Nejde do otáček

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
m.deejay
Člen Týmu

Nejde do otáček

Příspěvek od m.deejay »

Zdravím, mám Yarise Verso z roku 2000 a je to 1.3 benzin. Normálně nastartuju, ale když sešlápnu plynový pedál, tak to vůbec nechce jít do otáček (za plynem). Občas se ty otáčky trochu zvednou, ale nejde to tak jak by mělo. Co s tím asi je ?
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Zkus čidlo nasávaného vzduchu (něco jako váha vzduchu) Celkem se to zasírá. Je do teda jedna z možností co mě napadla. Dobře se to čistí čističem na brzdy. To mi poradil kámoš z Toyoty.
m.deejay
Člen Týmu

Příspěvek od m.deejay »

ok, zkusím...na vrakáči mě řekli, že u Yarisů docela odcházej váhy vzduchu...
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Ono odcházejí je špané slovo. Spíše se dost zanáší. Je třeba to čistit.
zephyr
Člen Týmu

Příspěvek od zephyr »

Zdarec,mě můj Yarisek taky nejde hned do otáček.Jde o to,že když to běží na volnoběh a přidám plyn tak nějakou sekundo to nic nedělá(spíš jak kdyby se to dusilo) a po chvilce se otáčky normálně zvednou.Může to být taky tou váhou vzduchu?Vzduchovej filtr mám skoro novej(klasickej filtr ne přímej ani KN).Ta váje je kde,můžete sem někdo vložit fotku co se má přesně vyčistit.Díky.
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Když otevřeš kapotu a koukneš z levé strany sání (plastový box ve kterém je vzduch. filtr), tak jsou tam dva miniaturní šroubky zlaté barvy. Opatrně povolit aby někam nezapadly. Tím povolíš váhu vzduchu a výtáhneš ji. Je z ní třeba sundat konektor. Takhle to mám na yariskovi 2001. Nechal jsem si to vyčistit za 100 v servisu při výměně oleje, ale nepomohlo to. Při přidání plynu při rozjedu to nemá žádný zátah. možná voda v nádrži. Doporučili mi technický benzín. cca 4dl na plnou nádrž. snad to pomůže.
zephyr
Člen Týmu

Příspěvek od zephyr »

Já z tím byl v servisu,vyčistili mi tu váhu vzduchu,vyměnili svíčky a je po problému.Autíčko jede krásně.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“