E11-výměna chladící kapaliny
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E11-výměna chladící kapaliny
Ahoj, tak jsem vyměnil chl. kap.....leč vypustil jsem 4,5 l a zpět se vešly jen 3litry. A to jsem nezapomněl ani na vyrovnávací nádobku. Nastartoval jsem motor, nechal otevřený topení a pořád foukal studenej vzduch. Motor se zahřál. Myslim, že do hadic se kapalina nedostala, jsou studený. Můžete mi prosím poradit?....nejni tam ještě nějakej odvzdušňovák?...dolejval jsem otvorem nahoře na chladiči. Prostě kapalina neproudí. Dík
Toyota Corolla 1,4 WTi,1398/71kW,2001
- lizzard
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zmáčkni párkrát hadice který vedou od chladiče do motoru když to nepomůže tak nevim... 

http://lizzzard.rajce.idnes.cz/
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem postavil auto ještě jednou do kopce a dolil do chladiče po víčko a jel projet....motor se zahřál, ručička teploty držela na normálu (jako před výměnou), horní hadice se zahřála jako motor, dolní zustala studená, topení už topí, ....ale....větrák nesepnul(dřív by už určitě točil) a po dojetí šla od chladiče pára...sice ne moc ale šla...je pravda, že jsem neosušil ty kapky , který mi ukáply při dolejvání...má bejt tělěso chladiče studený?(nikdy dřív jsem si toho nevšímal)...horká je jen ta horní část, jak je dolejvací otvor, ...takže vlastně vše OK...akorát mám vítr s tý páry...díky, díky, díky za názory
- lizzard
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
že je ručička v normálu ještě nic neznamená záleží to na tom kda je umístěný teplotní čidlo (jesi ti teda nekoluje voda v motoru) ... a ta pára taky naznačuje že není něco v pořádku...zubr píše:dík, no právě...vypadá to, že voda nekrouží, jen stojí...je možný, že to stačí k chlazení motoru? Ručička na palubce je totiž v normálu...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Voda "krouží," ale jenom v malém okruhu: motor - hlava - čidlo - pumpa - topení. Je možné, že nefunguje termostat. ale že by odešel takhle přivýměně kapaliny?zubr píše:dík, no právě...vypadá to, že voda nekrouží, jen stojí...je možný, že to stačí k chlazení motoru? Ručička na palubce je totiž v normálu...

- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
teď nemám kdy, kouknu na to ve středu, mám dovolenou-vysušim pořádně chladič, větrák a vše v okolí, abych vyloučil nebo potvrdil páru z vnitřku nebo z vnějšku...a promakám ještě jednou dolní hadici, i když to bude o tom stéblu,jak se něho tonoucí chytá
...můžete mi ještě poradit, kde najdu termostat a jak vypadá, že bych do něj zlehýnka drcnul? jinak dík za pomoc..

Termostat je skoro vždy v takové hliníkové bublině s přírubou a spoustou hadic k ní.Na fotce je termostat z jinýho motoru,takže tvůj bude vypadat asi trochu jinak.Většinou na něm je i snímač teploty,který ovládá ventilátor na chladiči.
A s tou párou......já mněnil termostat a vodu v chladiči minulý týden a taky mi vyteklo na chladič.Když jsem to nastartoval,tak se z toho kouřilo ještě čtvrt hodina.Ten můj chladič má dole takovej žlábek a tam se ta voda zachytla a teplem se postupně vypařovala.
Dnes jdu dělat na auto,tak se ještě mrknu kterou hadicu mám víc horkou. A hodím ti to sem.

A s tou párou......já mněnil termostat a vodu v chladiči minulý týden a taky mi vyteklo na chladič.Když jsem to nastartoval,tak se z toho kouřilo ještě čtvrt hodina.Ten můj chladič má dole takovej žlábek a tam se ta voda zachytla a teplem se postupně vypařovala.
Dnes jdu dělat na auto,tak se ještě mrknu kterou hadicu mám víc horkou. A hodím ti to sem.

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak se to povedlo!...ráno jsem auto byl ještě projet a to dost do kopce, abych motor dostal trošku do otáček a ...zase dolní hadice studená. A zase se mi zdálo, že z podvíčka se dere pára. Zajel jsem teda okamžitě ke známýmu do servisu a ten udělal toto: pár minut tůroval motor ve 4000ot a najednou větráky seply a voda taky začala kolovat přes chladič takže se ohřála i dolní hadice....závěr je ten, že jsem se prostě zbytečně bál abych motoru nic neudělal...poučení pro příště=Toyota NĚCO vydrží!
..ještě jednou díky za názory!