Kotouce ATE
Kotouce ATE
Mate nekdo zkusenost nebo alespon vite neco o kotoucich ATE POWERDISK od firmy Continental Teves?Potrebuju brzo vymenit kotouce a nechal jsem si poradit od vyhlaseneho Honzi Matejcka(vetsina uz ho zna).Muj pozadavek byl aby mi poradil nejake lepsi kotouce nez original od toyoty a on mi rekl o techto,ale ty ja vubec neznam.Co o nich vite vy?
Re: Kotouce ATE
Kotouče, a nejen kotouče, ale celé brzdové systémy ATE patří ke světové špičce. Já jsem si je kdysi koupil na Peugeot 205, a co můžu říct? Brzdily:-).Morfík píše:Mate nekdo zkusenost nebo alespon vite neco o kotoucich ATE POWERDISK od firmy Continental Teves?Potrebuju brzo vymenit kotouce a nechal jsem si poradit od vyhlaseneho Honzi Matejcka(vetsina uz ho zna).Muj pozadavek byl aby mi poradil nejake lepsi kotouce nez original od toyoty a on mi rekl o techto,ale ty ja vubec neznam.Co o nich vite vy?
Ale poradit si nech spíše od Honz<b>y</b> Matějčka:-).

Re: Kotouce ATE
S hodným Honzíkem jsem právě o kotoučích mluvil a on mi je poradil.Takže jdu do nich kdyz je ATE spicka.A ani u Honzy nejsou drahe.Oproti originalu ta cena stoupne o cca 500,-/ks.ombre píše:Kotouče, a nejen kotouče, ale celé brzdové systémy ATE patří ke světové špičce. Já jsem si je kdysi koupil na Peugeot 205, a co můžu říct? Brzdily:-).Morfík píše:Mate nekdo zkusenost nebo alespon vite neco o kotoucich ATE POWERDISK od firmy Continental Teves?Potrebuju brzo vymenit kotouce a nechal jsem si poradit od vyhlaseneho Honzi Matejcka(vetsina uz ho zna).Muj pozadavek byl aby mi poradil nejake lepsi kotouce nez original od toyoty a on mi rekl o techto,ale ty ja vubec neznam.Co o nich vite vy?
Ale poradit si nech spíše od Honz<b>y</b> Matějčka:-).

toto som nasiel hned v prvom riadku vyhladavaca..treba precitat a vyvodit nejaky zaver
http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... Discs.html
http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... Discs.html
Zrovna Brembo je značka tak max. díky tomu, že že má plakát v každé "mototechně," ale s kvalitou kotoučů jsou na štíru (tedy něco jako tlumiče pérování Monroe). Ale to se myslím všeobecně ví. Brembo vyrábí kvalitní čtyřpístkové brzdové třmeny, to je asi vše.mison píše:aj brembo su spicka pocul som uz x staznosti ze sa zachvilu zvlnili. ked original kotuce vydzali napriklad 100tis km.. a bez problemov a este su aj lacnejsie... ja som o takych kotucoch a firme nepocul.. ale to neznemena ze nemozu byt dobre..lebo ja som sa este moc kotucami nezaoberal.
Předpokládal jsem, že tazatel se ptal hlavně proto, že se chce vyhnout značkám typu Brembo. Co se týče ATE, tak vyrábí opravdu jedny z nejkvalitnějších kotoučů, vůbec bych se nebál, že se snadno vyhřejou nebo zvlní.
Ještě podotek ke značkám brzdových systémů.
Myslel jsem si, že destičky LUCAS jsou také very good, ale bohužel. Dal jsem je na Starleta, a ten během dvou let skoro nebrzdil. Tak jsem se na ty LUCASy podíval. Po 50.000 km byl sjetý asi 1 mm, povrch destiček vypadal jako pochromovaný a původně dobré kotouče úplně v hajzlu (-4mm). Vždy jsem měl za to, že musí ubývat hlavně destička, né abych kupoval kotouče a destličky mi zůstávaly:-). Teď jsou tam destičky Textar (drahota-kvalita) a na Carině Nipparts (netakdrahota-takykvalita),a vše brzdí a ubývá tak, jak má.
Takže přiznávám, že není ve všem značka jako značka, ale o ATE znám kladné reference i z okolí, a nebojím se ho doporučit.

