havaríjna poistka
havaríjna poistka
Ahojte,ako tak čakám,kým sa zbavím môjho starého auta a dám si objednávku na Yaris-ka rozmýšlam nad havaríjnou poistkou.nejazdím veľa,max.asi 10000 ročne(väčšinou krátke trasy) a garážujem,tak neviem,či si ju mám dať alebo nie.čo by ste mi poradili?koľko by asi tak stála ročne,máte skúsenosti?Inak všetkým krásne vianoce a v novom roku veľa šťastných kilometrov na Toyote 

-
- Navigátor
borland
Motor v havarijnej poistke nie je dôležitý. Dôležitá je poistná suma, na ktorú je vozidlo poistené. Mám síce Swifta poisteného v Komunálnej poisťovni na 439.000 Sk a ročné poistné 9900 Sk. Je to tiež Japonec, takže sadzby na Yarisa budú rovnaké. Dôležitá je aj spoluúčasť, čím nižšia tým lepšie. Ja mám 5 %. Skús sa spýtať aj v Generalli, majú tam dobré sadzby a spoluúčasť 2 %.
Motor v havarijnej poistke nie je dôležitý. Dôležitá je poistná suma, na ktorú je vozidlo poistené. Mám síce Swifta poisteného v Komunálnej poisťovni na 439.000 Sk a ročné poistné 9900 Sk. Je to tiež Japonec, takže sadzby na Yarisa budú rovnaké. Dôležitá je aj spoluúčasť, čím nižšia tým lepšie. Ja mám 5 %. Skús sa spýtať aj v Generalli, majú tam dobré sadzby a spoluúčasť 2 %.
Ja mám Wustenrot 10 000sk.Mal som už aj poistnú udalosť a velmi rýchlo reagovali do opravne poslali aj rozpočet a než som si auto prevzal /5 dní/poslali tam aj krycí list.Zaplatil som iba spoluúčasť 5000sk.Jednalo sa o výmenu dverí a opravu laku celého pravého boku lebo nejaký blbec na parkovisku mi trafil do auta a hrdinsky utiekol.Chcem ale povedať že nie všetky poisťovne reagujú takto rýchlo a ochotne.S Allianzom mám s predošlého auta katastrofálne skúsenosti keď mi po oprave asi za 30 000sk neuhradili ani korunu a povedali že nehodu som si vymyslel.Strašne ma naštvali nielen za tie peniaze ale aj za to že nejaký likvidátor ma zaradil medzi zlodejov a podvodníkov.Pritom pri obhlidke bolo všetko v poriadku.Nikdy si nepoisťujte auto na SK v Alianzi.Keď vidím tie ich reklamy v TV chce sa mi zvracať.
já jsem s řešila nehodu s KOOPERATIVOU jako poškozený a vše bylo OK , jen se mi snažili vnutit , že nemám nárok na náhradní vůz když nepodnikám , ale nakonec jsem je přesvědčila , že nemají pravdu a náhradní vůz proplatili
. Pak s ČP také jako poškozený a byla to hrůza.
Na svého Yarise 1,3 Terra 2007 , jsem si sjednala pojistku u Allianz Direct po internetu 11 859 balíček GOLD s povinným ručením , mají tam dobrou kalkulačku. Obešla jsem několik pojišťoven ,GENERALI - 13971(bez úrazového , s pojištěním skel , s povinným ručením , u nového by to bylo asi o 2tis.méně) , DIRECT 11 449(pojištění úrazu řidiče + čelního skla + povinné ručení) , KOOPERATIVA cca. 16tis.
Jinak v kanceláři Allianz chtěli 16 400 , ptala jsem se proč je to o tolik dražší než po internetu , prý proto , že to nemusím vyplňovat sama
.
Ale já mám předváděčku , na nový vůz je to o něco levnější . Taky jsem si objednala sadu pro vyleptání VIN na skla , pojistka je pak o 400 levnější a sada na všechny skla stála i spoštovným 480Kč.

