Avensis chcípe

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dingous
Člen Týmu

Avensis chcípe

Příspěvek od dingous »

Ahojky přátelé toyoty potřeboval bych vědět zda se někdo nesetkal s takovouto závadou.Motor běží normálně ale když ho elektricky zatížím např mlhovky ,topení, světla tak za studena chcípe.rozsvítí se kontrolka na motor a hned to zhebne.Dělá to jen za studena
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D r.v.2000
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Ještě sem se s tímhle nesetkal ani mi nenapadá co by to mohlo být.To by asi chtělo odborníka,nebo někoho kdo se vyzná v elektrice.
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

B.Sanchez píše:Ještě sem se s tímhle nesetkal ani mi nenapadá co by to mohlo být.To by asi chtělo odborníka,nebo někoho kdo se vyzná v elektrice.
Podle toho jak to popisujes mne z elektrickeho hlediska napada pouze tato vec. Studeny motor ma minimalni vykon (nekolik sekund az desitek sekund). Proto ma tzv. sytic, neboli regulator volnobeznych otacek. Dnes plne automaticky. Jelikoz ma alternator mizernou ucinnost (cca 30%) a to jeste pri urcitych optimalnich otackach, tak v okamziku sepnuti svetel o odberu dejme tomu 2x55W (svetlomety), 2x21W (lampy), plus cca 100w (znacka, parkovacky, palubka, knofliky, ap.), tak jsme na cca 250w, coz je vzhledem k ucinnosti necela 1kw na motoru. Ventilator topeni a vyhrivani ani nepocitam , to jsou pekny zrouti. A to stale nejsme v optimalnich otackach alternatoru. Ten je konstruovan na otacky bezne v provozu, dejme tomu 1500 - 3200 (u diesla), u benzinu je to kapku jinak. Takze podtrzeno secteno motor v tu chvili dostane pecku v podobe pozadavku na vykon. Normalne by to ustal. regulator - sytic by to vyresil. Pokud ale motor chcipne (studeny - teply uz sysic nepotrebuje), tak sysic nefunguje jak ma. Bohuzel jsem jenom elektrikar, takze to je moje uvaha pouze teoreticka. Neporadim ti kam sahnout, protoze sytic u Ave bude spis otazka pro nejakyho koumaka prez motory. Treba to bude jen nejaky vypadly tahlo, nebo pridrena klapka. Cert vi. Ale tipuju to na systic.
Jenda
Člen Týmu

Re: Avensis chcípe

Příspěvek od Jenda »

dingous píše:Ahojky přátelé toyoty potřeboval bych vědět zda se někdo nesetkal s takovouto závadou.Motor běží normálně ale když ho elektricky zatížím např mlhovky ,topení, světla tak za studena chcípe.rozsvítí se kontrolka na motor a hned to zhebne.Dělá to jen za studena
Cau a baterii mas dobrou?
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Možna to neni ulně ono, ale mi se jednu dobu stávalo, že mi Ave chcíp na volnoběh i se zahřátým motorem, když sem třeba stál na červenou... vinou byl ucpany palivový filtr, prej sem to měl tak tak abych nemusel měnit čerpadlo (někde sem nabral svinstvo v naftě), ten borec co přijel s Ave za tyden po mě už takove štěstí neměl...
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Odpovědět

Zpět na „Avensis“