Předpokládám, že Morfík asi jezdí jako prasopes (sorry Morfíku:-) ), takže "Nipáty," či jiný originály mu asi nestačí.mison píše:asi je potom na mieste otazka ci sa oplati kupit ATE pred originalom..hlavne ked je original lacnejsi.
Já jsem měl na peugeotu 205 kotouče (originál) bendix, ale motor byl 1.9 D, kterej je těžkej jako prase, takže šly rychle do kopru. Pak mi tam nějaký fachman namontoval Brembo he he, ty odešly za pár týdnů. O ATE jsem nevěděl, že tam jsou.
Mí známí (jenom 2), kterým nedělá problémy pohyb rychlostí 240 km/h (tedy jezdí jako prasata), mají oba ATE kotouče, protože se dle jejich slov nekroutí a tolik nevyhřívají.
Pokud se dělají i jiné kvalitní, rád věřím, ale ze značek Brembo, Bendix, Girling, Ferodo... bych si asi nic pro razantnější jízdu nebo těžší auto nevybral.

no to ze sa menej hreju bude dost odvazne tvrdit..ale to ze sa nekrutia je argument. tamje pisane ze ATE dost reziveji. inac mozno viac ako na kotucoch zalezi pri brzdeni na platnickach a zmesi z akej su spravene. teda pokial berieme standardny rozmer kotuca. pokial ma kotuc este minimalnu predpisanu hrubku tak sa da osustruzit a pouzit s nejakymi dobrymi platnickami.
Muj nazor:
Brembo......nebrat.
ATE............nebrat.
Rozhodne bych volil originalni kotouce(ne nejakou druhovyrobu).
Na modelu Celica Turbo ,jsou OEM kotouce,to nejlepsi co tam clovek muze namontovat....predpokladam,ze totez plati pro model GTi.....kotouce jsou dimenzovane,prave pro danou hmotnost vozu a konstrukci brzdicu....rozhodne nejlepsi reseni.
Kotouce od firem jako Brembo,ATE atd....jsou univerzalni vyrobky prizpusobene na pozadovany rozmer....rozhodne se zde nepocitalo s rozlozenim hmotnosti vozu,pouzitymi destickami atd.
Pokud chces brzdy od vehlasnych znacek,jako Brembo a spol,tak pouze jako Big Brake Upgrades ,kde dostanes celou sadu...kotouc+brzdice+desky......zde je kvalita nesrovnatelne lepsi nez v serii,ale tomu samozdrejme odpovida i cena.Pouha vymena kotoucu nema zadny smysl.....je to krok zpet.
Brembo......nebrat.
ATE............nebrat.
Rozhodne bych volil originalni kotouce(ne nejakou druhovyrobu).
Na modelu Celica Turbo ,jsou OEM kotouce,to nejlepsi co tam clovek muze namontovat....predpokladam,ze totez plati pro model GTi.....kotouce jsou dimenzovane,prave pro danou hmotnost vozu a konstrukci brzdicu....rozhodne nejlepsi reseni.
Kotouce od firem jako Brembo,ATE atd....jsou univerzalni vyrobky prizpusobene na pozadovany rozmer....rozhodne se zde nepocitalo s rozlozenim hmotnosti vozu,pouzitymi destickami atd.
Pokud chces brzdy od vehlasnych znacek,jako Brembo a spol,tak pouze jako Big Brake Upgrades ,kde dostanes celou sadu...kotouc+brzdice+desky......zde je kvalita nesrovnatelne lepsi nez v serii,ale tomu samozdrejme odpovida i cena.Pouha vymena kotoucu nema zadny smysl.....je to krok zpet.
tak nejak. zlepsit citlivost brzd sa da aj oblozenim.. len tam treba trochu experimentovat, lebo nie vsetky druhy a znacky su vhodne na beznu prevadzku. Niektore treba zahriat ale potom brzdia brutalne..aj so seriovymi kotucmi.ale za studena brzdia velmi zle.
Naposledy upravil(a) mison dne stř 25.05.2005, 17:02, celkem upraveno 1 x.
A oni se do Toyot davaji original od OEM?Jestli ano,tak je to trochu jina debata.Ja totiz vubec nevim od jakych firem se na cele auto dodavaji originaly?Da se nekde zjistit jaky firmy dodavaji na auto dily jako original?Treba ze podvozek je origos od fensportu,ted vidim ze brzdovy system je od OEM,vite nekdo dalsi?Nebo se to da nekde najit?
Ja se v tom sice moc nepohybuju ale na tom tvrzeni EVO500 bude asi dost pravdy.Pokud ATE nedelaji brzdovy system primo na Celicu,tak je to univerzal a univerzalni dily nebudou nikdy lepsi nez original pripraveny primo na dane auto.To si myslim i ja.
P.S.: Jo jo ted mam nova kolesa a opravene servo,tak budu jezdit jako prasopes
Ale 300km/h to porad hnat nebudu