Na svého Yarise 1,3 Terra 2007 , jsem si sjednala pojistku u Allianz Direct po internetu 11 859 balíček GOLD s povinným ručením , mají tam dobrou kalkulačku. Obešla jsem několik pojišťoven ,GENERALI - 13971(bez úrazového , s pojištěním skel , s povinným ručením , u nového by to bylo asi o 2tis.méně) , DIRECT 11 449(pojištění úrazu řidiče + čelního skla + povinné ručení) , KOOPERATIVA cca. 16tis.
Jinak v kanceláři Allianz chtěli 16 400 , ptala jsem se proč je to o tolik dražší než po internetu , prý proto , že to nemusím vyplňovat sama

Ale já mám předváděčku , na nový vůz je to o něco levnější . Taky jsem si objednala sadu pro vyleptání VIN na skla , pojistka je pak o 400 levnější a sada na všechny skla stála i spoštovným 480Kč.
Môj yaris stal 340 tis. V Uniqe som to dal poistiť a stala ma 6055.- Sk "SUPER KASKO" -je v tom uplne všetko poistené ,ale priplatil som si ešte 1800 na 5 miest na sedenie po 500.000.- = 7.855 Sk na rok a 2.800,- Sk PZP.Mal som aj poistnú udalosť minulý rok ,kedy do mňa narazil chlapík (nie mojou vinou) a mal so vtedy na novom (6mesačnom forde)škodu 30.000,Sk.Platilo sa to cez moju havarku krycím listom.Spoluúčasť 3.600 Sk,mi potom vrátili(vydavky potom Uniqa vymáhala od Allianz z jeho povinnej).
Takže maximalne spokojný !
Takže maximalne spokojný !
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
poistky
trochu oprasim starsiu temu, kedze som citala mnoho clankov o poisteni, napadlo mi, ze sa o svoju poistku akosi nestaram a iba platim.. 
Momentalne som poistena v alianzi..povinna necele 4 tisicky a havarijna tusim nieco cez devat tisic..
Na webe su kalkulacky, no neviem nakolko su doveryhodne..Mate niekto osobne skusenosti?? Dobre/ zle?..
Kolko platite za yarisov?
Moj toyotiak ma necele dva roky.
Vdaka

Momentalne som poistena v alianzi..povinna necele 4 tisicky a havarijna tusim nieco cez devat tisic..
Na webe su kalkulacky, no neviem nakolko su doveryhodne..Mate niekto osobne skusenosti?? Dobre/ zle?..
Kolko platite za yarisov?
Moj toyotiak ma necele dva roky.
Vdaka

ceny poistiek
ja mam na svojho jardu 1,3 terra cool taketo ceny:
pzp koopka 3180
kasko qbe 7716 2tisíc spoluučasť
eurogap na tri roky 14000
pzp koopka 3180
kasko qbe 7716 2tisíc spoluučasť
eurogap na tri roky 14000
Re: ceny poistiek
keďže teraz letí povinná poistka,tak takto-nechcem robiť reklamu,ale chalani z roboty huuuufne prechádzajú do AXy. Tam je to na kW a nie na obsah. Takže (ak si dobre pamätám),PZP sa tam myslím,že do 60kW sa dá dohodnuť na cene 2200 Sk (záleží aj na poisťovníkovi samozrejme).Ale aj keby nebol ochotný ísť s cenou dole,je to aj tak max. 2500Sk...Taku Ti nedá žiadna poisťovňa.Su k tomu aj nejaké "balíčky"(trojuholník,lekárnička...).A dokonca odťahovka do najbližšieho servisu,ak Ti dojde benzin,dovezu Ti(samozrejme benzin zaplatíš..) a tak-podobné prkotiny...Treba tam vraj ísť aj tak osobne .
Ja ale mám technický rok (apríl-apríl),takže mňa sa to netýka .
Ja ale mám technický rok (apríl-apríl),takže mňa sa to netýka .

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid