ABS-když se mi rozvití kontrolka palivoměru.
ABS-když se mi rozvití kontrolka palivoměru.
Hojte,chtěl jsem se zeptat všiml jsem,že na přistrojovce je ukazatel ABS,když jsem se podíval do přiručky tak tam je napsané (dopravte vozidlo k prodejci Toyoty) co to znamená asi to zní blbě.Myslel jsem že to třeba znamená anti blokovací system brzd.A ještě jsem se chtěl zeptat když se mi rozsvití kontrolka na pailvu to znamená kolik ještě můžu dojet třeba do nejbližší stanice.Díky
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ABS-když se mi rozvití kontrolka palivoměru.
Ty seš asi v autě poprvé co?:)1.3 55kw píše:Hojte,chtěl jsem se zeptat všiml jsem,že na přistrojovce je ukazatel ABS,když jsem se podíval do přiručky tak tam je napsané (dopravte vozidlo k prodejci Toyoty) co to znamená asi to zní blbě.Myslel jsem že to třeba znamená anti blokovací system brzd.A ještě jsem se chtěl zeptat když se mi rozsvití kontrolka na pailvu to znamená kolik ještě můžu dojet třeba do nejbližší stanice.Díky
U rollky je obrovská rezerva, okolo 10litrů, takže ujedeš minimálně 100km

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

Ak ti svieti kontrolka, tak pravdepodobne budes mat nefunkcne cidlo ABS. To je docela draha srandicka, mna to stalo 8000sk... Je to casty problem u e10 corolliek, skoda, ze to vyrobca neuznal ako vyrobnu chybu. Co sa tyka palimoveru a "hladoveho oka"
tak ked zacne svietit (na rovinke) tak tam mam este cca 12l... Viac ako 38l som do 50l nadrze nedostal
takze bud kludny, ked ti bude svietit trebars aj 100km, este stale tam budes mat cca na dalsich 100km, ale je to rozhodne neprijemne jazdit s rozsvietenym hladovym okom

Toyota Auris TS Hybrid 2016
Někde tady sem čet, že rezerva je 8 litrů, takže přesně nevím, ale jako pokoušet to a jezdit s hladovým okem co to dá je risk, nikdy nevíš, jestli to ukazuje dobře a hlavně vyjet do až do poslední kapky pro to taky neni nejlepší 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

Tu su tiez nejake udaje o velkosti rezervy...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =51l#17422

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =51l#17422
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já tam taky při ještě dvoudenním ježdění s hladovým okem nalil max. 38.9l 

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- vind.o
- Navigátor
Tak jsem to osobně několikráte zkoušel se svou corollkou E11, ale nevydržel do konce.
Měřeno od prvního zažhnutí hladového oka.
Orlické hory (kopcovitý terén) - najeto 183 km - natankováno 45 l
naposledy v neděli 9. března 08
směs dálnice x rychlostka - najeto 185 km - natankováno 46,26 l
Pokud to propočítávám, tak při spotřebě cca 6,5 l/100 by neměl být problém ujet na rezervu nouzově přes 200 km. Osobně bych to až tak moc neriskoval.
Nejhorší jsou ty nervy, že to musí každých 100 metrů škytnout a chcípnout
Ještě jedna zajímavá informace. Před tankováním ukazovala ručičky u přístrojovky E49a na pravý horní okraj hladového oka. U vyrianty E49z to bylo na nejbližší hranu písmenka.
Kdo to vydrží je dobrej
, ale bude vypadat asi takhle
a na hlavě ani vlas 

naposledy v neděli 9. března 08

Pokud to propočítávám, tak při spotřebě cca 6,5 l/100 by neměl být problém ujet na rezervu nouzově přes 200 km. Osobně bych to až tak moc neriskoval.
Nejhorší jsou ty nervy, že to musí každých 100 metrů škytnout a chcípnout

Ještě jedna zajímavá informace. Před tankováním ukazovala ručičky u přístrojovky E49a na pravý horní okraj hladového oka. U vyrianty E49z to bylo na nejbližší hranu písmenka.
Kdo to vydrží je dobrej

Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme

Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
hehe tak to si machervind.o píše:Tak jsem to osobně několikráte zkoušel se svou corollkou E11, ale nevydržel do konce.![]()
naposledy v neděli 9. března 08![]()
Nejhorší jsou ty nervy, že to musí každých 100 metrů škytnout a chcípnout![]()
![]()
Kdo to vydrží je dobrej, ale bude vypadat asi takhle
a na hlavě ani vlas

No to chce pevný nervy, já osobně bych to až do padnutí nezkoušel 

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

Já mám maximum 48l, nevím ani jak dlouho to hladový oko svítilo, ale určitě by se tam ještě ty 2l našly. Většinou ale najedu do 400-500 km (na ukazateli kolem poslední 1/4) a beru cca 30-38l, teď se mi spotřeba furt drží 7,4-7,6/100 na černé, co sem tankoval zatím asi 10x (vždycky do plné) tak sem se dostal pod 6,5 jenom jednou. Stříbrná byla asi líp zajetá, ale tam sem jezdil za 6,5 pořád. A hladový oko blikne asi kolem těch 38l a permanentně svítit zůstane tak kolem těch 42l - to odpovídá těm 8l rezervy.
A ABS může svítit, protože to může být jenom nějak zanešený, eventuelně i pojistka, chce to každopádně prohlídnout. Funguje vůbec (když prudko zabrzdíš tak kopání do pedálu a samozřejmě nezablokování kol) ?
A ABS může svítit, protože to může být jenom nějak zanešený, eventuelně i pojistka, chce to každopádně prohlídnout. Funguje vůbec (když prudko zabrzdíš tak kopání do pedálu a samozřejmě nezablokování kol) ?
Holomek!
-
- Řidič
Co se týče té rezervy... Dřív jsem tankoval až začalo trvale svítit hladový oko, byl jsem tak zvyklej z práce, kde kvůli počítání spotřeby se musí nádrž vyjet, než se natankuje. To jsem pak vždycky tankoval cca 38-40 litrů, podle toho, kdy začalo hladový oko svítit. Někdy jsem na rezervu jel i třeba 40 km.
Loni na podzim mi hladový oko svítit přestalo. Už jsem měl najeto přes 650 km na nádrž, ručička palivoměru spadla dolů a hladový oko nic. Když jsem měl najeto kolem 700 km, auto už nechtělo startovat na první otočení klíčkem, vždycky až napodruhý. Zajel jsem k pumpě a do nádrže se tentokrát vešlo, tuším, cca 45 litrů.
Řekl jsem si tehdy, že je vlastně fuk, jestli nádrž vyjedu nebo ne, navíc výrobce doporučuje tankovat, když zbývá cca 1/4 nádrže. Takže nějakou rezervu už neřeším, tankuju jak doporučuje výrobce, někdy o trochu dřív, jindy o trochu pozdějc, nemusím se bát, že zůstanu na suchu a spotřebu si orientačně můžu spočítat i takhle. Stejně ji mám skoro pořád stejnou a výrazně se nemění, tak proč si přidělávat starosti?
Loni na podzim mi hladový oko svítit přestalo. Už jsem měl najeto přes 650 km na nádrž, ručička palivoměru spadla dolů a hladový oko nic. Když jsem měl najeto kolem 700 km, auto už nechtělo startovat na první otočení klíčkem, vždycky až napodruhý. Zajel jsem k pumpě a do nádrže se tentokrát vešlo, tuším, cca 45 litrů.
Řekl jsem si tehdy, že je vlastně fuk, jestli nádrž vyjedu nebo ne, navíc výrobce doporučuje tankovat, když zbývá cca 1/4 nádrže. Takže nějakou rezervu už neřeším, tankuju jak doporučuje výrobce, někdy o trochu dřív, jindy o trochu pozdějc, nemusím se bát, že zůstanu na suchu a spotřebu si orientačně můžu spočítat i takhle. Stejně ji mám skoro pořád stejnou a výrazně se nemění, tak proč si přidělávat starosti?

Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Přesně, lepší tankovat dřív, než pak třeba oddělat vstřiky. 

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16