Imobilizér u E10 r.v.96

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Imobilizér u E10 r.v.96

Příspěvek od Ing_Mazi »

Čauwec, přikoupil sem Rollku E10 a mám u klíčku imobilizér, ale buď sem já blbej nebo ten imobilizér, páč sem do teď nepochopil jak to funguje :) mělo by to být i jako dálkový zamykání a imobilizér v jednom.

Ale když někam přijedu a vypnu motor, ani nemusím vytahovat klíček ze zapalování a když chcu znova nastartovat tak nic!! Na imobilizéru (značka Bosch) mám 2 tlačítka jedno tlačítko hladký a jedno s takovou tečkou, ale nevím který na co je a fungovat to taky nefunguje :D

Když zmáčku ten hladkej tak to pípne bliknou blinkry ale pořád to nejde nastartovat, když to zmáčku podruhé tak se auto zamče a jak se pohnu tak se spustí alarm a začne to troubit a houkat jak u blbejch :D

To tlačítko s tou tečkou nefunguje na nic asi, páč se nic neděje když ho mačkám :D

Otázky zní :

Máte někdo něco podobného?
Jak to ovládáte?
Který tlačítko je na co?

PoraĎte pls

:oops:
qudy
Člen Týmu

Příspěvek od qudy »

Některé alarmy mohou mít samostatné tlačítko na ovládání třeba 5 dveří ale vzhledem k zapojení centrálního zamykání je tato funkce nevyužita. Po vypnutí klíčku se může aktivovat třeba po 5 minutách imobilizer. U Jablotronu ale stačí když chceš nastartovat a imobilizer je aktivovaný při zapnutém klíčku stisknout tlačítko na ovladači.
Badger
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Tezko rici co je na co a jak to ovladat... :D Musis si s tim vyhrat a poradne to vsechno vyzkouset! To je asi tak jedina rada co me napada :D jinak ja mam origo alarm s centralem a imobilizerem :wink:
Toyota Corolla 1,3 16V 65kW, rv.1994, Výbava: 4x el. okna, posilovač, alarm s dálkou, střešní okno se solárem
Úpravy:komplet čirá optika, xenony, upravený exteriér, komplet úprava motoru, alu 17" s 205/40 ZR 17, hudba atd...
macik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macik »

Najlepsie bude asi vediet povodny majitel :-)

btw - co to robi, ked niektore tlacitko 1-2 sekundy podrzis? :-)
Corolla E10, 3D, 4E-FE, Social Edition, 289000 km
DARO
Člen Týmu

Příspěvek od DARO »

Ja mam E10 r.v.96
Imobilizer je priamo v kluci a na
alarm (AVITAL) mam dialkove
pri kluci na retiazke.
Ten tvoj ovladac bude asi len
dialkove na centrala a chce to
len odsledovat ako ma
spravne fungovat.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Imobilizér obecně je zařízení, co zneschopní ECU nebo motor. E10 by měly mít imobilizér řešený čipem v klíčku, takže pokud rozbiješ spínačku a budeš startovat šroubovákem, tak to nenastartuje. Pokud má nějakej alarm imobilizér, tak to obvykle znamená, že tam je relátko, na který se napojí nějakej zásadní okruh (palivová pumpa, zapalování, ovládací kabel startéru, apod.) a ten je rozpojenej, pokud je aktivní alarm. Princip funkce je potom takovej, že zloděj přijde, ustřihne nebo zneschopní sirénu, případně ten alarm a opět nebude schopnej nastartovat, protože ten jištěnej okruh zůstane vypnutej (aktivoval by se teprve až bys vypnul alarm ovladačem).

Takže žádné ovládání imobilizéru tlačítkem se nekoná, těma ovládáš pouze samotnej alarm, kterej případně může mít přídavnej imobilizér tím vypínáním nějakýho el. okruhu.

Ovládání alarmů se dvěma čudlama většinou bývá následující - jedno tlačítko aktivuje/deaktivuje alarm v kompletním režimu (otevření dveří, kapoty, pohyb v interiéru, otřes, náklon,... podle funkcní alarmu), druhý tlačítko ho zapne/vypne v omezeném režimu (nehlídá se vnitřní prostor, vhodné pokud jdeš nakoupit a necháš v autě na chvíli psa - ten by pochopitelně spustil poplach jakmile by se hnul).
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
telekocar
Navigátor

Příspěvek od telekocar »

Beaver píše:Imobilizér obecně je zařízení, co zneschopní ECU nebo motor. E10 by měly mít imobilizér řešený čipem v klíčku, takže pokud rozbiješ spínačku a budeš startovat šroubovákem, tak to nenastartuje. Pokud má nějakej alarm imobilizér, tak to obvykle znamená, že tam je relátko, na který se napojí nějakej zásadní okruh (palivová pumpa, zapalování, ovládací kabel startéru, apod.) a ten je rozpojenej, pokud je aktivní alarm. Princip funkce je potom takovej, že zloděj přijde, ustřihne nebo zneschopní sirénu, případně ten alarm a opět nebude schopnej nastartovat, protože ten jištěnej okruh zůstane vypnutej (aktivoval by se teprve až bys vypnul alarm ovladačem).

Takže žádné ovládání imobilizéru tlačítkem se nekoná, těma ovládáš pouze samotnej alarm, kterej případně může mít přídavnej imobilizér tím vypínáním nějakýho el. okruhu.

