Problémy u E10 r.v.96 po 300tis km??

vše ohledně modelové řady Corolla

Jsou Rollky dobré auta?:)

ANO
26
100%
NE
0
Žádná hlasování
Ta co chceš ANO :D
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 26

Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Problémy u E10 r.v.96 po 300tis km??

Příspěvek od Ing_Mazi »

Zdravím, sem tu nový :oops:

Chtěl bych se zeptat, plánuju koupi Toyoty Corolla 1,3i r.v.96 3dvř, najeto 280tis km....

Na co si dát pozor při koupi tohoto auta?
Rozvody měněny v 2007 + brzdy.

Kolik na to bude pojistka a kterou doporučujete? :roll:
Kolik to žere? :)

Auto budu mít spíš po městě, sem tam na jízdu na Moravu cca 150km.

Budu rád když mi napíší majitelé přímo tohoto typu svoje zkušenosti, rady a poznatky, díky předem :)

Obrázek
Obrázek
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Motor 4E-FE s 55 kW žerie cca tých 8.5-10 litrov po meste - záleží od štýlu jazdy a je to skoro nezničiteľný motor - 280 tisíc je v pohode - s pravidelnou výmenou oleja a jazdením bez permanentného vytáčania nad 5 tisíc ot/min to auto prežije v pohode ďalších 280 tisíc km.
Pri kúpe všeobecné rady - naj keď sebou vezmeš nejakého toyoťáka, čo E10 vlastní - poradí kde hľadať stopy po prípadnej búračke. Inak číselné značenie skiel, lak - jeho odtieň v a na celom aute - aby to nebol šialený prestrek po búračke. Je toho veľa - fakt naj, ak so sebou niekoho vezmeš, kto sa vyzná. U nás - na SK je bežné, že členovia fóra idú auto kuknúť s nováčikmi - neviem ako je to u Vás.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

RasťoSK : Boha, to je dost, já doufal tak 7 litrů max :(

Auto by mělo být v dobrém stavu, tzn. pravidelná výměna oleje, nebourané, bez reze, nové rozvody, brzdy a olej, serviska tam myslím taky bude

Já bych taky rád sebou nějakého Toyoťáka, jenom že žádného neznám :D
Ale aspoň se mnou půjde kámoš co vím jak vypadá auto zespod a vyzná se v tom víc než já :) já sem amatér v této oblasti :oops:
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Mne žral 4E-FE v E11 pri jazde na dlhé trate 6.3 litra, ale akonáhle som jatdil len a iba mesto a motor sa nestihol pri takej jazde ani zohriať a bola to samé brzda-plyn, tak spotreba dosť vyletela - cca tých 9 litrov na 100 km. Nič si z toho nerob - Fabka 1.2 HTP sa pri mestskej prevádzke pod 10 litrov nedostane...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Takže mimo kontroly nabourání a neoriginálních dílů si s tím autem nemusím dělat hlavu?
Bude mi dobře sloužit?:)

Je to moje první auto, tak se potřebuju pořádně ujistit, že nekupuju nějakou šunku do které budu akorát sypat peníze než se vozit :)

Na prohlídku a projížďku jdu ve čtvrtek :)
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Tak myslím, že pokud o ní bylo dobře staráno, měl by být motor v pohodě. Ale těžko říct, chce to vidět, slyšet a hlavně projet... Jinak na ty rozvody bych se moc nespoléhal a radši je vyměnil, lepší obětovat třeba 5 tisíc, než zničit věci v motoru za 20 tisíc... Osobně na dálnici ho radši nehoním, protože pak je to jak menší tank rozežraný :lol: A ve městě si teď nejsem jistej, ale asi tak kolem 8 litrů to bude...
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

fildis píše:Tak myslím, že pokud o ní bylo dobře staráno, měl by být motor v pohodě. Ale těžko říct, chce to vidět, slyšet a hlavně projet... Jinak na ty rozvody bych se moc nespoléhal a radši je vyměnil, lepší obětovat třeba 5 tisíc, než zničit věci v motoru za 20 tisíc... Osobně na dálnici ho radši nehoním, protože pak je to jak menší tank rozežraný :lol: A ve městě si teď nejsem jistej, ale asi tak kolem 8 litrů to bude...
No myslím, že ten majitel s ní jezdil solidně, rozvody tam sou měněný před 1000km to vím od majitele vozu. Já to nemám na závody, ale abych se dostal z bodu A do bodu B :)
Sice sem mladej kluk, ale s takovým autem nebudu dělat žádný skopičiny :)
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

to fildis: Hele teď jsem v sobotu koupil E10 1,3 16V a v papírech má 65kW a ty u svý píšeš 55kW tak jak to je?

to Ing_Mazi: Jestli si kupuješ tu na tom obrázku prodával jí před vánocema a psal u ní že jí prodává za vánoční cenu 35tis a nikdo si jí nekoupil což je divný né?
V Brně mají v Porsche pěknou je za 59tis možná by se dalo ukecat o nějaký tísíc ale je v mnohem lepším stavu než, kterou máš vyhlídlou.
Obrázek
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

olstrane píše: to Ing_Mazi: Jestli si kupuješ tu na tom obrázku prodával jí před vánocema a psal u ní že jí prodává za vánoční cenu 35tis a nikdo si jí nekoupil což je divný né?
V Brně mají v Porsche pěknou je za 59tis možná by se dalo ukecat o nějaký tísíc ale je v mnohem lepším stavu než, kterou máš vyhlídlou.

