e9 - únik chladicí kapaliny

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

e9 - únik chladicí kapaliny

Příspěvek od macino »

Zdravim,po dlouhe dobe se u me e9 1,3 vyskytl problem.
1) volnou hadici z vika vyrovnavaci nadrzky zacla unikat chladici kapalina - po 100 km tedy zacala extremne narustat teplota .po vychladnuti jsem zjistil ze v nadrzce kapalina zustala,ale po sejmuti vika chladice jsem hladinu nespatril...co by mohlo byt problem? ucpany chladic?
2)ve stejny okamzik jsem zaznamenal vysoky narust volnobeznych otacek,ma to souvislost? diky
corolla e9 1,3 12V, liftback
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

no vyrovnávací nádržka u rollky nebo jak to nazvat je taková zvláštní věc ono to do ní vodu nevrací jen si to z ní bere... tzn že dyš začneš vařit a zvedne se tlat tak to tlačí vodu ven a ta teče pryč ne do tý nádobky a dyš tlak klesne tak to zase z tý nádoby vodu saje ale nikdy nevrací... teda aspoň u mě to tak a taky u E9 se kterou sem jel včera... a ty otáčky netušim jesi to má nějakou souvislost :-(

no a s tou E9 co sem měl tu čest se stalo že sem ujel asi tak 100km zastavil sem na křižovatcer a furt byla vpoho jakmile sem se rozjel začala se zvedat teplota a kouřit z vejfuku jako prase a volnoběžný otáčky měli takovej divnej neuspořádanej chod ... já bych to viděl na těsnění pod hlavou což u tebe nebude ...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macino »

v mem pripade byla teplota ok,ale vsimnul jsem si skvrny pod autem a odkud unika.varit zacala asi po ujeti 100km.
Topgan
Člen Týmu

Příspěvek od Topgan »

To ti asi nejde ventilátor,ne?Přejdi čidla a kabely.Jinak v tý nádobce tý kapaliny moc bejt nemá,rysky jsou poměrně nízko....
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: e9 - únik chladicí kapaliny

Příspěvek od Tonda »

macino píše: 1) volnou hadici z vika vyrovnavaci nadrzky zacla unikat chladici kapalina - po 100 km tedy zacala extremne narustat teplota .po vychladnuti jsem zjistil ze v nadrzce kapalina zustala,ale po sejmuti vika chladice jsem hladinu nespatril...

U všech aut je to stejný......Jakmile se ti zvedne teplota a tlak nad určitou mez (to je když vaříš) ,tak se přepustí chladící kapalina do expanzky. Jestli máš v expanzce moc kapaliny už za studena,tak jakmile začne vařit,tak ti chrstne voda ven.Prostě jsi jí tam mněl za studena víc.
A jinak řešením tvojeho problému bude s největší pravděpodobností výmněna termostatu :wink: Trošku se ti asi seknul.A jestli ti nejel ventilátor na chladiči,tak to si taky oprav.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

těsnění pod hlavou se takto chová, pokud je špatné.
RAV4 D-CAT
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macino »

prohnal jsem chladici okruh cisticem na chladice a zda se,ze je vse v poradku.... Jak bych bezpecne poznal ze je tesneni pod hlavou spatne?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tak jestli ti teče voda do oleje,tak to poznáš na víčku kudma leješ do motoru olej.Bude na něm zespodu bílá pěna. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“