Pomôžte mi

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
qvv
Člen Týmu

Pomôžte mi

Příspěvek od qvv »

Čo je to keď kvapká od vodnej pumpy chladiaca kvapalina? Má ložiská vodná pumpa alebo je to len nejaké tesnenie? čo to stojí alebo koľko by stála vodná pumpa?
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Na 4E-FE motor stoji vodni pumpa kolem 1000 KC. Nema smysl ji menit po castech.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Vodní pumpa je vyrobena tak, aby, když se opotřebuje/poškodí těsnění hřídele, tekla voda ven. Je to proto, aby hřídelka nepřirezla a nezničila vše okolo.
Musí se vyměnit celá.
Obrázek
qvv
Člen Týmu

Příspěvek od qvv »

a tá výmena je náročná, treba s tým isť do servisu alebo si to dokážem vymeniť aj sám
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 qvv: Nevím, jak moc jsi manuálně zručný, ale pokud nejsi naprosté kopyto, tak bys to měl bez problémů zvládnout.
Obrázek
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Výměna samotného vodního čerpadla je triviální, čerpadlo je upevněno na 5 šroubech dle typu motoru, problém, ale je se k těmto šroubům dostat alespoň u E9 motor 1,3. Tento víkend jsem to měl celé rozebrané neboť mi tekla chladící kapalina z místa spoje hliníkového nálitku (k němu je čerpadlo upevněno) a výtlačné trubky odkud je kapalina čerpána dál k termostatu, do topení atd.
Takže u E9 1,3, abyste mohli vyměnit vodní pumpu musí se krom jiného odstranit silent blok motoru, pak držák motoru (to k čemu je silent blok přišroubován) k tomu však ale potřebujete sundat spodní plastový kryt rozvodového řemenu, protože šrouby držáku jsou částečně zakryty tím plastovým krytem no a aby to bylo ještě komplikovanější, aby šel sundat ten debilní plastový kryt, musí se stáhnout řemenice drážkového řemene z motoru!!! :mad: (kryt je pod ní), to sem ale nedělal, protože nemám stahovák a radši jsem v tom místě, kde jsou šrouby plastový kryt rozřezal (aspoň ho mám teď 3 dílný :idea: ). Veškerá anabáze je kvůli jednou blbému šroubu čerpadla, který je přikrytý tím držákem motoru a nemůžete jej proto vyšroubovat - takový domino efekt abyste mohli sundat jednu věc musíte sundat x dalších. Musím říct, že trochu mě tím kucí japonští zklamali, když člověk chce vyměnit tak banální věc jako vodní pumpu musí rozebrat skoro „půl“ auta

Perla na závěr, k tomu proč jsem to celé rozebíral, tj. abych přetěsnil tu výtlačnou trubku která je přes gumový kroužek (který by potřeboval vyměnit) vsazena do nálitku, jsem se vůbec nedostal, neboť nálitek je přišroubován k motoru 3 šrouby a jeden z nich je přímo na motoru, takže se musí nejprve vytáhnout výtlačná trubka to znamená dát pryč karburáror a komplet sání :!: -na to jsem už fakt neměl nervy. Nakonec jsem to zatěsnil zevnitř (z vodní strany) silikonem na motory uvidíme jestli to vydrží jinak budu asi radši dolívat (nebylo to moc cca 1 l 5000km).
Snad to je na jiných modelech je jednodušší
RP
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Odpovědět

Zpět na „Corolla“