Chrastící převodovka
Chrastící převodovka
Zdravím, nevíte náhodou někdo, čím by mohlo být způsobeno chrastění převodovky. Nejvíc je to slyšet v zimě a při nižších otáčkách motoru při záběru. Zní to jako vylágrované kuličkové ložisko. Když motor více točím, tak to není slyšet vůbec. Za jakékoli názory díky.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.Jinak mi to ve vyšších otáčkách taky chrastit přestane stejně jako tebě.Skus tu spojku při otáčkách kdy to chrastí vymáčknout.Jestli to taky přestane,tak jsme na tom stejně.
Jinak to chrastění jde slyšet i tady ze začátku toho videa http://www.youtube.com/watch?v=LyYj6KzOifQ Je to podobný?
Jinak to chrastění jde slyšet i tady ze začátku toho videa http://www.youtube.com/watch?v=LyYj6KzOifQ Je to podobný?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- medved.design
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Chrastění může být i tím, jak je spojka, tak na lamele jsou takový pružiny, který tluměj nárazy, a když jsou tyto pružinky vymačkaný, tak to může rachtat.
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Je to hodně podobný, ale mě to dělá jen za jízdy. Na volnoběh se z motoru ozývá jenom takové jemné cinkání, ale možná to s tím také souvisí.Tonda píše:Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.Jinak mi to ve vyšších otáčkách taky chrastit přestane stejně jako tebě.Skus tu spojku při otáčkách kdy to chrastí vymáčknout.Jestli to taky přestane,tak jsme na tom stejně.
Na jaře se chystám měnit motor, mám i náhradní převodovku, u té si ale nejsem jist stavem, radši bych tam nechal tu původníí, když je jinak bezproblémová. U výměny motoru asi dám i novou lamelu a ložisko, jestli to
bude chrastit i pak, bude to minimálně k naštvání. Třeba to chrastění může být i tím, že jsou poměrně značné vůle v místech napojení poloos do převodovky. Asi budu muset vyzkoušet metodu pokusu a omylu.
bude chrastit i pak, bude to minimálně k naštvání. Třeba to chrastění může být i tím, že jsou poměrně značné vůle v místech napojení poloos do převodovky. Asi budu muset vyzkoušet metodu pokusu a omylu.
Nee, spojkove lozisko zabira jen kdyz spojka neni v zaberu. tzn spojkovym loziskem to nebude, bude to asi nektere z lozisek naTonda píše:Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.
predlohove hrideli v prevodovce nebo i popraskany pritlacny talir.
Petrr píše:Na jaře se chystám měnit motor, mám i náhradní převodovku, u té si ale nejsem jist stavem, radši bych tam nechal tu původníí, když je jinak bezproblémová. U výměny motoru asi dám i novou lamelu a ložisko, jestli to
A co tam budeš rvát za motor?Ten samý typ nebo něco silnějšího?
peta píše:Nee, spojkove lozisko zabira jen kdyz spojka neni v zaberu. tzn spojkovym loziskem to nebude, bude to asi nektere z lozisek naTonda píše:Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.
No když zakvrdlám plechem co vypíná spojku (odbrzdového válečku,tak to stupňuje a někdy to úplně stichne.Prostě tam ten plech jakoby drhne.Ale netuším o co

Jestli tim plechem myslis vydlicku spojky (a tim brzdovym valeckem pomocny spojkovy valec), tak je mozne, ze mas opravdu popraskany pritlacny talir a ten drhne o pritlacne lozisko, ktere prave ta vydlicka drzi. V tom pripade by chyba mohla byt jen ve spojce.Tonda píše:peta píše:Nee, spojkove lozisko zabira jen kdyz spojka neni v zaberu. tzn spojkovym loziskem to nebude, bude to asi nektere z lozisek naTonda píše:Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.
No když zakvrdlám plechem co vypíná spojku (odbrzdového válečku,tak to stupňuje a někdy to úplně stichne.Prostě tam ten plech jakoby drhne.Ale netuším o co :cry:
U tebe bude asi spíš chyba někde ve spojce, nebo sp. ložisku, což je celkem léčitelné, ale muj pripad bych videl spíš na nějaké to ložisko spojky nebo synchrony, případně vylágrovaný diferenciál, vzhledem k viklajícím se poloosám. Sice mám náhradní převodovku, ale jak zjistit, že je OK před montáží, to opravdu nevím. Aby to pak nebylo ještě horší.Tonda píše:peta píše:Nee, spojkove lozisko zabira jen kdyz spojka neni v zaberu. tzn spojkovym loziskem to nebude, bude to asi nektere z lozisek naTonda píše:Mám stejnej problém.A po vymáčknutí spojky to přestane,takže u mně je to pravděpodobně spojkovým ložiskem.
No když zakvrdlám plechem co vypíná spojku (odbrzdového válečku,tak to stupňuje a někdy to úplně stichne.Prostě tam ten plech jakoby drhne.Ale netuším o co
Dám tam stejný motor, ten původní začal nekontrolovatelně požírat olej, vzrostla spotřeba a taky dost cuká, což je tedy asi vada karburátoru, ten dám jiný taky. Motor má cca 350 000. Ten "nový" 250 000. Doufám, že až to všechno poskládám, že to aspoň nastartuju.Tonda píše:Petrr píše:Na jaře se chystám měnit motor, mám i náhradní převodovku, u té si ale nejsem jist stavem, radši bych tam nechal tu původníí, když je jinak bezproblémová. U výměny motoru asi dám i novou lamelu a ložisko, jestli to
Ne,že to jen nastrtuješ......tobě to musí i jezdit......já ti věřím,že to zvládnes na jedničku a autí bude lítat jako za mlada..Petrr píše:Dám tam stejný motor, ten původní začal nekontrolovatelně požírat olej, vzrostla spotřeba a taky dost cuká, což je tedy asi vada karburátoru, ten dám jiný taky. Motor má cca 350 000. Ten "nový" 250 000. Doufám, že až to všechno poskládám, že to aspoň nastartuju.Tonda píše:Petrr píše:Na jaře se chystám měnit motor, mám i náhradní převodovku, u té si ale nejsem jist stavem, radši bych tam nechal tu původníí, když je jinak bezproblémová. U výměny motoru asi dám i novou lamelu a ložisko, jestli to

Tak to bych uvítal, kdyby to i jezdilo,je to sice už spíše veterán, ale když si vzpomenu, co jsem kdysi zažíval se stejně starou "stodvacítkou", tak je tato corolla suprové autoTonda píše:Ne,že to jen nastrtuješ......tobě to musí i jezdit......já ti věřím,že to zvládnes na jedničku a autí bude lítat jako za mlada..Petrr píše:Dám tam stejný motor, ten původní začal nekontrolovatelně požírat olej, vzrostla spotřeba a taky dost cuká, což je tedy asi vada karburátoru, ten dám jiný taky. Motor má cca 350 000. Ten "nový" 250 000. Doufám, že až to všechno poskládám, že to aspoň nastartuju.Tonda píše: