problém s E9-HELP

vše ohledně modelové řady Corolla
guardian
Člen Týmu

problém s E9-HELP

Příspěvek od guardian »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo neporadil v čem je problém. Mám E9 1.3i (s řízeným katalyzátorem) a když jedu do kopce tak se auto cuká a už se mi i párkrá stalo, že úplně chcíplo... Mám už celkem dlouhou dobu vysokou spotřebu oleje 1L na 2000km!, malej výkon a oproti tomu vysokou spotřebu (i stou nejlehčí nohou tak 8.5L/100km mimo město!!)...
Nevíte někdo v čem by mohl být problém??
Přemýšlel jsme o lambda sondě nebo jak se to jmenuje :wink:
Přiznávám, že se vautech moc nevyznám, takže kdyžtak předem díky za nějakou radu! 8)
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Je taky dost možný,že máš tak zalepenej katalyzátor,že se to auto dusí.Při veliké spotřebě oleje to tak většinou bývá,že jde katalyzátor do věčných lovišť.Skus ho vyšroubovat a mrknout se do něj směrem od motoru. :wink:
A doporučuju vyndat svíčky a pořádně očistit.Popopřípadě vymněnit.Ale chce to nejdřív spravit to papání olejíčka.Nebo budeš svíčky a katalyzátor mněnit pořát dokola.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

O.K.
Ale co s tím olejem... Jak to spravit??
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

1l/2000 km je na takhle starý auto naprosto v pohodě. Jestli Ti to ale chcípá i při akceleraci a ještě třeba občas vynechává při volnoběhu, zkus kabely ke svíčkám. Mě to taky cukalo, pořád jsem nevěřil, že by to tím mohlo být. Ale pustil jsem motor a zkoušel je lehce prošahat. Dostal jsem takovou prdu, že už jsem věřil. Po výměně za originál (to je dost důležité) jako jiné auto. Ještě si zkontroluj svíčky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Vtip je v tom, že startuju jak se říká na brnk :wink: , otáčky ani v trochu nekolísají (po nastarotvání se drží kolem 2000 a pak za cca minutu klesnou na 1000 a tam se na neutrál pořád drží) a auto se cuká jenom do kopce (i chcípne)... A jak jsem uváděl před tím spotřeba je vysoká a výkon fakt malej!! Pro ilustraci: na D1 do táhlýho kopce mám zařazenou 3 abych jel aspoň 90 a stejně mě kontrolka většinou neukazuje ekonomy nebo na horskou chatu v (létě) se vyškrábu leda na jedničku...

Vím že se nedá srovnávat starý a nový auto ale stejně - mamina má fiestu 51KW já 55KW a rozdíl je vic než obrovskej..
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ještě zkus jednu věc: otevři nějak druhou klapku karburátoru a jestli se chytne, tak máš ucpanou trysku.
U toyoty bych nečekal špatnou hladinu v karbecu, to bývalo u jiných aut, když prorezl plovák. Ale třeba je zaseklej - další možnost. Volnoběh má myslím svojí trysku.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Nevím jestli jsem v obraze. Já mám 1.3i čili se vstřikováním, s řízeným katalyzátorem a žádným karburátorem...

Jeden známej povídal něco o lambdasondě... Jenže mám jenom mlhavou představu o tom, na co je vlastně dobrá (jak jsem říkal nejsem určitě odborník na auta :wink: )... Mohl by být problém v tom??? Prý se při vysoké spotřebě oleje, která mě právě taky trápí, může zanést. Ale to je taky z doslechu...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

guardian píše:O.K.

Nejčastěji je to guferama ventilů nebo stíracíma kroužkama pístů.Chce to servis. :wink:
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Tonda píše:
guardian píše:O.K.

Nejčastěji je to guferama ventilů nebo stíracíma kroužkama pístů.Chce to servis. :wink:
A nemáš náhodou zkušenost s tím, kolik to může +/- stát??
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Mám jinej motor než ty a teť se chystám dělat GO hlavy.No sada těsnění na přetěsnění všeho na hlavě mně stála 2800,- včetně vodítek ventilů.A na práci jsem se v servise jen ptal a říkal 2500,- až 3000,-.Ale upozorňuju,že je to na GO hlavy a u daleko složitějšího motoru nez máš ty.Zeptej se Idaha (dvorního dodavatele dílů) http://www.dicompracing.com/kontakt.php kolik by stály gufera vantilů a pístní kroužky a potom se stav někde v servise u vás kolik by stála výmněna.A potom napiš jak jsi dopadl. :wink:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Sorry, špatně jsem to čet'. Řízený katalyzátor jsem přečetl jako řízený karburátor. Neměl bych tolik pracovat 8)
Takže jednoznačně kabely, v nejhorším svíčky. Ale ty kabely bych prověřil jako první. Anebo máš opravdu v pytli lambdu, ale to není tím olejem (1l/1000km je udáván jako max. norma). Lambdě by odpovídala ta spotřeba. Zkus kouknout na toyotateam.sk, tam řešili výměnu lambdy za univerzální typ (Magneti marrelli). Bylo to vcelku levné a pokud vím úspěšné.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Díky Vám oběna za info :D

A ještě jeden problémek a to právě se svíčkama. Dneska jsem se s tím tři hodiny drbal a nepodařilo se mi je uvolnit. Nevím jestli jsou nějak přirezlí nebo co, ale je to o nasr...
Klíč mám přímo na svíčky, zkoušel jsem si i zvětšit páku, nahřát před tím motor a nic.. :cry:
Každopádně nevíte někdo jak na to, co s tím?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

A jéjé.......to znám.Taky jsem jednou koupil auto a byl tam stejnej problém.Doporučuju studenej motor.....postříkat nějakým odrezovačem.......golu s dlouhým ořechem a nádstavcem. Nechat působit odrezovač.....klidně stříknout během hodiny i pětkrát a pak dát golu,tlačit na ni řádně zvrchu a povolit.Hlavně bacha ať neurveš keramický izolant.....musíš mít golu furt kolmo k dosedací ploše svíček.
Nic lepšího neexistuje------bohužel
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Nevím, E9 neznám, ale nenateče ten rozpuštěný sajrajt do válců?
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

CharlieCh píše:Nevím, E9 neznám, ale nenateče ten rozpuštěný sajrajt do válců?

Máš lepší nápad jak doma povolit dorvané a přirezlé svíčky?Já to udělal takhle u svojeho 4A-GE a taky mi tam nateklo a je to v pohodě.No bordel musí nejdřív vyčistit a ten odrezovač když nechá chvilku svíčky venku tak vyprchá.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“