Zdravim,po dlouhe dobe se u me e9 1,3 vyskytl problem.
1) volnou hadici z vika vyrovnavaci nadrzky zacla unikat chladici kapalina - po 100 km tedy zacala extremne narustat teplota .po vychladnuti jsem zjistil ze v nadrzce kapalina zustala,ale po sejmuti vika chladice jsem hladinu nespatril...co by mohlo byt problem? ucpany chladic?
2)ve stejny okamzik jsem zaznamenal vysoky narust volnobeznych otacek,ma to souvislost? diky
e9 - únik chladicí kapaliny
- macino
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
e9 - únik chladicí kapaliny
corolla e9 1,3 12V, liftback
- lizzard
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no vyrovnávací nádržka u rollky nebo jak to nazvat je taková zvláštní věc ono to do ní vodu nevrací jen si to z ní bere... tzn že dyš začneš vařit a zvedne se tlat tak to tlačí vodu ven a ta teče pryč ne do tý nádobky a dyš tlak klesne tak to zase z tý nádoby vodu saje ale nikdy nevrací... teda aspoň u mě to tak a taky u E9 se kterou sem jel včera... a ty otáčky netušim jesi to má nějakou souvislost 
no a s tou E9 co sem měl tu čest se stalo že sem ujel asi tak 100km zastavil sem na křižovatcer a furt byla vpoho jakmile sem se rozjel začala se zvedat teplota a kouřit z vejfuku jako prase a volnoběžný otáčky měli takovej divnej neuspořádanej chod ... já bych to viděl na těsnění pod hlavou což u tebe nebude ...

no a s tou E9 co sem měl tu čest se stalo že sem ujel asi tak 100km zastavil sem na křižovatcer a furt byla vpoho jakmile sem se rozjel začala se zvedat teplota a kouřit z vejfuku jako prase a volnoběžný otáčky měli takovej divnej neuspořádanej chod ... já bych to viděl na těsnění pod hlavou což u tebe nebude ...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Re: e9 - únik chladicí kapaliny
macino píše: 1) volnou hadici z vika vyrovnavaci nadrzky zacla unikat chladici kapalina - po 100 km tedy zacala extremne narustat teplota .po vychladnuti jsem zjistil ze v nadrzce kapalina zustala,ale po sejmuti vika chladice jsem hladinu nespatril...
U všech aut je to stejný......Jakmile se ti zvedne teplota a tlak nad určitou mez (to je když vaříš) ,tak se přepustí chladící kapalina do expanzky. Jestli máš v expanzce moc kapaliny už za studena,tak jakmile začne vařit,tak ti chrstne voda ven.Prostě jsi jí tam mněl za studena víc.
A jinak řešením tvojeho problému bude s největší pravděpodobností výmněna termostatu

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
-
- Věčnej rejpal