Já mám docela čerstvou zkušenost. Kupoval jsem si totiž přesně tuhle čeldu před necelým měsícem
Myslím si, že moje zkušenost je docela objektivní:
Nejprve jsem si na netu zjistil, na co se má člověk dívat, když si kupuje auto (tak všeobecně). Potom jsem si našel jeden inzerát na tipcars (nechtělo se mi cestovat přesně jako tobě), kde nabízeli celicu v super stavu v bazaru Eurocars ve Frýdku-místku za 254k kč. Vzal jsem bráchu a strýce (oba se v autech dost vyznají) a jeli jsme se tam podívat. Auto opravdu vypadalo na první pohled super, i interiér byl dost zachovalý. Ale když jsme auto nastartovali, tak strýc řekl, okamžitě od toho auta ruce pryč. Inzerovaných 85000km měl zvuk, jako kdyby byl už posmrti. Navíc v motoře je spousta plastů, které na sebe úplně perfektně nedosedaly (asi nějaká bouračka). Nicméně jsme jeli domů s prázdnou, ale aspoň jsem věděl na co bacha. Auto jsme celé prolezli a opravdu to byl vrak. Potom jsem nějakou dobu brouzdal po mobile.de a vytipovával si auta, ale neměl jsem odvahu ani čas tam jet, tak jsem se rozhodl pro dovozce.
Kontaktoval jsem 3 (všichni moji známí)! Jeden mi řekl, že chci hodně muziky za málo peněz, druhý se sním zhodl a říkal, že to chce tak aspoň za 300k a ten třetí mi říkal, že má k sehnání 2 auta. Jednu černou v kůži za 250k a druhou stříbrnou za 260k. Říkal, že má v německu známého, který auta viděl, vyfotil mu je a ručí za jejich kvalitní stav. Byl jsem s toho naprosto nadšený a jel jsem se k němu na ty fotky hned podívat. Nechápal jsem když mi ukazoval fotky stažené s internetu z mobile.de.
Doma jsem se hned podíval na net a opravdu jsem tam ty auta našel a byly to ty nejlevnější vraky, kde každé přecenil (když odečtu výdaje) asi o 40k a sliboval nájez menší o 70tkm, k tomu jsem neměl nejmenší důvod mu věřit, že auta skutečně ten jeho známý viděl (pokud nějaký vůbec existoval). Tak jsem se sním rozloučil s tím, že se mu kdyžtak ozvu!
Toto mě odradilo natolik, že už jsem žádnému dalšímu dovozci šanci nedával a rozhodl se pro auto jet sám. Odpověděl jsem asi na 15 mailů v němčině, kde se mi zpátky ozval jenom jeden s kterým jsem si domluvil zchůzku a už jsme ještě s jedním známým, co umí hovorovou němčinu jeli do D. Auto bylo nádherné! Zvuk jak konipásek a nikde nebylo nic, co by se zdálo jenom podezdřelé, že není originál. Když jsme se autem projeli a já neslyšel nikde žádné rezonování plastů nebo jiné pazvuky, tak už bylo rozhodnuto, že se domů nebudu vracet s prázdnou

Auto mám po starší paní (55 let) a první majtel. Serviska a faktury o opravách. No prostě naprostá paráda. Mám s toho, že jsem si tam zajel sám, výborný pocit!