Xenony

nová modelová řada - nástupce Corolly
kakaf
Člen Týmu

Xenony

Příspěvek od kakaf »

Ja len že či si už niekto dal namontovať xenóny. Pochváltesa. Ináč je to tu dosť mŕtve. :stern:
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Xenony jedine original (skoda ze v CR to nejde dat za priplatek, v nemecku to nabizeji za cca 600 EUR), jinak jsem dodelaval xenony na yarise, musim uznat ze sviti to pekne, jinak porad to blbnulo. Tak ze nic neni nad original
Naposledy upravil(a) Max8888 dne sob 21.03.2009, 13:58, celkem upraveno 1 x.
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Keď som si kupoval Aurisa tak mi v Toyote ponúkali xenóny aj s montážou za 12000 Sk plus záruka. Len neviem či origináli. Vtedy ma xenóny nezaujímali takže o tej ponuke viac podrobností neviem.
Našiel som si na internete celkom solídne xenóny http://slovakia.xenoneurope.com/xenony- ... informacie cena je približne 8000 Sk a do tých sa asi pustím. Len neviem či tou vlastnou montážou neporuším pravidlá záruky. Mohol by mi niekto poradiť ?
bingo
Člen Týmu

Příspěvek od bingo »

Tak pravidla zaruky mozna taky, ale predevsim je pouziti vybojky ve svetle homologovanem pro halogenovou zarovku nedovolena uprava. Mimo to xenony musi mit ostrikovace a automatickou regulaci sklonu svetel. Doporucuju precist toto:
http://www.tuning.sk/?name=xenonove_sve ... ety_tuning

Auris ma vyhodu v tom, ze vsechny maji optiku svetla s cockou, takze xenony s bilou barvou v tom nemusi byt poznat a nikdo zadne ostrikovace ani regulaci hledat nebude.

To, co ti nabizeli u prodejce, byla urcite neoriginalni dodelavka bez ostrikovacu a regulace, komplet original se vsim by musel stat podstatne vic. Jen ti teda mohli rict, ze je to nelegalni, at vis, do ceho jdes :)

Taky resim svetla, ale spis zkusim nejake lepsi zarovky.
Auris 1.6 Sol
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

bingo píše:Tak pravidla zaruky mozna taky, ale predevsim je pouziti vybojky ve svetle homologovanem pro halogenovou zarovku nedovolena uprava. Mimo to xenony musi mit ostrikovace a automatickou regulaci sklonu svetel. Doporucuju precist toto:
http://www.tuning.sk/?name=xenonove_sve ... ety_tuning

Auris ma vyhodu v tom, ze vsechny maji optiku svetla s cockou, takze xenony s bilou barvou v tom nemusi byt poznat a nikdo zadne ostrikovace ani regulaci hledat nebude.

To, co ti nabizeli u prodejce, byla urcite neoriginalni dodelavka bez ostrikovacu a regulace, komplet original se vsim by musel stat podstatne vic. Jen ti teda mohli rict, ze je to nelegalni, at vis, do ceho jdes :)

Taky resim svetla, ale spis zkusim nejake lepsi zarovky.
Auris má v předních světlech žárovky H11 a například Osram je vyrábí řádně homologované i ve verzi Night Breaker se svítivostí vyšší o 90%. Pozor ale na to, že jejich životnost je ve srovnání se standardní H11 zhruba poloviční. Za dobrou cenu jsem je našel tady: http://www.e-light.cz/svitidla/1794/
Cuba
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Tak navzdory tomu, ze jsem byl vyhradne pro original, tak asi pred 6mesici jsem tam dal xenony. Musim ric ze me to udelali primo v Toyote a dokonce i se zarukou, cena cca 5500Kc vcetne montaze. Zatim zadny problem.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

to ti delali nejakou HID sadu?
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Ano. Chtel jsem dodelat originaly, ale napocitali me pres 40t.(novy naraznik s omivanim svetlometu, nove svetlomety, nejake jine kraviny a prace, a pak jeste by bylo treba to dat zapsat do TP) tak jsem do toho nesel.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ale pres to Ti to Toyota udelala a bez zapsani do TP a bez ostrikovani a jineho narazniku??
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Luke_Luke píše:Ale pres to Ti to Toyota udelala a bez zapsani do TP a bez ostrikovani a jineho narazniku??
Tak jasne ze HID sadu me nabidli a namontovali primo v Toyote , ze pri s tim maji skusenosti a to co tam dali je kvalitni, a jelikoz to montovali oni tak je to se zarukou (jinak bych do toho nesel - mel jsem uz skusenosti u Yarisu porad se to kazilo a zadna zaruka). Samozreme ze HID sadu do TP me nikdo nezapise, a jak pojedu na STK na prohlidku tak tam budu muset dat normalni zarovky. Jinak jak jsem napsal - pokud by jsi chtel dodelat tam original tak jak to ma byt tak to bude stat pres 40t
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha a serizuje to svit podle toho jek se auto naklani na hrbech atd??
Ptz to u xenonu podle zakona byt musi.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Automatyckou regulaci sklonu svetel podle zatizeni nemam, musim to delat manualne.
Ovsem pokud mislis dynamicke serizovani svetl (a to podle rychlosti jizdy, a stavu vozovky), tak toyota to aurisu ani nenabizi, mam ten pocit ze to je jen v novem Avensisu, a pak jedine v Lexusu. A vubec tato funkce u svetel je nova a pokud se nepletu tak se nabizi cca rok a od automobilu stredni tridy
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

u xenonu musi byt ostrikovac a aut. naklaneni podle zatizeni kufru ( zadni napravy )

ze zakona to byt musi ale kdyz nemas xenony v papirech tak je to stejne jedno
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
johny2000
Manager Týmu

STK

Příspěvek od johny2000 »

Mám známého na STK a ten říká, že lidi co mají na autě xenony a nemají náklápění vyhazují od technické.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
RulezZzOr
Řidič

Re: STK

Příspěvek od RulezZzOr »

johny2000 píše:Mám známého na STK a ten říká, že lidi co mají na autě xenony a nemají náklápění vyhazují od technické.
to je jasne ne :)

si kupim xenon na h11 a prdnu je tam asik :)
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
Odpovědět

Zpět na „Auris“