 5,5 roka a za nic by som ho nemenil. ja aj ked idem len do obchodu, asi 3 minuty pesi, idem na bublifuku.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Měl jsem možnost jezdit s Yarisem předchozí generace pár tisíc kilometrů a dal jsem si to i po okreskách. Ve srovnání s Corollou 1.4 neuspěl, ale ve srovnání s Felicií 1.3 MPI rozhodně.
Výkonově každopádně, s ohledem na stabilitu jsem si tak jistý nebyl, asi to bylo proto, že v Yarisu je řidič posazený výše a Yaris je vůbec poměrově vyšší než široký/dlouhý, ve srovnání např. s tou Felckou. Díky větším kolům (měl jsem ho na 15") je tvrdší a zatáčky se dají řezat. Pocit nestability ale trvá, možná taky díky špatnému bočnímu vedení sedaček. Nicméně urvat se mi ho nikdy nijak nepodařilo.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Inak-možno ste si to aj vy všimli,ale ako som sa na yardu pozeral z balkóna,fabia I je naozaj vedla neho "angličák"...ani by som to nepovedal,keby som to neuvidel.A samozrejme ani výškou sa nijakému autu v tejto triede nevyrovná :lol: :lol: :lol:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mike.prague
Člen Týmu

Příspěvek od mike.prague »

Ahoj,
podobny problem jaky ty jsem resil se zenou. chteli jsme auto ted pro dva lidi, ale do budoucna i pro deti, jsem ve vyberu auta docela zoodpovedny, jelikoz rodice maji ( meli ) toyotu uz dlouho chtel jsem ji take, ale prisla mi celkem draha. Byli jsme se podivat i na ostatni znacky, ale yaris vyhral kvalitou zpracovani, vybavou i cenou po nedelni zkusenosti i bezpecnosti, coz ocenis urcite nejvic. Na foru je tema bouracka kam jsem dal fotky z nasi nedelni bouracky, nic se nam skoro nestalo, ale auto je uzsane. Ohledne motorizace jsem take vahal jestli litr nebo jednatrojku, vyhrala jednatrojka, jelikoz jsem na ni ukecal dobrou cenu a jeste ted maji bajecnou akci. Myslim si ze ti bude v pohode stacit litr, ale jelikoz budes jezdit s plnym autem na skodu by nebyla ani jednatrojka. Je to muj nazor, ale kazdopadne se rozhodl dobre s vyberem autem jako takovym.
Draimon
Člen Týmu

Příspěvek od Draimon »

Tak s autem už mám najeto skoro 2500 km, a to ho mám asi tři týdny. Nakonec jsem si vzal ten litrový motor, a musím říct že na jeho velikost má úžasný výkon. V táhlém kopci sice trochu ztrácí dech, ale zjistil jsem, že když člověk pospíchá a drží motor něco přes 4000 ot, tak do toho a samého kopce v pohodě udrží 100 a ještě mu je to málo :) . Jel jsem s ním po dálnici, plně obsazený a hnal jsem ho 130 a jen si broukal. I když na té dálnici jsem s ním přeci jen problém měl, nevím jak to, ale furt jsem ho musel krotit aby to nehnal 140 :shock: . Takže cesta 450 km, z toho 300 po dálnici, zbytek po jedničkách a asi 50 km po 2 a okreskách - spotřeba 5,3. Se spotřebou teda fakt nevím, jezdím jak už jsem psal poměrně svižně, motor má většinou 2500-3500 ot, při zrychlování i něco přes 4000, víc jen když je to potřeba (předjíždění, výjezd na rušnou silnici, apod), a spotřeba se podle palubního počítače nejdřív držela na 5,3, zhruba po najetí 1000 km klesla na 5,1 a teď má snahu držet na 4,9. Takže při pohledu na spotřebu člověka občas napadá jestli to není nafťák :-).
Prostě zatím si auto nemůžu vynachválit a když mi nedávno z Toyoty volali jak jsem s autem spokojený, měl jsem jen jednu výtku, a to indikátor dálkových světel mi v noci docela vadí a oslňuje mě (i když je fakt že jsem už byl unavený a od rána na očích čočky). Takže mám otázku pro ty co dočetly až sem, jak vám ten indikátor vadí?
Jo a perlička na závěr, mám pořád i Favorita a včera jsem si ho vzal do práce aby se projel, to byla ale cesta. Rádio přes motor není pořádně slyšet, řazení je volný a dlouhý, nejdřív ten motor netáhne a pak zase děsně řve, brzdy nebrzdí, ten volant jde nějak ztuha, do prčic, jak jsem s tim moh předtím jezdit??? Prostě ten Yarísek je návykovej a na nový auto si jeden rychle zvykne.
Boborr: zjistil jsem že už normálně taky vyhledávám záminky kam jet, a to sem dřív nedělal :roll: .
Škoda Favorit 1.3 (1993)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja ti odpoviem trochu inak (na indikator dialkoveho)-nepouzivam dialkove. A to preto lebo mam xenony a s tlmenymi vidim viac ako s dialkovymi
Odpovědět

Zpět na „Yaris“