Ja se v tom sice moc nepohybuju ale na tom tvrzeni EVO500 bude asi dost pravdy.Pokud ATE nedelaji brzdovy system primo na Celicu,tak je to univerzal a univerzalni dily nebudou nikdy lepsi nez original pripraveny primo na dane auto.To si myslim i ja.
P.S.: Jo jo ted mam nova kolesa a opravene servo,tak budu jezdit jako prasopes

OEM= Original Equipment Manufacturer ,coz znamena,ze je to oznaceni pro soucastku seriove dodavanou vyrobcem.......neni to zadna firma,je to oznaceni serioveho dilu. Kdo dodava Toyote brzdove systemy nevim.....tipnul bych to na NipponDenso.
A co se tyce toho podvozku...tak tlumice,do Celicy scela urcite nedodava Britska spolecnost Fensport. Nevim jak u GTi ,ale GT4 ma tlumice MacPherson.
Firma Fensport nabizi pro pripadne zajemce Performance tlumice,ktere jsou trochu o necem jinem,nez originaly.
A co se tyce toho podvozku...tak tlumice,do Celicy scela urcite nedodava Britska spolecnost Fensport. Nevim jak u GTi ,ale GT4 ma tlumice MacPherson.
Firma Fensport nabizi pro pripadne zajemce Performance tlumice,ktere jsou trochu o necem jinem,nez originaly.
- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
EVO 500
Ahoj mam dotaz muzu dat sport pruziny WEITEC na seriove tlumice .
mam avensis (nikde nemohu sehnat tlumiece)
Bude to hodne vadit jsou tam kayaby tlumice
mam avensis (nikde nemohu sehnat tlumiece)

C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
Re: EVO 500
Tlumice Kayaba jsou vcelku solidni....kdybys mel KYB AGX tak neni co resit,ale v serii se samozdrejme nedodavali.Porsacek píše:Ahoj mam dotaz muzu dat sport pruziny WEITEC na seriove tlumice .
mam avensis (nikde nemohu sehnat tlumiece)![]()
Jde o to,jake jsou ty pruziny? Predevsim je dulezite snizeni vozu.
Pokud budou ty pruziny o moc kratsi nez seriove,tak vyrazne zmensis pracovni plochu toho tlumice(v krajnich pripadech ji dokonce prekrocis).
Takze pouzit to urcite pujde,ale pocitej s tim,ze zivotnost toho tlumice se snizi....jak vyrazne...to se neda rict.
Pises,ze pruziny jsou sportovni...takze predpokladam,ze i tvrdsi,takze k vyraznemu propruzeni nebude dochazet,takze doufej,ze se vlezes nad min. hranici stlaceni toho tlumice. Ve vetsine pripadu je to O.K,takze bych do toho sel......kdyz tak koupis nove tlumice