Ovládání alarmů se dvěma čudlama většinou bývá následující - jedno tlačítko aktivuje/deaktivuje alarm v kompletním režimu (otevření dveří, kapoty, pohyb v interiéru, otřes, náklon,... podle funkcní alarmu), druhý tlačítko ho zapne/vypne v omezeném režimu (nehlídá se vnitřní prostor, vhodné pokud jdeš nakoupit a necháš v autě na chvíli psa - ten by pochopitelně spustil poplach jakmile by se hnul).
Muze byt vzal si mi to z ust. .
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Já mám normal klíč a k tomu na přívěšku imobilizér s alarmem v jednom.
Má dvě tlačítka, jedno když zmačknu tak sem mi odemkne auto a můžu jet, tím samým tlačítkem když vystoupím z auta zmáčknu zamknu auto. Tím samým tlačítkem když sem v autě ale delší dobu nenastartuju spínám okruh (asi) abych nastartoval, páč bez toho ani ťuk (zajímavý u toho je, že když sou zavřený dveře a nejde mi nastartovat tak musím pootevřít dveře a zmáčknout pořád to samý tlačítko aby mi pípl signál a já mohl nastartovat, při zavřených dveřích auto zamknu a jak se hnu rozjede se alarm :lol:
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tak jeste jednou - imobilizer NENI v tom privesku. Ten je tvorenej nejakym okruhem v tom tvym alarmu. Imobilizer v klicku je blizko nejakyho snimace u spinaci skrinky, kterej ho rozpozna. Ridic centrala alarmu je moc daleko od privesku na to, aby tam mohl byt imobilizer tvorenej cipem. Ten privesek je skutecne jen dalkove ovladani. Funkce tveho druheho tlacitka je mi ale opravdu zahadou.

Mimochodem, nekupoval jsi auto od cloveka z Brna, rezata a skrabnuta mista zatrena nejakou cernou potvorou, vicko hrdla narze uzamykaci na klicek ?
Lexus IS200
Lexus RX400h
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Beaver píše:Tak jeste jednou - imobilizer NENI v tom privesku. Ten je tvorenej nejakym okruhem v tom tvym alarmu. Imobilizer v klicku je blizko nejakyho snimace u spinaci skrinky, kterej ho rozpozna. Ridic centrala alarmu je moc daleko od privesku na to, aby tam mohl byt imobilizer tvorenej cipem. Ten privesek je skutecne jen dalkove ovladani. Funkce tveho druheho tlacitka je mi ale opravdu zahadou.

Mimochodem, nekupoval jsi auto od cloveka z Brna, rezata a skrabnuta mista zatrena nejakou cernou potvorou, vicko hrdla narze uzamykaci na klicek ?
SZ
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
bskoupy
Člen Týmu

Imobilizér u E10 r.v.96

Příspěvek od bskoupy »

Ve stejném modelu a ze stejného roku mám instalovaný alarm Avital Champion Mark III.
Instalační a uživatelský manuál pro Avital Champion Mark III jsem uložil na
http://uloz.to/2414716/alarm-avital-cha ... rk-iii.rar
(bez hesla)[/b]
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

SZ[/quote]

Jak SZ?? Takové napínavé to bylo a bez konce:-( :twisted: tak pak napiš jak to dopadlo...:)
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ja mel central od Jablotronu a jak pise Beaver, tlacitko s teckou poustelo komplet system, kdy zamklo dvere, spustilo pohybovy senzory, imobilizer, alarm, a senzory otevreni dveri. Tlacitko bez tecky jen zamklo a spustilo imobilizer. Pokud jsem zamknul teckou a otevrel bez, tak to nedeaktivovalo pohybovy senzory, alarm a senzory otevreni dveri, a auto zaclo houkat. Pokud jsem zamknul bez tecky, tak bylo jedno, kterym tlacitkem odemknu... Imobilizer se automaticky zapinal po peti minutach od vypnuti motoru a sel vypnout obema tlacitky, aniz bych tim zamykal auto. Na rizeni toho vseho jsem mel tri kouzelne krabicky kousek od volantu, velikosti cca (12x8x5) cm. Kdy jedna mela na starosti samotny central, druha alarm a treti imobilizer, dal tam byl jeste tajny zapinac alarmu, ktery pri podrzeni spustil houkacku, ale neprisel jsem na zadne prakticke vyuziti...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vsak ja mam Jabkochron taky. Ten tajnej vypinac je hlavne k tomu, ze kdyz ti umre baterka v dalkovem ovladani a ty odemknes auto, tak alarm houka a vypinacem ho lze zarazit (funkci lze ale i deaktivovat v nastaveni). Navic se pomoci toho tlacitka daji naucit novy ovladace a vubec nastavit celej ten alarm, podrobnej navod k tomu nekde mam (aspon k tomu mymu Akcentu).
Lexus IS200
Lexus RX400h
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

aha, tak to jsem netusil... ja to koupil v mem prvnim aute a prehazoval dal... nakonec sem to prodal v Rapidu, ktery jsem mel pred Rolkou... docela prdel jak lidi cumeli, kdyz sem zamykal :D
btw nestava se ti kdyz nechas auto stat zamceny cca tyden bez pouzivani, ze ti to vyklepne baterku? ja musel odstranit central na zadnich dverich, jinak sem nikdy v patek z koleje nemohl odjet... baterka byla nova... u Rapidu, kde sem mel tu stejnou baterku, ale central jen na dvou dverich se mi to nestalo...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Odpovědět

Zpět na „Corolla“