No divný to je to je pravda, možná se právě báli té ceny, že byla tak nízko.
Ale já se k tomu autu dostal přes kámoše který pracuje s majitelem a říkal, že to auto je výborná koupě, že kdyby neměl svoje tak mu to koupí. Mu věřím, autům rozumí.

Ta co si poslal je taky dobrá, ale právě ta cena 59k je na mě moc :(
Těch 35k je akorát :)

PS: a jak víš v jakým stavu je ta co chci koupit, prohlížel si ji?
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

len tak som to preletel...

spotreba 4efe je niekde okolo 7 litrov v kombinacii, v meste okolo 7.5 a mimo cca 6.5. na 10.5 som sa nedostal ani po plnoplynovej dialnici a to nie som najpomalsi clanok v cestnej premavke (no offense)

motor je naozaj da sa povedat nezmar niekde som pocul hlasku ze skor hrdzavie ako odide.

pri tej kilometrazi by som skontroloval podvozok, homokinetaky, tlmice plus stabilizatorove tycky a silentbloky na napravach.. Takisto brzdy, v mojom pripade napriklad dali zadne bubny o sebe vediet, az ked bolo po nich. Slabinou byva vyfuk a mozno spotreba oleja, ale pokial si berie do pol litra na tisic km, malo byt o byt v norme (tu plati, ze spotreba oleja zavisi hodne od stylu jazdy).

toto su veci ktore sa daju pozriet aj volnym okom, resp ich moze skontrolovat aj laik. v pripade, ze je lacnejsie auto na tom horsie, oplati sa priplatit, pretoze kazda oprava daco stoji..

co sa tyka vykonu, uz sa to tu rozoberalo x krat, ale motory 4efe mali v E10 dve vykonove urovne. do r. 1995 (maj, kveten) mali 65 kw, neskor boli priskrtene na 55 kw. zmenila sa vsak krivka tociveho momentu, takze ten rozdiel nie je az taky markantny.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

to fildis: Hele teď jsem v sobotu koupil E10 1,3 16V a v papírech má 65kW a ty u svý píšeš 55kW tak jak to je?

Přesně jak bylo řečeno u pozdějších modelů už byl výkon přiškrcený kvůli emisím :)
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zkušenosti přesně s touhle Corollou (rok 97, 55kW) je spotřeba do 6 litrů (verze bez posilovače řízení), i když většinou na delších trasách, zato vyššími rychlostmi. Ve městě by to i se servem mělo brát do 7,5 litrů.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

to ing_mazi: ja si myslím že by jsi se měl zajet podívat na tu brněnskou než pojedeš kouknout na tu tvojí vybranou aby jsi mohl porovnávat to je asi to nejdůležitější. A když si jí budeš jen prohlížet o nic nejde hlavně nesmíš být natěšenej to prodejci poznaj a jsou tvrdý jak brok.

Jinak ženě jsem koupil tuhle(viz obr.) za dobrý peníze po první majitelce je trochu pobitá ale ujde a má modrou metlu. Když budeš sledovat ojetý toyoty , tipcars.com a cars.cz tak se nějakého objevu dočkáš tak jako já. Minulý týden měli tu samou ve veselí s 212tis km za 39 a byla hned pryč proto si myslím že když tu tvojí vyhlídnutou nabízel za 35 je to divný :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Nebyl by tu nějaký ochotný majitel E10 r.v.96 1.3i z Brna, který se ve svém autíčku vyzná, co by za menší finanční obnos zkontroloval E10tku kterou chci koupit? :)

Může být i bývalý majitel, jde mi o to posouzení stavu, aby se v tom vyznal :)

Já sem v tom vyznám jen okrajově a potřebuju někoho na posouzení stavu podvozku a tak, do toho já nevidím, odměna dohodou :)

Spěchá :)
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

olstrane píše:to ing_mazi: ja si myslím že by jsi se měl zajet podívat na tu brněnskou než pojedeš kouknout na tu tvojí vybranou aby jsi mohl porovnávat to je asi to nejdůležitější. A když si jí budeš jen prohlížet o nic nejde hlavně nesmíš být natěšenej to prodejci poznaj a jsou tvrdý jak brok.
Jo to mám v plánu, ale stejně já na tom nic nepoznám, jen designově :(
olstrane píše: Jinak ženě jsem koupil tuhle(viz obr.) za dobrý peníze po první majitelce je trochu pobitá ale ujde a má modrou metlu. Když budeš sledovat ojetý toyoty , tipcars.com a cars.cz tak se nějakého objevu dočkáš tak jako já. Minulý týden měli tu samou ve veselí s 212tis km za 39 a byla hned pryč proto si myslím že když tu tvojí vyhlídnutou nabízel za 35 je to divný :roll:
No našel sem ji různě, někde za 39k na tipcars už za 52k .... tak lidi se možná bojej, že když je tak levná že bude bouraná nebo něco, nevím...

Sám sem zvědavej až si to prohlídku co z toho vzejde....právě sháním někoho kdo by mi to zkouknul po stránce technické .... nevíš o někom?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“